Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Οποιος βρεθει στη Νεα Υορκη μπορει να θαυμασει απο κοντα το πανεμορφο WAVERTREE.

To πλοιο χτιστικε το 1885 ειναι ενα απο τα τελευταια μεγαλα ιστιοφορα που εχει χτιστει απο χυτο σιδηρο.Κατασκευαστικε για την R.W. Leyland & Company που ειχε εδρα το Liverpool και πηρε το ονομα του απο την ομονυμη περιοχη της πολης.

Οπως καταλαβαινει κανεις εχει μια τεραστια ιστορια πισω του.Ξεκινησε μεταφοροντας γιουτα (ενα ειδος σαν καλαμιά) απο την Ανατολικη Ινδια στη Σκωτια,στη συνεχεια γυρισε ολο τον κοσμο δουλευοντας σαν φορτηγο μεχρι που το 1910 οι ιδιοκτητες του το πουλησαν για πλωτη αποθηκη στην Punta Arenas της Χιλης.Το πλοιο μετατραπηκε το 1947 σε αποθηκη στο Buenos Aires μεχρι που την ανακαλυψε 20 χρονια αργοτερα σε ενα ποταμο της πολης καποιος Αμερικανος πολιτης.

Στη συνεχεια αγοραστηκε απο το South Street Seaport Museum το 1968 και αφου ανασκευαστηκε στη Ναυτικη βαση του Buenos Aires ρυμουλκηθηκε στη Νεα Υορκη.Το 2015 δεχτηκε νεα ανακατασκευη υψους 13 εκατομμυριων δολλαριων.Αυτη τη φορα οι εργασιες εγιναν στο ναυπηγειο του Staten Island .

To πλοιο ειναι ελιμενισμενο στο Pier 17 που βρικεται στο Lower Manhattan λιγο πιο περα απο τα πλοια που συνδεουν την πολη με το Staten Island

Για οποιον θελει να το επισκεφτει εδω ειναι το site στο οποιο εκτος απο την ιστορια του μπορει καποιος να κλεισει και εισιτηρια

 

 

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...