Jump to content
Shipfriends

Diamond Princess (IMO 9228198)


Recommended Posts

Δεν ξέρω κατά πόσον έχει παίξει στην τηλεόραση το συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν παρακλουθώ αλλά οι επιβάτες και το πλήρωμα του Diamond Princess έχουν μείνει αμανάτι και σε καραντίνα στη Yokohama λόγω του coronavirus. Τα κρούσματα επί του πλοίου αυξάνονται και πληθύνονται, συνολικά είμαστε στους 61 ανθρώπους αυτήν τη στιγμή. Ακόμη και αν δεν είσαι φορέας, είσαι σε περιορισμό μέσα στην καμπίνα σου, φαντάζομαι για την διάρκεια της περιόδου επωάσεως των 14 ημερών. Άντε τώρα να είσαι και σε καμιά εσωτερική καμπίνα για 2 εβδομάδες και να μη βλέπεις ούτε τον ήλιο. Μάλλον ψυχολόγο παρά παθολόγο θα χρειαστείς μετά από αυτό.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Οι Ιάπωνες για να γεμίσουν το χρόνο μέχρι να κατηφορήσει στην Ελλάδα, όρισαν  το HAKUOU σαν τόπο καραντίνας για τα άτομα που εισέρχονται στην Ιαπωνία προερχόμενα από τις επίφοβες περιοχές της Κίνας.

Link to comment
Share on other sites

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των κρουσμάτων επάνω στο Diamond Princess έχει φτάσει τα 135, διπλασιάστηκε δηλαδή σε σύγκριση με λίγες ημέρες πρίν. Και η περιπέτεια πληρώματος και επιβατών συνεχίζεται.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Και μια καλή κίνηση από την Princess, ανακοίνωσαν στο πλήρωμα του Diamond Princess πως όταν τελειώσει η καραντίνα, θα λάβουν 2 μήνες διακοπές μετ' αποδοχών σαν μια μικρή αποζημείωση για το τι πέρασαν(και θα περάσουν) λόγω αυτής της ιστορίας. Πηγή η ηλεκτρονική έκδοση της Tradewinds.

Link to comment
Share on other sites

Παρατείνεται η καραντίνα στο Diamond Princess, τώρα θα ξεκινά -και για 14 ημέρες- από τότε που ήρθε ο κάθε άνθρωπος σε τελευταία επαφή με κάποιον που είχε τον ιό. Συνολικά πάνω από 350 οι προσβληθέντες από τον ιό. Διάβαζα κάπου πως το ηλικιακό προφίλ των επιβατών είναι 80% πάνω από τα 60 έτη σε ηλικία. Οπότε λογικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές οι Αρχές, με τέτοιες ομάδες υψηλού κινδύνου. 

Link to comment
Share on other sites

Ιάπωνας λοιμωξιολόγος επισκέφθηκε το Diamond Princess και δεν έμεινε ακριβώς εντυπωσιασμένος με αυτά που είδε. Την ίδια στιγμή, έχει αρχίσει η σταδιακή "απελευθέρωση" επιβατών από την καραντίνα, σημάδι πως είναι η αρχή του τέλους της περιπέτειας. Αναρωτιέμαι τι θα κάνουν μετά το ίδιο πλοίο προκειμένου να σιγουρευτούν ότι δεν υπάρχει ίχνος του ιού, οπουδήποτε. Για κάποιο λόγο μου έρχεται στο μυαλό πάντως, η εικόνα που φλογίζαμε τα κρεββάτια στο στρατό με το καμινέτο για να ψοφήσουν οι κοριοί:D

Link to comment
Share on other sites

Το πλήρωμα είναι έτοιμο για επαναπατρισμό ενώ 2 Ιάπωνες επιβάτες 80+ ετών και με βεβαρυμένη υγεία, που ήταν επιβάτες, απεβίωσαν χτές, όπως επιβεβαίωσαν οι Ιαπωνικές αρχές. Άντε να είσαι τώρα πλήρωμα που πηγαίνεις να ανέβεις στο πλοίο μετά τα όσα έχουν γίνει, πως να αισθάνεσαι? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...