Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του BLUE STAR ΝΑΞΟΣ στο λιμάνι της Σχοινούσας || 25.11.19


Recommended Posts

  • polmyt changed the title to Πρόσκρουση του BLUE STAR ΝΑΞΟΣ στο λιμάνι της Σχοινούσας || 25.11.19

Δεν πρεπει να εχει φυγει.Πρεπει απλα να βγηκε για να μπει το ΔΗΛΟΣ

Και στο marinetraffic, στο λιμανι της Ναξου φαινεται ακομα

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Προσάραξη σε αβαθή Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Σχοινούσα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ ''B.S. NAXOS'' N.Π. 11014, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Σχοινούσας προσάραξε σε αβαθή, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρήγματος και την ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε δύο (02) κενές δεξαμενές εφεδρικής πλευστότητας του πλοίου.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο επιστροφής από λιμένες Καταπόλων - Κουφονησίου - Σχοινούσας με προορισμό τους λιμένες Ηρακλειάς – Νάξου - Πάρου - Πειραιά με εξήντα οκτώ (68) επιβάτες και εξήντα τέσσερα (64) άτομα πλήρωμα. Από το συμβάν δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου τέθηκαν σε ετοιμότητα το πλωτό περιπολικό σκάφος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ιδιωτικά μέσα καθώς και ιδιώτης δύτης για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του εν λόγω πλοίου.

Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με ιδία μέσα και κατέπλευσε στο λιμάνι της Νάξου αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, κατόπιν προσκομίσεως βεβαιωτικού κλάσεως από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και έκτακτης επιθεώρησης που διενεργήθηκε από στέλεχος του ΚΕΠ, επετράπη ο απόπλους του ''B.S. NAXOS'' για ένα (01) μεμονωμένο πλου κενό φορτίου και επιβατών με προορισμό το λιμένα ν. Σύρου για δεξαμενισμό στο ναυπηγείο της περιοχής.

 

Link to comment
Share on other sites

Το Blue Star Naxos θα ανέβει στη δεξαμενή Πειραιάς Ι στο Πέραμα από τις 05/12/19 έως τις 23/12/19. Από ότι φαίνεται στη Σύρο θα γίνει στεγανοποιηση του ρήγματος και ολική αποκατάσταση θα γίνει στο Πέραμα. 

Link to comment
Share on other sites

Συνεπώς μιλάμε για μία σημαντική ζημιά, εκτός κι αν συνδυαστεί με την ετήσια ακινησία. 

Τώρα είναι που θα φανεί τι απ οσα λέμε στο τοπικ της γραμμής συροτηνομυκονίας ισχύει ;)

Link to comment
Share on other sites

https://www.pentapostagma.gr/2019/11/σύρος-έτσι-είναι-το-λαβωμένο-blue-star-naxos-π.html

(Έχει κάποιες φωτο όπου φαίνεται σαν χτυπημένο το πλοιο άλλα επειδή δεν είμαι σίγουρος ας με διορθώσει καποιος αν ειμαι λάθος)

Link to comment
Share on other sites

On ‎11‎/‎26‎/‎2019 at 6:44 PM, Nikos_Chania said:

....εκτός κι αν συνδυαστεί με την ετήσια ακινησία. 

Σήμερα (που κατάφερα μετά από μήνες να περάσω από το λιμάνι) είδα να γίνονται μερεμέτια/βαψίματα στα ρέλια και στα καταστρώματα ενώ μέσα στο γκαράζ έχει στηθεί σκαλωσιά.

Επ' ευκαιρία, με την δεξιά μεριά ακούμπησε; Γιατί εκεί φαίνονται ορισμένα σημάδια (σαν ξυσίματα), εκτός αν η εκτίμησή μου είναι λάθος. Πάντως παρατηρούνται αρκετά τρεξίματα και μπαλώματα στο χρώμα περιμετρικά, στα όκια και αλλού-όχι σύνηθες για τα πλοία της Blue Star. 

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...