Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη καταπέλτη στο Ε/Γ-Ο/Γ Venezia στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-Ο/Γ ''VENEZIA'' σημαίας Ιταλίας, ότι ενώ το πλοίο είχε καταπλεύσει με ασφάλεια στον οικείο λιμένα προερχόμενο από λιμένα Πρίντεζι Ιταλίας, κατά τη διαδικασία χειρισμών καθέλκυσης της κύριας ράμπας επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών και οχημάτων, διαπιστώθηκε θραύση δεξιού συρματόσχοινου με αποτέλεσμα την αδυναμία καθέλκυσης του καταπέλτη.

Στο ανωτέρω πλοίο επέβαιναν εκατόν ογδόντα επτά (187) επιβάτες, πενήντα εννέα (59) μέλη πληρώματος,  είκοσι επτά (27) Ε.Ι.Χ. οχήματα και ενενήντα τέσσερα (94) Φ/Γ οχήματα.

Άμεσα μετέβη επί του πλοίου Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης διαπίστωσε την ανωτέρω βλάβη, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''VENEZIA'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν για λιμένα Πρίντεζι Ιταλίας, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα του ναυτικού πράκτορα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Βλάβη ενδιάμεσης ράμπας οχημάτων του Ε/Γ -Ο/Γ Venezia στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ότι κατά την διαδικασία αποβίβασης - εκφόρτωσης Ι.Χ. οχημάτων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από το κατάστρωμα (deck) No5 στο κατάστρωμα (deck) Νο4 του πλοίου Ε/Γ -Ο/Γ «VENEZIA» σημαίας Ιταλίας, υπήρξε αδυναμία καθαίρεσης καταπέλτη λόγω βλάβης αυτού. 

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Βενετίας Ιταλίας για Ηγουμενίτσα -Πάτρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά από την επισκευή της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε για λιμένα Πάτρας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Βλαβη ταλαιπωρει την σιδηρα κυρια της Αδριατικης καθως δεν εχει φτασει ακομα στην Ηγουμενιτσα.Το χθεσινοβραδινο δρομολογιο για Ανκονα μεταφερθηκε για τις 11:00 σημερα το πρωι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτήν την στιγμή η Βενετία ανηφορίζει ανοικτά της Κέρκυρας Αλβανίας.

Τραγικό να γίνεται ταξίδι 30-32+ ωρών με ταχύτητες 9-12 κόμβους σε όλο το δρομολόγιο Ανκόνα Ηγουμενίτσα 

Messenger_creation_34158031-840b-41fa-85e6-099f7afe856d.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...