Jump to content
Shipfriends

Vela I (IMO 8104539)


Recommended Posts

  • polmyt changed the title to Vela I (8104539)

Γραμμή δε νομίζω πως υπάρχει υπό την έννοια ότι πρέπει να υπάρχει και εισαγωγή προιόντων, η Θίσβη τι να εισάγει(εκτός από πρώτες ύλες για το εργοστάσιο, που δε νομίζω να έρχονται από τη Μάλτα έτσι κι αλλιώς)? 

 

Θίσβη = Σωληνουργεία Κορίνθου. Είναι το ιδιωτικό τους λιμάνι που έχει τύχει να επισκεφθώ ορισμένες φορές στο παρελθόν, να μια ματιά στις εγκαταστάσεις. Πιστεύω πως κάποιο μεγάλο έργο θα υπάρχει στη Μάλτα και το συγκεκριμένο πλοίο έχει απλά ναυλωθεί να κάνει συνεχή ταξίδια για να τροφοδοτήσει με σωλήνες το συγκεκριμένο έργο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Nick the Greek said:

Πιστεύω πως κάποιο μεγάλο έργο θα υπάρχει στη Μάλτα.

 

 

Αυτο τον καιρό κατασκευαζονται γέφυρες σε εναν απο τους κεντρικοτερους δρομους του νησιού για την αποσυμφορηση του μεγάλου κυκλοφοριακου προβλήματος που επικρατεί στο νησί.

Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση με το παραπάνω.

Edited by Marios Superfast
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 8 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσάραξη του Φ/Γ Vela I στη Λευκάδα 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ότι το Φ/Γ πλοίο ''VELA I'' σημαίας Μολδαβίας, προσάραξε σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλικής ν. Λευκάδας, με οκτώ (08) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ για προληπτικούς λόγους ποντίστηκε πλωτό φράγμα, τέθηκαν σε ετοιμότητα μέσα και αρμόδιοι φορείς και παράλληλα ειδοποιήθηκε καταδυτικό συνεργείο, το οποίο μετέβη άμεσα στο σημείο. 

Από τη Λιμενική Αρχή Νυδρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''VELA I'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ανατέθηκαν σε Ρ/Κ πλοίο οι εργασίες αποκόλλησής του, με τη συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

ploio-vasiliki-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης για προσάραξη του Φ/Γ Vela I στη Λευκάδα την 25/01/2021

Quote

Αποκολλήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες το Φ/Γ πλοίο ''VELA I'' σημαίας Μολδαβίας, το οποίο είχε προσαράξει  σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλικής ν. Λευκάδας πρωινές ώρες της 25/01/2021.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω πλοίο αποκολλήθηκε με ασφάλεια με τη συνδρομή των Ρ/Κ πλοίων «ΘΥΕΛΛΑ» Ν.Π. 4422 και «ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧV» Ν.Π. 10998 και ρυμουλκήθηκε στο αγκυροβόλιο του όρμου Βασιλικής Λευκάδας, όπου παραμένει  σε καθεστώς απαγόρευσης απόπλου.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...