Jump to content
Shipfriends

Βύθιση σκάφους με επιβαίνοντες παράτυπους αλλοδαπούς 13 Ν.Ν ΝΔ των Παξών || 11.01.2020


Recommended Posts

Το Olympic Champpion έχει δεσμευτεί μαζί με άλλα πλοία ανοικτά των Παξών από το κέντρο συντονισμού για αναζήτηση μεταναστών των όποιον το σκάφος βυθίστηκε. 

Edited by proud_ionian
new topic
Link to comment
Share on other sites

και η σχετικη ανακοινωση του Λ.Σ

Quote
Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Παξών
 
Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών  πραγματοποιείται  από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα (12) σοροί. 
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων. 
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.
Η επιχείρηση συνεχίζεται, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου. 

12 οι νεκροι μεχρι ωρας:(

Link to comment
Share on other sites

δεν φτανει η τραγωδια, ειχαμε και, τι αλλο, πολιτικη αντιπαραθεση για το θεμα.

ο παντα μετρημενος στα λογια του, υπουργος αναπτυξης και αντιπροεδρος του κυβερνωντος κομματος, εκανε μια δηλωση, συνεπη στο μηκος κυματος που εκπεμπει οσα χρονια ειναι στη δημοσια σφαιρα.

Quote

«σκεφτείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι (σ.σ. οι πρόσφυγες που κινδυνεύουν) που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112 και πήραν τηλέφωνο». «Έχουμε πέσει θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας αλλά θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση»

στον ΑΝΤ1 τα ειπε απο το ποντικι η παραθεση.

εγινε ο κακος χαμος και στο τελος με διαρροες προσπαθησε το περιβαλλον του υπουργου να τα μαζεψει.

η ειρωνια ειναι οτι απο οτι δειχνουν τα νεοτερα στοιχεια, το πλοιαριο δεν ξεκινησε απο την τουρκια, αλλα απο το δεκατο μελος της ΕΕ.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...