Jump to content
Shipfriends

Stena Baltica (IMO 9329851)


Recommended Posts

On 9/10/2019 at 11:20 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Η Stena Line αποφάσισε να προχωρήσει στην επιμήκυνση του Stena Lagan και του Stena Mersey κατά 36 μετρά στο ναυπηγείο Sedef Shipbuilding στη Τουρκία.

 

On 10/24/2019 at 9:08 PM, Nick the Greek said:

Δε θα είναι μόνο επιμήκυνση τελικά Παναγία μου, τα πλοία θα αποκτήσουν και τη δυνατότητα να κάνουν οπερέσιο και από πλώρα. Άρα θα γίνει μεγάλη δουλειά και εκεί. Μετά την επιμήκυνσή τωνε, η Stena σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει στη γραμμή Nynashamn(Σουηδία) - Ventspils(Λετονία), εκεί όπου τώρα βρίσκονται τα αδελφά τους Stena Flavia και Scottish Viking. Υποπτεύομαι θα έχουμε και μετονομασία.

 

Ας ανοίξουμε ξεχωριστό θέμα για το τίμιο Βισεντίνιον τούτο, που έχει μια διάκριση στην ιστορία του, μαζί με το αδελφό Stena Lagan. Αυτή δεν είναι άλλη από το ότι απ' όσο μπορώ να θυμηθώ δεν έχει αλλάξει ποτέ γραμμή στην ιστορία του, δουλεύοντας πάντα ανάμεσα σε Liverpool και Belfast. Για σύγχρονο φέρρυ και ειδικά για Visentini, δεν είναι και τόσο σύνηθες, βέβαια αυτό όπως βλέπουμε και παραπάνω πρόκειται σύντομα να αλλάξει.

 

Είναι ένα εκ των 14 αδελφών της κλάσης Eurostar Valencia με αριθμό γιάρδας 213 και έκτο που χτίστηκε κατά σειρά. Μήκος 186 μέτρα, 2,275 lane metres και χωρητικότητα 160 φορτηγών και 970 επιβατών. Εμείς στην οθόνη μας το βλέπουμε τον περασμένο Μάιο να πλησιάζει το Belfast της Βορείου Ιρλανδίας.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Κι ενώ το πλοίο συνεχίζει δρομολόγια μεταξύ Belfast και Liverpool, μαθαίνουμε πως το όνομά του όταν τελειώσει με την επιμήκυνση θα είναι Stena Baltica και θα δρομολογηθεί στη Βαλτική, πιθανόν στη γραμμή Karlskrona(Σουηδία) - Gdansk(Πολωνία). Το τελευταίο του ταξίδι στην Ιρλανδέζικη Θάλασσα, θα λάβει χώρα όταν αναλάβει υπηρεσία το Stena Embla.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Nick the Greek changed the title to Stena Baltica (IMO 9329851)
  • 6 months later...
  • 2 months later...
  • 9 months later...
  • 1 year later...

Πλαγιοδετημένο στο Ventspils της Λετονίας το πλοίο από 06/01. Αντικαθίσταται στη γραμμή Norvik-Ventspils από το Stena Livia που ήρθε από τη γραμμή Travemunde-Liepaja.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...