Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του ΕΓ/ΟΓ Πρωτεύς, στη Νησίδα Δασκαλειό της Σκιάθου || 05.01.2020


Recommended Posts

Στη νησίδα Δασκαλειό έπεσε που είναι την είσοδο του λιμανιού.

Το Ε/Γ-Τ/Ρ ΚΑΛΥΨΩ θα παραλάβει τους επιβάτες του ΠΡΩΤΕΑ για να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Σκιάθου, όπου τους περιμένει λεωφορείο. Εδώ και σχετικό βίντεο.

Edited by express skiathos
Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Προσάραξη του ΕΓ/ΟΓ Πρωτεύς, στη Νησίδα Δασκαλειό της Σκιάθου || 05.01.2019

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσάραξη του Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς στη Σκιάθο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' N.Π. 4007, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Σκιάθου προσέκρουσε στη βραχονησίδα ''ΔΑΣΚΑΛΟΝΗΣΙ'' εντός της λιμενολεκάνης ν. Σκιάθου, λόγω βλάβης στο σύστημα πηδαλιουχίας.
Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από λιμένα Βόλου με προορισμό τους λιμένες ν. Σκιάθου και Γλώσσας ν. Σκοπέλου με πενήντα τρεις (53) επιβάτες, έξι (06) Ε.Ι.Χ. οχήματα, δύο (02) Φ/Γ οχήματα και είκοσι έξι (26) άτομα μέλη πληρώματος, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.
Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΑΛΥΨΩ'' Ν.Σ. 28, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι επιβάτες του ''ΠΡΩΤΕΥΣ'', τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα ν. Σκιάθου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενώ οι επιβάτες του εν λόγω πλοίου πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το πρωί έπεσε δύτης στο Πρωτεύς για να ελέγξει τη κατάσταση του πλοίου 

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Προσάραξη του ΕΓ/ΟΓ Πρωτεύς, στη Νησίδα Δασκαλειό της Σκιάθου || 05.01.2020

Ανακοίνωση της ΑΝΕΣ σχετικά με το Πρωτεύς

Quote

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» από χθες το απόγευμα βρίσκεται στο λιμάνι της Σκιάθου και έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το πλοίο θα επανέλθει στα δρομολόγιά του μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης της βλάβης.
Εκτιμούμε ότι το πλοίο θα παραμείνει εκτός δρομολογίων για περίπου μία εβδομάδα.
Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση για την ακριβή ημέρα επανέναρξης των δρομολογίων.

 

Link to comment
Share on other sites

Ο πλοίαρχος του Πρωτεύς μιλάει στο Skiathoslife για το ατύχημα του στο Δασκαλειό. Από ότι καταλαβαίνω το ατύχημα υποστηρίζουν ότι έγινε λόγω των δυσμενών συνθηκών και όχι λόγω βλάβης στο σύστημα πηδαλιουχίας

 

Link to comment
Share on other sites

Το ρυμουλκό Χρήστος XXIX έφυγε από τη Σκιάθο και επέστρεψε στο Βόλο. Το Πρωτεύς θα αναχωρήσει λογικά αύριο από τη Σκιάθο για να πάει για δεξαμενισμο στο ναυπηγείο του Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα. Αλλά μια συνέντευξη του πλοιάρχου στο Skiathos TV , που ξεκάθαρα υποστηρίζει ότι το ατύχημα έγινε λόγω του καιρού και όχι λόγω βλάβης!! Βέβαια το ΥΕΝ δεν πιστεύω ότι έγραψε από το κεφάλι του, ότι υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα πηδαλιουχίας, γιατί συνήθως γίνεται αναφορά στις αρχές από το πλοίο για κάποιο πρόβλημα και γίνεται εγγραφή στο ημερολόγιο της γέφυρας. 

Link to comment
Share on other sites

Σωστό παντα οι ανακοινώσεις του ΥΕΝ βασίζονται στο τι δήλωσε ο πλοιαρχος στο οικείο Λιμεναρχειο και τι έγραψε στο ημερολόγιο .

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Ίσως ήταν συνδυασμός, δηλ. να υπήρξε πρόβλημα και λόγω των συνθηκών να μην υπήρξε κανένα περιθώριο αποφυγής της προσάραξης. Μικρή σημασία έχει, ευτυχώς το συμβάν δεν ήταν σοβαρό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...