Jump to content
Shipfriends

Η ακτοπλοϊκή εταιρία του 2019


Η ακτοπλοϊκή εταιρία του 2019  

63 members have voted

  1. 1. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας, η ακτοπλοϊκή εταιρία του 2019

    • Fast Ferries
    • Seajets
    • Όμιλος Grimaldi - Μινωικές

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 12/31/2019 at 09:59 PM

Recommended Posts

Fast ferries, απο ferries/cargo ανταποκρίθηκε επάξια και ως fast φέτος

Seajets, η πιο γρήγορα αναπτυσόμενη στα γρήγορα στον κόσμο - world champion...

Sea speed Ferries, κατάφερε έστω και την ύστατη στιγμή της χρονιάς, το ακατόρθωτο για πολλούς από εμάς...

Link to comment
Share on other sites

Seajets, όχι φυσικά γιατί είναι η καλύτερη εταιρεία, αλλά γιατί το 2019 ήταν ιδιαίτερα παραγωγική και πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις: Δρομολόγησε ίσως το καλύτερο ταχύπλοο που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, προχώρησε σε μετασκευές 3 πλοίων (Worldchampion Jet, Sifnos Jet & Power Jet), λανσάρισε 3 νέους προορισμούς από Πειραιά (Σύρο, Πάρο και Ίο), έδωσε λύση στη Σαμοθράκη μέσα στο 15αύγουστο, άλλαξε σύστημα κρατήσεων, υλοποίησε το e-ticket, αγόρασε το Rapid Link Jet και μείωσε αισθητά τις καθυστερήσεις στα δρομολόγιά της.

Link to comment
Share on other sites

Αν και είναι σαφές το οξύμωρο της φράσης του orestis (και to the point😉) θα συμφωνήσω με το συλλογισμό, οπότε seajets θα έλεγα και εγώ. Η δεύτερη επιλογή πάει στην Αττικα διότι παραμένει σταθερά ψηλά στα standards και την εξυπηρέτηση ολο το χρόνο κάθε χρόνο. Τρίτη θα πω Minoan Lines γιατί ανταποκρίνεται πολύ καλά στις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία. 

Link to comment
Share on other sites

Από μένα έχουμε 

1) Μinoan Lines λόγω της προσθήκης scrubbers αλλά και λόγω της σταθερότητας που έχει σαν εταιρεία .

2) Sea Jets : Νομίζω ήταν η καλύτερη χρονιά για την εταιρεία. Ελάχιστα παρατράγουδα , ο στόλος μεγαλώνει και επιτέλους φαίνεται να υπάρχει μια συνέπεια . Μακάρι και το 2020 έτσι.

Link to comment
Share on other sites

1. Ventouris Ferries: Ανάπτυξη, με την αγορά πλοίου διαφορετικής δυναμικής από τα υπόλοιπα της εταιρείας, το οποίο αναμένουμε να δούμε σε αγωνιστική δράση το νέο έτος. Η αγαστή συνεργασία με τους πράκτορες αποδίδει καρπούς για ακόμη μία χρονιά. Ελπίζω σε επαναφορά του σινιάλου στο Αιγαίο, πόσο θα ταίριαζε ένα Rigel III στα δρομολόγια του Σάμος στις Κυκλάδες. Ωστόσο, θα ήθελα βλέπω την εταιρεία σε περισσότερες από μία γραμμές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
2. Seajets: Χωρίς πολλές και σοβαρές βλάβες, πιο οργανωμένη από άλλες χρονιές. Έχει πλέον δύο πλοία - μαγνήτες βλεμμάτων λόγω των ικανοτήτων τους. Ατόπημα βέβαια το κρέμασμα της άγονης Κυκλάδων δις, από Aqua Jewel και Andros Jet.
3. Μινωικές Γραμμές: Είναι η πρώτη εταιρεία και μοναδική μέχρι στιγμής που έβαλε στα πλοία της scrubbers, θα ήμουν ιδιαίτερα ευχαριστημένος μαζί της εάν υπήρχε καλύτερος προγραμματισμός στην Αδριατική ώστε να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις. Στο Αιγαίο, με πλοία κοσμήματα εξυπηρετεί τα δύο μεγάλα λιμάνια της Κρήτης, δίνοντας (και διορθώνοντας το περσινό λάθος) βάση στο κάστρο της, το Ηράκλειο.
Κι εδώ οι προτάσεις παρατίθενται με αύξουσα σειρά προτίμησης.

Link to comment
Share on other sites

 Πιστεύω πως για μια ακόμα χρονιά η Fast Ferries έκανε προσεκτικά βήματα χωρίς βιαστικές αποφάσεις και γρηγορο-δουλειες                                                         

Η επόμενη που θα πρότεινα είναι η levante διότι ανοίγει φτερά , δε μένει μόνο στο κομμάτι του Ιονίου αλλά αναπτύσσετε .                                       

 Attica , διότι χωρίς μπαμπάδες ή θείους από την Ευρώπη ή την Αμερική κατάφερε να βρει τα χρήματα για να συμμορφωθεί και με τους νέους κανονισμούς αλλά και να μαζέψει και το νοικοκυριό της, χωρίς κανένα γερό πορτοφόλι, στο εν Ελλάδι!

 Και τέλος τον όμιλο Grimaldiακι, γιατι βάζει γερά το χέρι στη τσέπη για την ανάπτυξη του στόλο του και για τις καινοτόμες τεχνολογίες (πέρα των scrabber) για τη μείωση των ρύπων που εκπέμπουν τα πλοία του

Προσωπικά δε με νοιάζει αν είναι οι εταιρείες μονοπώλιο στην αγορά που δραστηριοποιούνται ή έχουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια ή βλάβες διότι αυτά κοιτάει ενας απλός επιβάτης που μπορεί να μπει μια φορά στο καράβι και ξανά μετά από ένα χρόνο, ουσία έχει τι κάνει για να γίνεται πιο δυνατή στους καιρούς και πως μακροπρόθεσμα θα μπορέσει να οφείλεται αυτή πιο πολύ και πόσο ο επιβάτης... προσωπική εκτίμηση!

Edited by BlueStarLeros
Link to comment
Share on other sites

Δυσκολεύομαι λιγάκι στο συγκεκριμένο ερώτημα, δεν μπορώ να πω ότι στα μάτια μου κάποια εταιρεία ξεχώρισε ξεκάθαρα.

 

Οι Μινωικές με τα scrubbers τους είναι κατι ξεχωριστό και άξιο λόγου. Από την άλλη βέβαια βλέποντας τα συνδυαστικά δρομολόγια και την πτώση στην ταχύτητα.. Δεν εξετάζω αν βολεύουν ή όχι, σαν κίνηση όμως δε νομίζω πως είναι αυτό που περίμενε το επιβατικό κοινό.

 

Seajets πολύ βελτιωμένη σε αξιοπιστία φέτος, προσέθεσε και ένα ταχύπλοο που -επιτέλους- πάει με την ταχύτητα που θα έπρεπε να πηγαίνει. Από την άλλη, να τους πούμε μπράβο που γίνονται στοιχειωδώς αξιόπιστοι και ανανεώνουν το στόλο, κάνουν δηλαδή τα αυτονόητα?

 

Fast Ferries πάντα αξιόπιστοι και νοικοκυρεμένοι, τα αντανακλάστικά τους στην αντικατάσταση του Αικατερίνη Π ήταν υποδειγματικά. Από την άλλη έχω την αίσθηση πως η εταιρεία είναι σε ένα σταυροδρόμι είτε της επέκτασης, είτε της στασιμότητας. Οπότε το 2020 είναι γι αυτούς κρίσιμο κατά τη γνώμη μου.

 

Αν έπρεπε να διαλέξω κάποιαν από τις 3 εταιρείες (γιατί για μένα οι υπόλοιπες δεν μπαίνουν καν στην κουβέντα), πάω πρός την Fast Ferries που κινείται με λιγότερα resources από τις άλλες, οπότε η επιτυχίες της έχουν μεγαλύτερη αξία.

 

Επίσης νομίζω πως πρέπει να αναγνωρίσουμε την Tsokos Lines. Συνεχή νεότευκτα εξαιρετικής ποιότητας, μεράκι στην εσωτερική διακόσμηση, διατηρούν ανοιχτά κανάλια πωλήσεων στο εξωτερικό ενώ γενικά φαίνεται οι πωλήσεις να έχουν στερέψει, μια κλάση μόνη της η εταιρεία στον τομέα των αμφίδρομων. Οπότε και εδώ μια συνειδητή ψήφος από μένα.

Link to comment
Share on other sites

1) Fast Ferries πάντα αξιόπιστοι και συνεπής στα δρομολόγια τους. Έδειξαν καλά αντανακλαστικά στη ζημιά του Αικατερίνη Π με την αντικατάσταση από το Hellenic Highspeed, ενώ είχαν βρει αντικαταστάτη για τη περίοδο του Πάσχα το Highspeed 4, αλλά ο ανταγωνισμός και το Υπουργείο είχαν αντίθετη άποψη. Αγόρασε ένα ταχύπλοο μέσα στη χρονιά (αυτή τη φορά μονή της), γιατί πέρυσι είχε αγοράσει μισό μισό με την Golden Star Ferries. Καθώς και ότι προχωράνε σε αντικατάσταση των δυο κύριων μηχανών με νέες μηχανές.

2) Seajets γιατί φέτος ήταν αρκετά αξιόπιστη στα δρομολόγια της και χωρίς μεγάλα μηχανικά προβλήματα. Πρόσθεσε στα δρομολόγια της δυο νέα πλοία (Worldchampion Jet και Sifnos Jet). Ενώ πρόσθεσε δυο νέα ταχύπλοα στο στόλο της μέσα στη χρονιά.

3) Tsokos Lines. Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις ναυπηγήσεις νέων αμφιπλωρων και βρίσκει ακόμα διεξόδους για πωλήσεις πλοίων της στο εξωτερικό. Ενώ δραστηριοποιείται σε τρία διαφορετικά πορθμεία της Ελλάδας (Πέραμα-Παλούκια, Ρίο Αντίρριο και Ωρωπό-Ερέτρια)

4) Ventouris Ferries αναπτύσσεται με σταθερά βήματα

Link to comment
Share on other sites

Attica, πέρα από το αν πωλείται ή είναι καταχωρημένη έχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και είναι σχεδόν παντού όλο το χρόνο.

Levante, αν και περιφερειακή είναι γνωστή στο πανελλήνιο σε λίγο και στον γείτονα.?

Sea jets, γιατί φαίνεται ότι κάτι πάει να αλλάξει σε επίπεδο υπηρεσιών.

 

Link to comment
Share on other sites

Sea jets  γιατι συνεχιζει να αναπτυσεται δυναμικα με καινουργιες αγορες κ καινουργιες γραμμες κοντρα στις προβλεψεις μας αλλα κ στις παθογενειες της

Fast ferries γιατι συνεχιζει την δυναμικη πορεια της ολα αυτα τα χρονια αθορυβα κ εχει γινει το αφεντικο στην ανδρο τηνο μυκονο

 

Link to comment
Share on other sites

ANEK LINES γιατί πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια με σταθερές ταχύτητες και χρόνο χειμώνα-καλοκαιρι(όχι σαν τις Μινωικές) και έχει διαχειριστεί άψογα δύσκολες καταστάσεις (olympic champion και πέρσι Ελ.Βενιζελος).

ZANTE FERRIES επειδή το Διονύσιος Σολωμός έβγαλε ακόμη μια πετυχημένη χρονιά στις δυτικές Κυκλάδες και ενέργησε γρήγορα στο πρόβλημα της Σαμοθράκης με το Αδαμάντιος Κοραής

SEAJETS διότι είναι μια εταιρεία που αγοράζει νέα ταχυπλοα,στηρίζει αρκετά νησιά και κυρίως για την πολύ πετυχημένη επιλογή του World Champion Jet

 

Link to comment
Share on other sites

1)LEVANTE FERRIES γιατί έχει γίνει κυρίαρχος στο Ιόνιο ,επεκτείνεται και στο Αιγαίο,και κάνει ποιοτικές μετασκευές-επισκευές στα πλοία της π.χ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,ΣΜΥΡΝΑ και μακάρι να υπάρχει και συνέχεια.

2)VENTOURIS FERRIES γιατί με προσεκτικές και σταθερές κινήσεις έφτασε τα 5 πλοία,προσφέροντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και μακάρι να ξανακατέβαινε και προς Πάτρα μεριά για να έσπαγε την Grimaldoποίηση στην οποία έχει περιέλθει η Αδριατική.

3)FAST FERRIES γιατί είναι μια πολύ νοικοκυρεμένη εταιρία,που κάνει μετρημένα,προσεκτικά και μελετημένα βήματα και με μεγάλη αξιοπιστία στα δρομολόγια της και εύχομαι το νέο της πλοίο το THUNDER να πετύχει.

 

Δεν επέλεξα την MINOAN γιατί θεωρώ ότι όλη αυτή η δημοσιότητα και η διαφήμιση με τα scrubber υπερβολική,μειώνει τις ταχύτητες των πλοίων συνεχώς αυξάνοντας την διάρκεια του ταξιδιού και  με τις τιμές στα ύψη..Επίσης ο συνδυασμός του δρομολόγιου Πειραιάς-Χανιά-Ηράκλειο ή Πειραιάς-Ηράκλειο-Χανιά θεωρώ ότι δείχνει ότι δεν είχανε καμία διάθεση ή πρόθεση να αντικαταστήσουν το ένα πλοίο που πήγε Αδριατική(ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ)με κάποιο άλλο στην γραμμή των Χανίων και προτιμήσανε αυτήν την κρουαζιέρα χωρίς καμία αύξηση στην ταχύτητα ώστε να μειωθεί λίγο ο χρόνος ταξιδιού.Δεν επέλεξα και την GOLDEN STAR FERRIES γιατί θεωρώ αν υπήρχε ψηφοφορία για τον χαμένο του 2019 θα έβγαινε,γιατί έδειξε μια εικόνα αναξιοπιστίας,έλλειψης σοβαρότητας και ταλαιπώρησε πολύ το επιβατικό κοινό με τις καθυστερήσεις και τις βλάβες..

Link to comment
Share on other sites

Με τυχαία σειρά:

1. Fast Ferries: μεθοδική και με σταθερά βήματα η ανάπτυξη της.

2. Seajets: με τέτοια αύξηση του στόλου θα έπαιζε σαν ακλόνητο φαβορί. Όμως λείπει η συνέπεια ακόμα και η σταθερότητα

3. Τιμητικά για όλες τις εταιρείες που με συνέπεια εξυπηρετούν νησιά και μικρονήσια ολοχρονικώς την Ιόνιον Π. Lines

Link to comment
Share on other sites

Με κύριο και κοινό γνωμονα τη μεθοδικότητα που τις χαρακτηρίζει:

1. Levante - μακάρι να τη δούμε και σε ανταγωνιστικές γραμμές στο Αιγαίο-.

2. Ventouris Ferries - ομοίως-.

3. Fast Ferries - low profile αλλά με έμφαση στην ουσία-.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...