Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Εμένα προσωπικα δεν μου αρέσει η εξωτερική εικόνα του πλοιου. Φαίνεται σαν ημιτελές και το κόκκινο με αυτό το μπεζ στα σαλόνια δεν με παραπέμπει σε καμια περίπτωση σε ένα επιβατικό πλοιο. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να κάνουν μια πιο ευρεία μετασκευη(φυσικά ορθώς δεν του έγινε σε αυτή τη γραμμή) και μια ψευτικη τσιμινιερα όπως είπε και ο @ΝΟΜΙΚΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι αναβάθμιση για την γραμμη , με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, δείχνει ποιοτική κατασκευή και απο οτι φαίνεται και εσωτερικά ανακαινίστηκε εκτεταμενως  !!!Μακάρι όντως να στηριχθεί και να μην φύγει αρον αρον οπως συνεβει με αλλα αξιόλογα πλοία .

Link to comment
Share on other sites

Ας ξεκολλήσει η Κέρκυρα απο τις παντόφλες κι ας βαφτεί και μουσταρδι. 

Είναι η ευκαιρια τους εκει στην Κέρκυρα να ξεκολλήσουν απο τις παντόφλες και οι πλοιοκτήτες των να ξεκινήσουν να τα αντικαθιστουν πριν ξεκινήσουν να λενε οτι δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στον ανταγωνισμό. 

Τα αεροπορικα τωρα, ειναι καλη επιλογή αντί για τους καναπεδες και τα τραπεζια. Οριοθετεις και βεβαιωνεσαι οτι θα κάτσουν ολοι. Σε εναν καναπε 4 μετρων αντι να κατσουν 6 ατομα, καθονται 2 και τα μπαγκαζια τους, το χουμε δει συχνά. Τα θεωρω πλεονέκτημα. 

Μακάρι να πιασει ταχύτητα και να μην ξεφυγει στο θέμα των τιμών γενικώς. 

Link to comment
Share on other sites

Το βαπόρι είναι εξαιρετικό, ταχύτατο αν χρειαστεί, οικονομικό και μανουβραδορικο, τα έχουμε πει και στο παρελθόν. 

Μακάρι να πετύχει στην Κέρκυρα, να το εκτιμήσουν και να το στηρίξουν. 

Αν όχι...

Δυνατή μετασκευή, εναρμόνιση και Αιγαίο... Ειδικά Δυτικές, ενίοτε μέχρι Σαντορίνη, με καλό δρόμο. 

Link to comment
Share on other sites

Just now, Nikos_Chania said:

Η εταιρεία στην σελίδα της στο Facebook έχει ήδη αναρτήσει τη νέα της εμπορική ταυτότητα και το λογότυπο από τις 13 Φλεβάρη, όπως ακριβώς το είδαμε και στο ΕΡΜΗΣ.

150244786_1304217609948518_2372939098222848162_o.jpg

Αυτά τα σινιάλα θα φορέσει και το πλοίο στις μπάντες του αυτή την εβδομάδα. Θυμίζει το λογότυπο της HSW με τα Bold γράμματα στο πρώτο σκέλος.

Link to comment
Share on other sites

Από 25/2 ξεκινάει δρομολόγια στην γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα. 

 

Το συνονόματο μου Kerkyra Express για την ώρα δεν ξεκινάει δρομολόγια για να είχαμε μια καλή κοντριτσα μεταξύ των δύο πλοίων. 

Edited by Kerkyra Express
Link to comment
Share on other sites

Δύο σημειώσεις όσον αφορά το εσωτερικό του πλοίου:

 

Αρχικά μπαίνοντας στο σαλόνι δεξιά,πίσω από τα νέα αεροπορικά, δε βρίσκονται οι τουαλέτες αλλά ένα μικρός χώρος με καναπέδες! Επίσης οι τουαλέτες έχουν μείνει ακριβώς όπως επί Ιαπωνίας! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται (χαμηλές και με περίεργους μηχανισμούς που συνιστούν συχνή καθαριότητα και φροντίδα για αποφυγή κανιβαλισμού). 

 

Δύσκολη η πρώτη μέρα για το πλήρωμα,καθώς έβαλαν όλα τα φορτηγά πλώρα,με αποτέλεσμα να έχει έμπλωρη διαγωγή. Έτσι,ο καταπέλτης ήταν αρκετά ψηλός και στην εκφόρτωση δυσκολεύτηκαν αρκετά! Αλλά την επόμενη μέρα ξεπεράστηκαν αυτά😁

 

Link to comment
Share on other sites

@NML19 δυστυχώς δεν ήμουν εγώ στο ταξίδι. Αλλά μου μετέφεραν ότι:

Το πλοίο γενικά έχει την αίσθηση ότι είναι βαρύ και πως στον καιρό δεν θα μασάει! Βέβαια στις μανούβρες δεν είναι τόσο σβέλτο αλλά αυτό ίσως είναι και θέμα εξοικείωσης του καπτά Δημήτρη με το βαπόρι. 1 ώρα και 10 λεπτά που είχα αναφέρει σε παλαιότερο ποστ,δύσκολα θα κάνει. Με μπουνάτσα σε 1 και 30 ξεφορτώνει. Άντε να το ρίξουν στο 1 και 20,μέχρι εκεί. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης ότι είναι το κάτι παραπάνω για τη γραμμή. 

 (Τη Παρασκευή ,στο παρθενικό του ταξίδι,ήταν και ο πλοιοκτήτης μέσα και κέρασε όλους τους επιβάτες καφέ και σνακ. Και την επόμενη μέρα ο καφές συνέχιζε να είναι κερασμένος! Επίσης,να αναφέρω ότι οι τιμές,τουλάχιστον απο την seaways δε γνωρίζω για τη lines,μειώθηκαν 20% με την έλευση του Ερμή! Με λίγα λόγια,ο άνθρωπος έκανε ό,τι μπορούσε για να "κερδίσει" τους Κερκυραίους,μένει να το στηρίξουν και οι ίδιοι!)

Link to comment
Share on other sites

Παρθενικό ταξίδι για το νέο πλοίο "ΕΡΜΗΣ" στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα

Quote

 

Ο πλοιοκτήτης κ. Σουλιώτης, που μας υποδέχθηκε εγκάρδια στο πλοίο, μιλώντας στην κάμερα του thespro.gr, ευχαρίστησε τους πρώτους επιβάτες, οι οποίοι ταξίδεψαν από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα, υποσχέθηκε πως το πλοίο θα διατηρήσει τα ίδια υψηλά στάνταρ που έχει θέσει (ασφάλεια, ταχύτητα, ανέσεις, ελκυστικές τιμές), για όλα τα επόμενα χρόνια που θα παραμείνει στη γραμμή.

Επιφυλάχθηκε μετά τη λήξη της καραντίνας και την επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει μια δεξίωση στο πλοίο στην οποία θα είναι προσκεκλημένοι οι φορείς της πόλης, καθώς και όλοι οι πολίτες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 28/02/2021 at 12:44 PM, sarantatrio said:

1 ώρα και 10 λεπτά που είχα αναφέρει σε παλαιότερο ποστ,δύσκολα θα κάνει.Άντε να το ρίξουν στο 1 και 20,μέχρι εκεί. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης ότι είναι το κάτι παραπάνω για τη γραμμή. 

Τις τελευταίες μέρες που το παρατηρω ,οσες φορές περνάει τους 17 κόμβους το κάνει 1.10-1.15 ντοκο με ντοκο. Δε ξέρω μέχρι που ειναι διατεθειμένη η εταιρία να το ανοίξει,αλλά για να τηρήσει τα  ωράρια πρεπει να τα πιάνει σταθερά τα 17

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Παρέλαση του Ερμή μπροστά από το φακό μας πρίν λίγες ημέρες στην Ηγουμενίτσα, με την κόκκινη έκδοση των σινιάλων της Kerkyra Seaways στο φουγάρο του. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της επιλογής του κόκκινου αλλά όπως και να έχει δεν είναι καθόλου άσχημο.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός-σχεδον- χρόνου δρομολογίων, ποιες είναι οι εντυπώσεις της τοπικής κοινωνίας από το πλοίο; Βγαίνει οικονομικά; Το στηρίζει/εκτιμάει ο κόσμος; 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ταξίδι με Τ πλοίο την Μεγάλη Πέμπτη, από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!

Μεγάλο και άνετο γκαράζ, γρήγορο σε ταχύτητα αλλα και στις μανούβρες.  Ένα ακόμη που παρατήρησα είναι ότι ορισμένοι από το πλήρωμα φοραγαν φόρμες Fast ferries. Μήπως έχουν καμία σχέση μεταξύ τους οι εταιρείες;

Ερώτηση τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονται στο κατάστρωμα είναι σε λειτουργια;

Στην τελευταία φώτο συνάντηση με Τ αγια Θεοδώρα.

 

received_961550824534700.jpeg

received_1467996200285284.jpeg

received_7708507209160183.jpeg

received_524295409171519.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...