Jump to content
Shipfriends

Το ακτοπλοϊκό πλοίο του 2019


Το ακτοπλοϊκό πλοίο του 2019  

73 members have voted

  1. 1. Ποια κατά της γνώμη σας, το ακτοπλοϊκό πλοίο του 2019

    • World Champion Jet
    • Κεφαλονιά
    • Νήσος Χίος
    • Πρέβελης
    • Olympus

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 12/31/2019 at 09:59 PM

Recommended Posts

Πλοίο του 2019 θα μπορούσε να είναι το World Champion Jet που σάρωσε στο Αιγαίο από κάθε άποψη, έβγαλε ασπροπρόσωπη τη Seajets και πήρε και το σχετικό βραβείο στα Greek Shipping Awards. Αλλά η αναγέννηση του Κεφαλονιά -που δεν αφορά απλώς στα χρώματα και στα καταστρώματα που βλέπουμε πιο εύκολα εμείς σαν επιβάτες, αλλά και στα "ενδότερα"- του χαρίζει την ψήφο μου κι αβίαστα. Δαγκωτό NewEra Κεφαλονιά, λοιπόν.

 

 

Αγαπάμε Έλλη Τ., αλλά πιστεύω θα πρέπει να είναι υποψήφιο του χρόνου, όχι στο 2019. Να έχει παραγάγει έργο (να μείνει στη γραμμή που εξυπηρετεί εδώ και λίγες μόνο μέρες, να διατηρήσει ταχύτητα, να μη βγάλει βλάβες, να πάρει το μερίδιό του). Το 2019 ουσιαστικά δεν δραστηριοποιήθηκε πέραν ελάχιστων ημερών τέλος έτους και περισσότερο απασχόλησε με τις αναβολές στην έναρξη δρομολογίων και με το ατύχημα στο παρθενικό του ταξίδι, στοιχεία που δρουν ανασταλτικά στο να αναδειχθεί "πλοίο της χρονιάς", δυστυχώς. 

 

Edited by proud_ionian
2 σε 1
Link to comment
Share on other sites

1) World Champion Jet ότι πιο γρήγορο έχουμε δει, έβγαλε την καλοκαιρινή σεζόν χωρίς κανένα πρόβλημα.

2) Olympus παρα τις προβλέψεις πολλών και την ατυχία του, ταξιδεύει και μάλιστα γρήγορα, πολλά υποσχόμενο για το επόμενο διάστημα.

3) Κεφαλονιά Προσωπικά δεν θυμάμαι σε άλλο πλοίο της ηλικίας του να έχει πέσει τόσο χρήμα και να γίνεται ξανά σχεδόν καινούργιο, τουλάχιστον μηχανικά και εξωτερικά.

4) Πρεβελης ασχέτως που πάντα ήταν ένα μέτριο πλοίο σε αρκετούς τομείς, το θεωρούσα και βυσματοπλοιο γιατί έκανε πολλά χρονια εύκολη γραμμή ξεκούραστα Πειραιας Ρεθυμνο και αργότερα λίγο Χανιά. Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω ότι κάνει μια απο από τις πιο δύσκολες γραμμές εδώ και 10 χρόνια παρά το γεγονός ότι αρκετες φορές κουβαλούσε μεγαλες καθυστερήσεις,κάποια μηχανικά προβλήματα και κάποια ατυχήματα.Να προσθέσω οτι εξωτερικά που έφυγε η κορδέλα σχέδιο της ΑΝΕΚ και βάφτηκε άσπρο νομίζω έδειξε πιο όμορφο το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Όσο κοιτάει κάνεις τι προτείνεται παραπάνω στις περισσότερες περιπτώσεις είναι να το κλείσουμε το μαγαζί και να πετάξουμε και το κλειδί. 

Το Ολύμπους παιδιά εννοείται, τι συζητάμε. Είναι πλοίο της χρονιάς όσο θα ήταν και το 'Θηρίο' (για όσους θυμούνται) τρένο της χρονιάς αν έμπαινε αύριο Πειραιά Αεροδρόμιο, ή ο Κουλης ο Καραταίδης ποδοσφαιριστης της χρονιάς αν τον βάζανε αύριο στα ματς. Όχι άλλα πλυντήρια που λέει και μια ψυχή 🙃🙃

Θα μου πείτε τι, να βάλουμε μια από τα ίδια; Αφού αυτά έχουμε... 

Η σειρά τυχαία. Πάμε λοιπόν... 

1. Blue Star Delos. Το ξαναλέω, το καλύτερο πλοίο so far. 

2. World Champion Jet. Αν και second hand, ειναι ταχύπλοο πρωταθλητής. 

3. Supefast IX. Ο τελευταίος των μοϊκανών

4. Superferry. Μια πολύ ποιοτική μετασκευή, η πιο πρόσφατη τέτοιας έκτασης 

5. Κνωσός Παλας. Η γνωστή εγγύηση σε πράσινη έκδοση. 

 

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Ψηφίζοντας με βάση τις επιδόσεις και την εικόνα τους το 2019:

1. Worldchampion Jet. Ταχύτητα και αξιοπιστία που είχαμε να δούμε χρόνια.

2. Κεφαλονιά, γιατί θέλει μεράκι να επενδύεις χρόνο και χρήμα σε ένα πλοίο που τα έχει τα χρονάκια του

3. Blue Carrier 1, γιατί αν πάει καλά θα φέρει μεγάλες ανατροπές στο Αιγαίο.

 

Εκτός ψηφοφορίας:

Αν ψήφιζα όμως τοπικιστικά θα έβαζα σαφέστατα τα κάτωθι. Δεν απασχόλησαν τις ειδήσεις, δεν ακούστηκαν, αλλά μετέφεραν με αξιοπιστία όλους και ότι χρειάστηκε από και προς το νησί μου.

1. Ψαρά Γκλόρυ

2. Οινούσσες ΙΙΙ

3. Νήσος Σάμος

4. Νήσος Ρόδος

5. Εξπρές Πήγασος

Link to comment
Share on other sites

Worldchampion Jet. Γιατί πραγματικά ήταν και κυριολεκτικά World Champion!

Fast Ferries Andros. Για την καλύτερη χρονιά του στην Ελλάδα!

Nissos Chios ή καλύτερα Nissia Archipelagos Aigaiou... Παντού με ζηλευτές ταχύτητες... μα παντού...!

Link to comment
Share on other sites

1. World Champion Jet, έφερε πραγματικά νέα δεδομένα στο χρόνο ταξιδιού στην πιο δυνατή γραμμή των Κυκλάδων.

2. Νήσος Μύκονος, η αδυναμία μου. 🥰

3. Κεφαλονιά, για την επάνοδο της στα δρομολόγια μετά από δυνατό μάζεμα.

Link to comment
Share on other sites

1. World Champion Jet: ταχύτητα και αξιοπιστία.

2. Blue Star Naxos: τι κι αν τελείωσε άδοξα η χρονιά γι’ αυτό; Δουλεύει συνεχώς και με την ανάλογη αξιοπιστία.

3. Νήσος Χίος: επίσης, πλοίο πασπαρτού.

4. Κεφαλονιά: πραγματική αναγέννηση.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως έχω μπερδευτεί με το διακύβευμα της παρούσας εκλογικής διαδικασίας (αχ πώς τα λέω, αυτά σου προσφέρουν δύο συνεχόμενες θητείες στο δεκαπενταμελές του Λυκείου προ τριακονταετίας 😁). Αρχικά βέβαια η τοποθέτηση του @proud_ionian με κάλυψε, αλλά χτες η πρόταση του @Superfast VI με μπέρδεψε, νομίζω πως μιλάμε για το πλοίο που κέρδισε τις περισσότερες θετικές εντυπώσεις και την προτίμηση του κοινού το παρόν έτος και στην επιλογή μας δεν παίρνει μέρος η παράμετρος της ηλικίας, αλλά η γενική παρουσία του πλοίου το 2019.
Ας απαριθμήσω τις δικές μου προτάσεις με αύξουσα σειρά προτίμησης:
1. Μύκονος Παλάς: Ταξίδεψε στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στην Αδριατική με επιτυχία και καλές πληρότητες, προτιμήθηκε έναντι των κονταδελφων του από την εταιρεία του λόγω του μεγάλου του γκαράζ. Εδραίωσε την εταιρεία του για δεύτερη σεζόν στο κάστρο των Χανίων, ενώ είναι το πρώτο πλοίο της ακτοπλοΐας μας που έβαλε scrubber.
2. Κεφαλονιά: Επανήλθε δριμύτερο με το original όνομα του, ύστερα από μια μεγάλη ανακατασκευή που το κάνει το ταχύτερο, με διαφορά, της εταιρείας του. Αποτελεί ακόμη και σε αυτή την ηλικία μία αξιόπιστη επιλογή για τα νησιά που εξυπηρετεί και θυμίζει το παλιό καλό Κεφαλονιά των Στριντζαιων.
3. Blue Star Delos: Έχοντας να αντιμετωπίσει ακόμα και ταχύπλοα στην αρχή της θερινής σεζον (λόγω των πολύ χαμηλών τιμών) τα πήγε περίφημα και διακίνησε το μεγαλύτερο αριθμό επιβατών και Ι.Χ. σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, έχει καθιερωθεί ως το βαπόρι της Παροναξίας και της Σαντορίνης, όπως ήταν παλιά ο Απόλλων κι ο Γεώργιος Εξπρές. Απροβληματιστα, χωρίς βλάβες ή αβαρίες, ο ορισμός του on time.
4. Fast Ferries Andros: Η καλύτερη χρονιά του από άποψη κίνησης, έπαιξε σημαντικό ρόλο η βλάβη του Αικατερίνη, ωστόσο ακόμη κι αν το βάρος των φορτηγών της πρωινής ζώνης έπεσε πάνω του, αντεπεξηλθε και αν ήταν ποδοσφαιριστής θα έλεγα πως μπήκε στα παπούτσια του Superferry II (εποχές προ 2016) πηγαινοερχομενο γεμάτο με επιβάτες και οχήματα.
5. World Champion Jet: Η ατραξιόν του 2019, συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα, ταξίδεψε αρκετά (για ταχύπλοο), σχεδόν έξι μήνες, χωρίς πολλές καθυστερήσεις, χωρίς βλάβες, με αξιοζήλευτες ταχύτητες που και με ισχυρά μελτέμια σπάνια έπεφτε κάτω από 38, με μέσο όρο τα 40. Διακινησε επίσης μεγάλο όγκο επιβατών και δικαίωσε στο ακέραιο τα λεγόμενα των ιδιοκτητών του και τις προσδοκίες τους.

Edited by Villandry
Link to comment
Share on other sites

Από μένα με τυχαία σειρά έχουμε τα εξής:

1.Νήσος Χίος,πλοιο μπαλαντερ πάντως καιρού.

2.Πρεβελης,σταθερή αξία στην γραμμή του(να το τιμήσουμε και αυτό μια φορά).

3.Superfast XI, συνώνυμο της αξιοπιστίας.

 

Link to comment
Share on other sites

Διαγόρας, παρότι οι Χίοτες και Μυτιληνιοί δε παίζει να το συμπαθούν,εγώ θεωρώ ότι έχει κουμπώσει τέλεια στη γραμμή

BS Delos = Αξιοπιστία στη γραμμή του χειμώνα καλοκαίρι

Superfast xi ....έτσι απλά, χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο

 

Link to comment
Share on other sites

On 12/17/2019 at 5:20 PM, Superfast VI said:

Όσο κοιτάει κάνεις τι προτείνεται παραπάνω στις περισσότερες περιπτώσεις είναι να το κλείσουμε το μαγαζί και να πετάξουμε και το κλειδί. 

Το Ολύμπους παιδιά εννοείται, τι συζητάμε. Είναι πλοίο της χρονιάς όσο θα ήταν και το 'Θηρίο' (για όσους θυμούνται) τρένο της χρονιάς αν έμπαινε αύριο Πειραιά Αεροδρόμιο, ή ο Κουλης ο Καραταίδης ποδοσφαιριστης της χρονιάς αν τον βάζανε αύριο στα ματς. Όχι άλλα πλυντήρια που λέει και μια ψυχή 🙃🙃

 

Πέστα Χρυσόστομε, πέστα.

 

Blue Carrier 1, επιτέλους ένα -σχετικά- σύγχρονο roro από εγγυημένη προηγούμενη πλοιοκτησία κι όχι από τη ντάνα

Νήσος Χίος, μια Ρομίλντα του 2019 από άποψη πολυχρησιμότητας και εξωτικής διαλογής προσεγγίσεων

Fast Ferries Andros, εξαιρετικά επιτυχημένη και ανταγωνιστική χρονιά, δεν έχει απασχολήσει σχεδόν ποτέ για τους λάθος λόγους.

Πρέβελης, keep walking.

Link to comment
Share on other sites

Νήσος Χίος, τα κάνει όλα και συμφέρει.

Πρέβελης, βαστάει βάρη και δεν κλατάρει.

Διαγόρας, δεν είναι fancy αλλά είδαμε και άλλους.

Θεολόγος, στρατιωτάκι ακούνητο, αμίλητο, αγέλαστο.

Blue Carrier, μιά φορά το είδα από κοντά, Θερίο....

Link to comment
Share on other sites

1) Worldchampion Jet γιατί έκλεψε τις εντυπώσεις με τα υψηλά μερίδια κίνησης, που είχε ακόμα και τον Οκτώβριο.

2) Νήσος Χίος γιατί έχει πάει πλέον σε όλες τις γραμμές του Αιγαίου και σε πολλά μικρά νησιά του Αιγαίου (μόνο Δυτικές Κυκλάδες, από Ραφήνα και Σποράδες, δεν έχει κάνει δρομολόγια). Ειδικά που πήγε στις Μικρές Κυκλάδες (Ηρακλεια & Σχοινούσα), ενώ το Blue Star Patmos δεν έχει πάει ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

1)BLUE STAR 1/2 γιατί πρόκειται για 2 πολύ αξιόπιστα και γερά πλοία τα οποία πάνε σχεδόν παντού,οργώνουν το Αιγαίου ακούραστα και χωρίς κανένα πρόβλημα και βγάζουν συνεχώς την εταιρία τους ασπροπρόσωπη.

2)ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ γιατί είναι βάπορας έχει πάει σε όλο το Αιγαίου με αξιοπιστία,ταχύτητα και χωρίς κανένα πρόβλημα και πραγματικά είμαστε υπερήφανοι που το έχουμε κοντά μας.

3)BLUE STAR DELOS γιατί έχει κουμπώσει απόλυτα με την γραμμή των Κυκλάδων,πρόκειται για μια πολύ καλή κατασκευή και εκτελεί τα δρομολόγια του αθόρυβα και χωρίς κανένα πρόβλημα.

4)ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ γιατί στην κυριολεξία ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του,ξανάνιωσε , χτίζει την δική του ιστορία στο Ιόνιο,και φυσικά του πάνε τα κίτρινα χρώματα.

5)WORLDCHAMPION JET δεν θα μπορούσε να λείπει γιατί πρόκειται κατά την γνώμη μου  για το καλύτερο ταχύπλοο που έχουμε στις θάλασσές μας,από άποψη αξιοπιστίας,ταχύτητας(που τέτοιες ταχύτητες έχουμε να δούμε πολύ καιρό) και δικαίως ήταν ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού.

Link to comment
Share on other sites

1. Superfast xi, ο τελευταίος των Μοϊκανών.

2. Κεφαλονιά, αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε.

3. Διονύσιος Σολωμός, άξιος και στο Αιγαίο.

4. World champion jet, ανέλπιστα αξιόλογο, δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια η Sea jets.

5. Blue star Delos, ακούραστο χειμώνα καλοκαίρι.

 

Link to comment
Share on other sites

World Champiom jet by far που λενε κ στο χωριο μου

Niissos Chios γρηγορο αξιοπιστο απροβληματιστο παει παντου κ συμφερει

Πρεβελης γιατι τραβαει κ αυτο τα ζορια του μερα νυκτα κ μεις ασχολουμαστε κ με τα καινουργια κ τα γρηγορα

Link to comment
Share on other sites

Με τυχαία σειρά:

1. World Champion Jet. Εντυπωσιακό όπως και να το δεις

2. Κεφαλονιά. Ποιος να το έλεγε στα 44 του!

3. Στο όνομα όλων των αφανών "ηρώων" που συνδέουν αδιάκοπα την νησιωτική χώρα ας πουμε το "Μεγανήσι ΙΙ"

4. Νήσος Χίος. Μεγάλο πλοίο σε όμορφα μικρονήσια

5. Flying Cat 4: θα λείψει από τον Αργοσαρωνικό

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...