Jump to content
Shipfriends

Πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων


Recommended Posts

Χρονο με χρονο μεγαλωνουν τα μεγεθη των κοντινεραδικων!! Για αλλη μια φορα ενας που θελει να χτυπησει τους ανταγωνιστες του ο Δανοεβραιος Μoeller αποφασισε να κανει κοντινεραδικο των 15,000 teu!! Δεν ειναι καπως υπερβολικος αυτος ο αριθμος των teu?? Mου θυμιζει την παλια ιστορια με τα σουπερτανκερ!

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

παραειναι μεγαλο!!περα απο την αναγκη για μεγαλυτερη μεταφορικη ικανοτητα,πρεπει να κοιταξουμε που μπορει να ελιμενιστει ενα τετοιο πλοιο και να φωρτοεκφωρτωθει.εγω σε μεγαλα λιμανια της αμερικης και της ασιας που εχω δει μονο τα πολυ καινουργια ειχαν τη δυνατοτηα αυτη για τα jambo containerships.μετα ερχονται αλλα προβληματα που εχουν να κανουν με κατασκευεαστικούς λογους,ευσταθεια κτλ.

προσωπικα νομιζω οτι ενα max μεγεθος μεχρι 10000 ειναι καλο και οικονομικα συμφερον

Link to comment
Share on other sites

Και το θέμα αρχίζει να γίνετε και περιβαντολογικό. Σε κάθε ένα απο αυτά τα πλοία μεταφέρετε ενα μεγάλο ποσοστό επικίνδηνων φορτίων οπου ουσιαστηκά δέν υπάρχει ιδιαίτερη νομοθεσία εκτός απο κάποιες χώρες (πχ Γαλλια) τους υποχρεώνουν να πλέουν μακρια απ τις ακτές. Σε συνδιασμό με τις μεγάλες ταχύτητες κατ εμέ αυτά τα πλοία θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερες ικανότητες χειρισμών και πρόληψης ρύπανσης.

Link to comment
Share on other sites

Ενα αλλο προβλημα που απασχολει ειναι οτι μπορει μεν να μεγαλωνουν τα πλοια, ο χωρος στα λιμανια και οι γερανογεφυρες αλλα αντιστοιχα παραμενουν ιδιοι οι δρομοι και τα εμπορικα τρενα. Με λιγα λογιαακομα κι αν δεχτουμε οτι τα λιμανια εχουν τη δυνατοτητα να φορτοεκφορτωνουν εγκαιρα τα πλοια, δεν υπαρχει η αναλογη δυνατοτητα ωστε ολα αυτα τα φορτια και κοντεινερ να προωθουνται με την ιδια ταχυτητα στους προορισμους τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Επειδη εχει γινει πολυς λογος στο ακτοπλοικο κομματι σχετικα με τον επιναυλο καυσιμων και το κατα ποσον οι εταιρειες δικαολογουνται να τον επιζητουν, ας δουμε τι ισχυει στα container πλοια και το πως υπολογιζεται χοντρικα ο ναυλος της μεταφορας. Ας δουμε με λιγα λογια τι πληρωνει ο καθενας απο μας για την μεγαλη πλειοψηφια των καταναλωτικων ειδων που αγοραζουμε απο τα καταστηματα. Παιρνουμε λοιπον ενα παραδειγμα που αφορα πολλους απο σας μια και οι γυναικες/κοπελες σας σιγουρα κατεβαινουν στην Ερμου να αγορασουν παπουτσια και μαντεψτε ποιος πληρωνει το λογαριασμο:P. Σημειωνω οτι το παραδειγμα ειναι 100% αληθινο δεν αναφερω ακριβεις χρεωσεις διοτι δεν εχουν σημασια, σημασια εχει να δουμε τι περιλαμβανεται στη μεταφορα.

Προκειται λοιπον για 1x20' container με σημειο παραλαβης την επαρχια Yunan στην Κινα που βρισκεται στο εσωτερικο της χωρας(νοτιοδυτικα). Η παραλαβη γινεται απο την βιοτεχνια του πωλητη που μικρα Κινεζακια το πολυ 15 χρονων δουλευουν 16 ωρες την ημερα στην παραγωγη και με φορτηγο το κοντεινερ πηγαινει στο κοντινοτερο σημειο πανω στο ποταμι που φορτωνεται επανω σε μια μπαρτζα. Η μπαρτζα αυτη κατεβαινει τον ποταμο και στις εκβολες του δενει σε ενα μικρο κοντεινερ τερμιναλ οπου το κοντεινερ εκφορτωνεται και προωθειται στο διπλανο λιμανι του Shenzen απ' οπου και φορτωνεται σε μεγαλο πλοιο εμπορευματοκιβωτιων.

Το ταξιδι αρχιζει και μετα απο διαφορα λιμανια, συμπεριλαμβανομενου και του Colombo στη Sri Lanka οπου οι ανταρτες Tamil κανουν συχνες επιθεσεις στην πολη με συνεπεια το Insiutute of London Underwriters να ζητα Additional War Risk Premium απο οσα πλοια πιανουν εκει, το πλοιο μπαινει τελικα μεσω Σουεζ στη Μεσογειο. Η γραμμη στην οποια φορτωθηκε το κοντεινερ δεν πιανει Πειραια απ΄ευθειας αλλα με μεταφορτωση μεσω Marsaxlokk, Μαλτα. Εκει το κοντεινερ ξεφορτωνεται και μετα απο λιγες μερες μπαινει στο feeder που το ξεφορτωνει στο Ικονιο(οταν δεν εχει απεργια). Εκει, ο παραληπτης παρουσιαζεται με την original φορτωτικη στον πρακτορα της γραμμης στον Πειραια και παραλαμβανει το φορτιο με φορτηγο το οποιο του εχει κλεισει η γραμμη. Ας δουμε λοιπον τι πληρωνουμε:

- Μεταφορα με φορτηγο απο τον αποστολεα στο ποταμι

- Φορτωση στη μπαρτζα, μεταφορα στο λιμενα φορτωσης, εκφορτωση απο τη μπαρτζα

- Φορτωση στο πλοιο στο Shenzhen

- Εκφορτωση στη Μαλτα, φορτωση στο feeder(εδω υπαρχει και ενα ποσο ανα κουτι που πληρωνει η γραμμη στον πρακτορα της στη Μαλτα ο οποιος κανονιζει την μεταφορτωση)

- Εκφορτωση στον Πειραια(οταν λεω φορτωση/εκφορτωση εννοω τα χρηματα που χρεωνει το λιμανι για καθε κινηση που κανει το κουτι)

- Χρεωσεις για αποθηκευτικα και σταλιες(αν το κουτι παραμεινει στο τερμιναλ περισσοτερο απο 5 μερες

- Εκτελωνισμος(τα μαυρα ειναι περισσοτερα απο τα φανερα:P) στον Πειραια

- Μεταφορα με φορτηγο απο το λιμανι στην αποθηκη του εισαγωγεα

- Επιναυλο γιατι το πλοιο πιανει στο Colombo(ας πουμε ενα ποσο 200 δολλαρια) που ειναι war zone και χρεωνεται απαξ χωρις ποτε ο πληρωνων να δει εναν αναλυτικο υπολογισμο του γιατι η γραμμη καταληγει σε αυτο το νουμερο.

- Επιναυλο καυσιμων για τις αυξησεις στις τιμες και χρεωνεται απαξ χωρις ποτε ο πληρωνων να δει εναν αναλυτικο υπολογισμο του γιατι η γραμμη καταληγει σε αυτο το νουμερο.

- Βασικο ναυλο μεταφορας (Basic Ocean Freight).

Στο βασικο ναυλο αυτο, συνυπολογιζονται τα εξης προκειμενου να φτασουμε στο τελικο νουμερο:

a) Slot cost. Ειτε η γραμμη στην οποια φορτωθηκε το κοντεινερ ειναι πλοιοκτητης του πλοιου, ειτε ναυλωτης, ειτε απλως ναυλωνει χωρο επανω στο πλοιο μαζι με αλλες γραμμες, εχει ενα κοστος για καθε κουτι(σαν μοναδα παραγωγης εισοδηματος), το οποιο πρεπει να υπερκαλυψει για να βγαλει χρηματα απο τη συγκεκριμενη μεταφορα(περιλαμβανεται και το capital cost). Αυτο υπολογιζεται με βαση τα χρηματα που η εταιρεια πληρωνει για καθε TEU το οποιο χρησιμοποει στο πλοιο και περιλμβανει και το κοστος leasing/συντηρησης του καθε κουτιου.

β) Empty repositioning costs. Το αδειο κουτι το οποιο χρειαζεται για να φορτωθει το φορτιο μπορει να μην ειναι διαθεσιμο στο σημειο παραλαβης, οποτε η γραμμη αναγκαζεται να το φερει απο αλλο σημειο στη χωρα η απο λιμανι. Αντιστοιχα οταν το κουτι εκφορτωθει και αδειασει στον παραληπτη στην Αθηνα, αφου καθαρισθει και πλυθει και επειδη η Ελλαδα δεν εχει αρκετες εξαγωγες, θα παει παλι στο λιμανι και θα φορτωθει αδειο σε ενα feeder με προορισμο την Ιταλια οπου και υπαρχει πολυ μεγαλυτερη ζητηση. Ολα αυτα ειναι ενα μεγαλο εξτρα κοστος.

γ) Το περιθωριο κερδους που αναζητα η καθε γραμμη.

δ) Πρακτορειακα στα διαφορα λιμανια και documentation fee

Σημειωση: στην πραξη το κερδος αυξανεται απο το περιθωριο κερδους της γραμμης στις αλλες προσφερομενες δραστηριοτητες οπως η μεταφορα με το φορτηγο.

Ζητω συγνωμη αν εχω ξεχασει κατι, δεν ειμαι και ο γκουρου των κοντεινερ. Ολα τα παραπανω περνανε βεβαια στην τιμη που πληρωνει ο καθενας απο μας οταν αγοραζει κατι. Ελπιζω να πηρατε -οσοι δεν ειχατε- μια γενικη ιδεα του τι παιζει στον τομεα αυτο και οσους σας ξενιζει ο επιναυλος στην ακτοπλοια, να ξερετε οτι τον πληρωνετε ηδη εδω και χρονια χωρις να εχετε παρει χαμπαρι για καθε τι(σχεδον) που αγοραζετε.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
ακομα κι αν δεχτουμε οτι τα λιμανια εχουν τη δυνατοτητα να φορτοεκφορτωνουν εγκαιρα τα πλοια, δεν υπαρχει η αναλογη δυνατοτητα ωστε ολα αυτα τα φορτια και κοντεινερ να προωθουνται με την ιδια ταχυτητα στους προορισμους τους.

Εξαρτάται αν μιλάμε για Ελληνικό, Ευρωπαϊκό ή Αμερικανικό σιδηρόδρομο ;)

Βλέπεις, με το ΣΕΜΠΟ χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση, δεν μπορεί να γίνει σιδηροδρομική μεταφορά στην ενδοχώρα χωρίς μεταφόρτωση με νταλίκα από το Ν.Ικόνιο.

Ακόμα κι αν η (συνέχεια αναμενόμενη) σιδηροδρομική σύνδεση του ΣΕΜΠΟ προχωρήσει, ένας σιδηρόδρομος με τις προδιαγραφές ΟΣΕ χωράει περίπου 60 με 64 20ρια container/TEU (στην Ευρώπη το όριο είναι γύρω στα 78 με 80).

Απεναντίας, στις ΗΠΑ, τα μεγάλα τραίνα τους έχουν σε δύο σειρές τα containers ανά βαγόνι (doublestack), και μάλιστα μιλάμε για 48ρια και 53, σε συρμούς των 120+ βαγονιών (με άλλα λόγια, ισοδύναμο με 480 TEU! :eek: )

Ν.Φ.

ΥΓ. Α, και καλώς σας βρήκα!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες ΝΦ. Πολυ σωστα εμιλησες, ειδικα τα Αμερικανικα τρενα ειναι απιστευτα με το double stack, οπως επισης και δεν μπορει να γινει καμια συγκριση με σιδηροδρομικα δικτυα οπως Γερμανια, Ολλανδια, Ρωσια και Ελβετια σε σχεση με αυτο που υπαρχει -η μαλλον δεν υπαρχει- στην Ελλαδα. Διοτι για να κανει καποιος μια τετοια συνδεση, δεν υπαρχει μονο το καθαρα σιδηροδρομικο κοστος αλλα και το κοστος που περιλαμβανει το να εξοπλιστουν και οι αντιστοιχοι σταθμοι στην ενδοχωρα με γερανογεφυρες η κλαρκ ωστε να μετακινουν τα κουτια.

Link to comment
Share on other sites

Για το θέμα της υποδομής για μεταφόρτωση σε βαγόνια, δεν είναι και τόσο τεράστια επένδυση.

Για σχετικά μικρή κίνηση, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει οχήματα reach stackers, όπως γινότανε παλιά στους Αγ.Αναργύρους και ξέρω ότι γίνεται τουλάχιστον σε Θεσσαλονίκη (και Αλεξανδρούπολη; )

Για μεγάλα μεγέθη (όγκο κίνησης), σίγουρα απαιτούνται γερανογέφυρες για μεταφόρτωση από τραίνο σε νταλίκες και αντίστροφα (έχουν το πλεονέκτημα ότι θέλουν και λιγότερο χώρο).

Αλλά με 2-3 stackers, και αύριο μπορεί κάποιος να αρχίσει εντατικές μεταφορτώσεις.

Ειδικά για το Θριάσιο, εικάζω ότι το πρόσφατο άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς για τη σύμβαση παραχώρησης (μετά από μια τριετία καθυστερήσεων) θα οδηγήσει σε ανάλογη επένδυση σε υποδομές.

Τώρα το πότε θα υλοποιηθεί... άλλο θέμα αυτό!

Η έκταση στο Θριάσιο πάντως, και η σιδηροδρομική σύνδεση με το ΣΕΜΠΟ, αν δεν είχαν 'τρενάρει' τόσο άσχημα, θα ήταν σήμερα μηχανή εκτύπωσης Ευρώ...

Ν.Φ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τα πλοία-κοντέινερ πλέουν με τις πιο αργές ταχύτητες των δύο τελευταίων ετών στην προσπάθεια των ιδιοκτητών τους να εξοικονομήσουν από το κόστος των καυσίμων, με αποτέλεσμα οι ναύλοι τους να ωθούνται προς τα πάνω, συμπαρασύροντας ανοδικά και τις μετοχές των ναυπηγείων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εχει κανεις ιδεα γιατι το CARMEL ECOFRESH εχει αυτο το design? :blink: Εγω πρωτη φορα βλεπω κοντεινεραδικο τοσο 'στυλατο'...Κεφια του ναυπηγου και του πλοιοκτητη? :D Παλι καλα παντως(για μας),αποκτουν αισθητικο ενδιαφερον και τα εμπορικα σιγα σιγα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Πάμε να δούμε ένα ωραίο container που επισκέφθηκε πρόσφατα τον Πειραιά ναυλώμένο στην container-ομάνα Cosco, το Delphis Finland. Χτισμένο το 2016 με το όνομα Hanjin Busan στο ναυπηγείο της Hanjin. Θύμα της κατάρρευσης της συγκεκριμένης εταιρείας, κατέληξε στα χέρια της Βελγικής Delphis Shipping, θυγατρικής της γνωστής Compagnie Maritime Belge(CMB).

Link to comment
Share on other sites

Άλλο ένα πλοίο μεταφοράς γκοντέινερ(που λένε κι οι μορφωμένοι) του στόλου του ελβετικού γίγαντα MSC. Πρόκειται για το MSC Luna F, το οποίο φαίνεται να είναι bareboat ναύλωση από την ελληνική Technomar. Προηγούμενα ονόματα τα Alexia και Maas Trader, χτισμένο στο άσημο ναυπηγείο Yangfan Zhejiang το 2006.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η OOCL παραλαμβάνει το μεγαλύτερο containership του κόσμου χωρητικότητας 21.413 TEUs 

Quote

Σε τελετή ονοματοδοσίας που έγινε πρόσφατα σε ναυπηγείο της Samsung Heavy Industries, η Orient Overseas Container Line (OOCL) έδωσε το όνομα «OOCL Hong Kong» στο νέο της containership των 21.413 TEUs, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο containership του κόσμου από άποψη μεταφορικής ικανότητας. Ακολουθεί το «Madrid Maersk» το οποίο έχει μεταφορική ικανότητα 20.600 TEUs και μετά το «MOL Triumph» των 20.200 TEUs.

Σύμφωνα με τον κ. C. C. Tung, Πρόεδρο της Orient Overseas (International) Limited, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο και την αυξανόμενη πίεση για εξοικονόμηση πόρων, είναι αναγκαίο να πάρει η εταιρεία την απόφαση να ναυπηγήσει μεγάλα πλοία με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, έτσι ώστε να ενισχύσει περαιτέρω την θέση της ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο πλοίο της OOCL θα εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Ευρώπης διαμέσου της διώρυγας του Σουέζ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Στις 29/07/17 συνάντησα έξω από το λιμάνι του Πειραιά, το container Tim S (IMO No: 9303742) που είναι κατασκευασμένο το 2005, έχει μήκος 222,52 μέτρα και πλάτος 32,326 μέτρα. Προηγούμενα του ονόματα είναι CMA CGM Excellence, Emirates Excellence.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Η 22άχρονη Brianna δεμένη στο Ικόνιο πέρυσι το καλοκαίρι. Το τρίτο νομίζω πλοίο της MSC με αυτό το όνομα(ΙΜΟ 9103685) και προηγούμενα ονόματα τα OOCL Germany, APL Germany, Germany, P&O Nedlloyd Caribbean, Maersk Doha και MSC Colombia. Έχει περάσει απ' όλους με λίγα λόγια.

Link to comment
Share on other sites

Το -πανέμορφα ονοματισμένο- Θάλασσα Πατρίς (ΙΜΟ 9665607) έχει πάρει πλοηγό και πηγαίνει πρός το Ικόνιο, μια καλοκαιρινή μέρα του Σεπτεμβρίου 2017.  Η NS Lemos σημαίνει ελληνική πλοιοκτησία με σημαία Σιγκαπούρης όμως, ενώ το πλοίο ακολουθεί μακροχρόνια ναύλωση στην Evergreen Marine της Taiwan. Για την ιστορία 368 μέτρα μήκος, σε homogenous load μεταφέρει 13,806 TEU συμπεριλαμβανομένων και 800 reefer plugs. Χτισμένο στη Hyundai στο τέλος του 2013(αριθμός γιάρδας 2615) με 1 κύρια μηχανή ΜΑΝ Β&W που βγάζει 72,399 ίππους και του προσδίδει ταχύτητα 23 κόμβων με κατανάλωση 175mt HFO ανά 24 ώρες. 

Link to comment
Share on other sites

Άλλο ένα containership-γίγας στον Πειραιά από τότε που ανέλαβε τα ηνία η Cosco και άρχισε επιτέλους το λιμάνι να δουλεύει με εμπορικά κριτήρια. Πρόκειται για το πλοιοκτησίας Costamare, Τάλως(IMO 9728930). Θα έλεγα κανονικά πως εδώ το βλέπουμε στο Ικόνιο, πλήν όμως όπως είναι φανερό είναι τόσο φορτωμένο που δε φαίνεται το φουγάρο και το κομοδέσιο. Και μια πρυμνιά όψη έτσι για να συνειδητοποιούμε για τι μιλάμε.

 

Χτισμένο Q4 2016 στη Samsung της Κορέας(Geoje, αριθμός γιάρδας 2123) με χωρητικότητα 14,354 TEU συμπεριλαμβανομένων 1,000 θέσεων για container-ψυγεία, σε 370 μέτρα μήκους. Η μοναδική MAN B&W που φοράει, έχει απόδοση 86,892 ίππους και του δίνει ταχύτητα 24 κόμβων στους 245 τόνους σε βάση 24ωρης κατανάλωσης. Το πλοίο φέρει τη σημαία του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννου και κάνει Ευρώπη - Άπω Ανατολή σε ναύλωση στην Evergreen.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Μοιάζει μεγαλύτερης ηλικίας το MSC Matilde, πλήν όμως είναι χτισμένο μόλις το 1999 για την NSCSA(National Shipping Co of Saudi Arabia) τότε με το όνομα Al Jaubail(IMO 9181663). Εμείς το βλέπουμε εδώ να κάνει cargo οπερέσιο στο Ικόνιο, Απρίλιος 2017.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μια ματιά στο εισερχόμενο στο Ικόνιο, ZIM Qingdao. Παρραγγελιά της Rickmers Shipping το 2006, αγοράστηκε από την ZIM ενόσω ήταν ακόμα στη ναυπηγική σχάρα και έκτοτε δουλεύει για την ZIM πάντοτε με το ίδιο όνομα(IMO 9318163). 260 μέτρα το μήκος του και στα 7,700 ΤΕU η χωρητικότητά του. Χτισμένο στο Dalian της Κίνας με αριθμό γιάρδας C4250-9. Η μια του 8-κύλινδρη MAN B&W αποδίδει 49,707 ίππους και προσδίσει υπηρεσιακή ταχύτητα 23 κόμβων με κατανάλωση περίπου 140 τόνων HFO το 24ωρο. Σήμερα το βρίσκουμε στη Νέα Υόρκη.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Το τρίτο Borchard της gallerie μετά την Άννα και την Κατερίνα, πρόκειται για την Αιμιλία Borchard(ΙΜΟ 9354466). Η Borchard Lines είναι εταιρεία που από τις αρχές δεκαετίας του 80 έρχεται αδιαλείπτως στην Ελλάδα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μια ματιά σε ένα πλοίο container πλοιοκτησίας Hapag Lloyd, που βρίσκεται εδώ δεμένο στη Γένοβα. Πρόκειται για το Tirua(IMO 9612882) και αν σας κάνει εντύπωση γιατί δεν έχει τη συνήθη ονοματολογία της Hapag Lloyd, δηλαδή πρώτο συνθετικό ένα όνομα πόλης και δεύτερο συνθετικό τη λέξη Express, είναι γιατί το πλοίο ήταν αρχικά παραγγελία της Χιλιανής CSAV, της οποίας τις δραστηριότητες και πλοία container, απορρόφησε η Hapag. Πρόκειται για μια κωμόπολη της Χιλής στα νότια του Santiago.

 

Το πλοίο είναι χτισμένο στη Samsung το 2012 με αριθμό γιάρδας 1976 και η μιά του MAN B&W του δίνει ιπποδύναμη κοντά στους 60,000 ίππους για μια υπηρεσιακή ταχύτητα 23 κόμβων σε κατανάλωση 150 τόνων HFO το 24ωρο. Συνολική χωρητικότητα 16,000 TEU με 1,500 εξ' αυτών να είναι θέσεις για reefer containers.

Link to comment
Share on other sites

Στις 24/11/17 ήταν δεμένο στο μώλο της ΔΕΗ το φορτωμένο container OPDR Lisboa (IMO No: 9389291) που είναι κατασκευασμένο το 2007, έχει μήκος 129,59 μέτρα και πλάτος 20,83 μέτρα και ανήκει στη Gongfa Shipping Co ltd. Προηγούμενο του όνομα είναι OPDR Sankt Petersburg.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το μενού έχει και το ελληνικής πλοιοκτησίας(Costamare), Sealand New York που εδώ το βλέπουμε να αναχωρεί απ' το Livorno, με προφανή ναύλωση στην Maersk. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο πως το 18-χρονο container είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις πλοίων αυτού του τύπου, το οποίο δεν έχει αλλάξει όνομα ποτέ, προφανώς συνεχίζοντας την upon delivery ναύλωσή στου στο δανέζικο γίγαντα. Κατασκευαστής του το 2000 η Hyundai Heavy Industries(IMO 9196838) με αριθμό γιάρδας 1208. Η μοναδική του B&W μηχανή του χαρίζει ιπποδύναμη 77,577 ίππων στις 104 στροφές και υπηρεσιακή ταχύτητα 26 κόμβων με κατανάλωση 230 τόνων HFO το 24ωρο. Δε χρειάζεται να είναι κανείς καθηγητής πανεπιστημίου για να καταλάβει πως αυτή η ταχύτητα δεν χρησιμοποιείται πια, το πλοίο το βλέπω να πηγαίνει με 19 κόμβους.

 

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ βέβαια στην τραγική εικόνα του πλοίου εξωτερικά, δε νομίζω πως η Costamare και η Maersk μπορούν να είναι περήφανοι γι αυτήν,  όπως και η V-Ships που έχει την τεχνική διαχείριση του πλοίου. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...