Jump to content
Shipfriends

Άγιος Βικέντιος - Αστακός, μία μυτιά δρόμος


Recommended Posts

On 3/16/2005 at 2:04 AM, gpan said:

Σχετικά με τον Αστακό να προσθέσω πως ένα λιμάνι μεταφόρτωσης (transhipment) δεν απαιτείται να έχει ανεπτυγμένο οδικό δίκτυο. Εαν το δούμε συνολικά σαν επένδυση σε υποδομή σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα, για τον τομέα της μεταφόρτωσης όμως (στον οποίον τομέα φαίνεται πως θα δραστηριοποιηθεί) δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Παράδειγμα φυσικά το Gioia Tauro το οποίο με σωστή δουλειά έγινε απο το πουθενά ένα απο τα top μεσογειακά λιμάνια, βασιζόμενο σε φορτία μεταφόρτωσης. Η θέση του συγκεκριμένου λιμανιού δεν εξυπηρετούσε κανένα φορτηγό αυτοκίνητο εξυπηρετούσε όπως 100% τα πλοία.

Σίγουρα η θέση του Αστακού δεν βρίσκεται "πάνω" σε κανέναν βασικό εμπορευματικό δρόμο, μπορεί όμως να πάρει σημαντικά φορτία αν χτυπήσει εκεί που ο Πειραιάς είναι αδύναμος, στην ταχύτητα εξυπηρέτησης των πλοίων. Και είναι πολλά τα παραδείγματα εταιρειών που στέλνουν τα πλοία τους σε λιμάνια πιο μακρινά αλλά χωρίς καθυστερήσεις.

.

On 11/15/2019 at 1:02 AM, proud_ionian said:

Οι ευρωπαικες και ιταλικες αρχες (Europol,  Υπηρεσια Καταπολεμησης της Μαφιας της Ιταλικης Αστυνομιας κα), τσιμπησαν container ψυγειο, με επισημο φορτιο μπανανες, που μεσα στις μπανανες ειχε κοκιτσα με γευση μπανανα^_^. Γυρω στα 250 εκ γιουροζ η εκτιμωμενη αξια.

Απο τον ΣΚΑΙ το μαντατο.

Κοιταξετε τι λενε οι κακοηθεστατοι:P αστυνομικοι, οτι το λιμανι και ο καμπος του Gioia Tauro, ειναι διαμετακομιστικο κεντρο της Ndrangheta.

Πρωτη φορα ακουμε κατι τετοιο:rolleyes:

βεβαια, δεν ειναι η πρωτη φορα που βλεπουμε κοκιτσα σε μπανανες. εχουν προηγηθει αλλοι 

.

Quote

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, η τεράστια ποσότητα ναρκωτικών έφτασε στον Αστακό κατευθείαν με ιστιοφόρο σκάφος από τον Άγιο Βικέντιο, από μια σπείρα που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών παγκοσμίως. Στόχος των μελών της σπείρας ήταν να χρησιμοποιήσουν τη χώρα μας ως «διαμετακομιστικό» κέντρο, αφού ο Αστακός θα ήταν μόνο ο πρώτος «σταθμός» του ταξιδιού των ναρκωτικών. Μέρος της κοκαΐνης θα παρέμενε στην Ελλάδα, ενώ η υπόλοιπη θα μεταφερόταν στην Βόρεια Αφρική και τη Βόρεια Ευρώπη.

15 χρονια μετα την προβλεψη του @gpan ,ηρθε η ωρα της  δικαιωσης και της επιβεβαιωσης. Εγινε διαμετακομιστικο κεντρο σαν τη Gioia Tauro.:D

Καινοτομος... ΙΚΕ αλβανων, μαροκινων και... ημεδαπων, εφερε με ιστιοφορο απο τον αγιο βικεντιο στον αστακο, εναν τονο και κατι ψιλα κοκίτσα. ξεφορτωσαν και το πολυτιμο φορτιο το φυλαγαν σε ενοικιαζομενα καταλυμματα στον εξωτικο αστακο (της αιτωλοακαρνανιας, οχι του Λανθιμου :P

ενα μερος του φορτιου προοριζονταν για την εγχωρια εγορα και το υπολοιπο για ευρωπη και β.αφρικη

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...