Jump to content
Shipfriends

COVID-19 || Επιπτώσεις σε ναυτιλία, ακτοπλοΐα, τουρισμό, μεταφορές κ.λ.π.


Recommended Posts

Εγω εσυ ο παραδιπλα πως λοιπον εξασφαλιζομαστε πως δεν ειβαι λαθος η απαντηση;;η ποσοι στο ηρακλειο που το εκαναν στη συγκεκριμενη κλινικη πηραν το σωστο αποτελεσμα;;;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πάντως παρά τις διαβεβαιώσεις οτι θα αναχωρούσε μετά τον έλεγχο, το πλοίο παραμένει ακόμα στον Πειραιά.

Ενδεχομένως να κάτσει και αύριο για να γίνει η σημερινή ακυρωμένη επίσκεψη των επιβατών;

Άλλωστε είχε έτσι κι αλλιώς 2 μέρες εν πλω για την Κέρκυρα, τωρα θα κάνει μία.

Link to comment
Share on other sites

Στιγμές αβίαστου γέλιου έχει χαρίσει φέτος η αγγλική μετάφραση της ανακοίνωσης του ΛΣ για τον Covid που διαβάζεται στα πλοία, τουλάχιστον στη Fast Ferries και τη Golden Star που ταξίδεψα εγώ και τη διαβάζουν κατά γράμμα. Είναι γεμάτη με γραμματικά και εκφραστικά λάθη, χαρακτηριστικό δε είναι πως την έχουν "μεταφράσει" λέξη πρός λέξη από τα ελληνικά. Κάπως έτσι για παράδειγμα το "σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία" μεταφράζεται "due to the referred law" :D:D:D.  

 

Θα μου πεί κανείς, "σιγά ρε Eaton College, δε μιλάνε όλοι σα τον πρίγκηπα Κάρολο". Δεν είναι έτσι όμως. Δεν είπε κανείς να μιλάνε τέλεια αγγλικά αλλά νομίζω είναι λογικό και θεμιτό να έχει κανείς την απαίτηση να μιλάνε καλύτερα από το "me Tarzan, you Jane".

Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid 19 σε ναυτικό, μέλος του πληρώματος του Διονύσιος Σολωμος αναφέρει το naxostimes. Αν δεν κάνω λάθος πρεπει να ειναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε ναυτικό που αργάζεται στην ακτοπλοΐα 

https://www.naxostimes.gr/naytilia/71920/koronoios-kroysma-se-naytiko-ploioy-dionysios-solomos/?fbclid=IwAR0MvRpcU4Mfu_OvXiuIvUdCekxAm2bHrbe1M7tYhFMdd3LNnm27vpIb_rE

Link to comment
Share on other sites

Με 4 ώρες καθυστέρηση αναχώρησε το Σολωμος απο Πειραιά καθώς στο πλοίο είχε μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για λήψη δειγμάτων απο όλο το πλήρωμα!

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση της Zante Ferries για τα τρία κρούσματα Covid 19 στο πλήρωμα του Διονύσιος Σολωμός.

Quote

Η εταιρεία μας έχοντας εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και πρόληψης σχετικά με τον COVID-19, με στόχο την διασφάλιση της υγείας του επιβατικού κοινού και των πληρωμάτων των πλοίων της, προέβη σήμερα σε επαναληπτικά τεστ του ιού.

Κατά τη διάρκεια του πλού από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του πλού από την Κύθνο προς τη Σέριφο ενημερωθήκαμε ότι 3 μέλη του πληρώματος του πλοίου μας Ε/Γ - Ο/Γ "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" είναι θετικά στον ιό.

Λόγω της ειδικότητάς τους δεν έχουν έρθει σε ουδεμία επαφή με το επιβατικό κοινό.

Μετά από αυτό, ενημερώθηκε η Λιμενική αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επετράπη η συνέχιση του πλου για ολοκλήρωση του δρομολογίου με αποβίβαση όλων των επιβατών που είναι στο πλοίο και με την προϋπόθεση της μη επιβίβασης νέων επιβατών έως και την ολοκλήρωση του δρομολογίου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εκ νέου απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού και για οποιαδήποτε εξέλιξη στο συμβάν σε συνάρτηση με την συνέχιση εκτέλεσης των δρομολογίων του πλοίου θα σας ενημερώσουμε με νεώτερη ανακοίνωση.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

Link to comment
Share on other sites

To Costa το Diadema ήταν ναυλωμένο για κρουαζιέρα σε Γαλλικό tour operator, η οποία κρουαζιέρα διεκόπη απότομα λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας στη Γαλλία. Το πλοίο επέστρεψε νωρίτερα σήμερα στη Γένοβα ώστε να επαναπατρισθούν οι επιβάτες πρίν κλείσουν οι αμπάρες στα σύνορα της Γαλλίας.

 

Την ίδια στιγμή βρέθηκαν 7 κρούσματα σε προσωπικό της Fincantieri που επέβη επί του Costa Firenze από το Porto Marghera στη Malta.  

Link to comment
Share on other sites

Κρούσμα βρέθηκε και στο MSC Grandiosa σήμερα το πρωί ,την Valletta. 

Παρόλο που το πλοίο μπήκε κανονικά στο λιμάνι,δεν πρέπει να αποβίβασε επιβάτες. Σάλπαρε 6 ώρες νωρίτερα και αυτή τη στιγμή επιστρέφει στην Genova.

Link to comment
Share on other sites

On 10/19/2020 at 11:07 PM, Annivas said:

Στο Blue Star Delos έχουμε ήδη ένα κρούσμα Γάλλου επιβατη και φοβούνται για ακομη 23 ομοεθνείς του που συνταξιδευουν

https://www.protothema.gr/greece/article/1056716/sunagermos-sto-blue-star-delos-gia-23-gallous-upoptous-gia-koronoio/

Και κανένα τεστ στο πλήρωμα....

Link to comment
Share on other sites

ο πθ ανακοινωσε οτι απο το σαββατο 00.30 ως 05.00 απαγορευση κυκλοφοριας και υποχρεωτικα μασκα σε ολους τους δημοσιους χωρους, κλειστους και ανοιχτου, πλην κατοικιας, για τις ζωνες 3 & 4.

lockdown σε δοσεις

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...