Jump to content
Shipfriends

China State Shipbuilding Corporation


Recommended Posts

Το μεγαλύτερο ναυπηγικο όμιλο παγκοσμιως εγκαινίασε χτες 26/11 στο Πεκίνο η Κινεζική κυβέρνηση. 

Η δημιουργία το ναυπηγικου κολοσσού οφείλεται στη συγχώνευση των δύο εκ των μεγαλύτερων ναυπηγείων της Κίνας, China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) και China State Shipbuilding Corporation (CSSC) 

Ο νέος όμιλος θα έχει υπό την σκεπη του συνολικά 147 ερευνητικά κέντρα  και εταιρείες (εισηγμένες και μη)  310.000 χιλιάδες εργαζόμενους!!! Και περί τα 113 δις δολάρια περιουσιακά στοιχεία!!! 

https://mobile.worldmaritimenews.com/archives/286979/china-worlds-largest-shipbuilder-established/

 

Edited by Nereus
Link to comment
Share on other sites

Και η Κορεα νομιζω πως εχει παρει δρομο παντως. Δεν ειναι πολυ πισω η εποχη που η STX βαρεσε κανονι. Οι παραγγελιες στη Hyundai δεν ειναι οπως πριν 10 χρονια και ηδη υπαρχει ελειψη εργατων. 

Link to comment
Share on other sites

Να κοιτάμε τους αριθμούς.. Οι Κορεατες (Daewoo και Hyundai) έχουν από Ιανουαρίο έως τον Οκτώβριο 2019 περί τα 16 δις δολάρια σε orders!!και είναι στη νο1 θέση στη σχετική λίστα με τα orders.. Κυρίως φυσικά στα LNG όπου 32 από τα 35 συμβόλαια έχουν πάει σε Κορεατες.. Με τη Hyundai να έχει 45% marketshare παγκόσμια.. 

Σε γενικές γραμμές έχουν στραφεί σε ποιότητα και εξειδίκευμενα πλοία.. (LNG και μεγάλα Containers) και στο 1ο μισό του 2019 παρόλο που είδαν στη Hyundai μια μείωση στα έσοδα το profit margin έκανε άλματα.. 

Τέλος από το καλοκαίρι προσπαθούν να ενώσουν DSME και ΗΗΙ πράγμα που θα δημιουργήσει ένα κολοσσό με 23% παγκόσμιο μερίδιο στην αγορά.. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...