Jump to content
Shipfriends

Κλειώ (Ν. Θεσσαλονίκης 754)


Recommended Posts

  

On 5/9/2009 at 9:09 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Δελτίο Θεσσαλονίκης 01/05/09

Δίπλα του ήταν ένα μικρό επιβατηγό που άκουγε στο όνομα Κλειώ, όπου το πιθανότερο να δουλεύει σαν νυχτερινό μαγαζί στο λιμάνι). 

Το Κλειώ είναι κατασκευασμένο το 1995 και έχει νηολόγιο Θεσσαλονίκης 754. Το πλοίο έχει μήκος 22,24 μέτρα, πλάτος 6,84 μέτρα, φοράει δυο κύριες μηχανές IVECO AIFO (440 BHP). Το πλοίο πραγματοποιεί καθημερινά «τροπικές» βόλτες στον κόλπο του Θερμαϊκού. Μπορείτε να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας σε ένα άνετο περιβάλλον που θυμίζει Κολομβία, κάτω από Ethnic, Latin, jazz, reggae, roots ρυθμούς! Ανοιχτό από τις 12 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Με καλοκαιρινή διάθεση πραγματοποιήθηκε η ζωντανή εν πλω συναυλία στο Κλειώ από το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης τραγούδησε μερικές από τις επιτυχίες του πάνω σε ένα καραβάκι που κινούνταν στον Θερμαϊκό, κατά το μήκος της παλιάς και της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

Νεα εμφανιση για το ΚΛΕΙΩ το οποιο πλεον μοιαζει με μπαρ στην Καραϊβικη και με το οποιο εκανα δυο βολτες στο Θερμαϊκο πρωι και βραδυ

Το πλοιο ξεκιναει τα δρομολογια του μπροστα απο το Λευκο Πυργο ,η βολτα ειναι περιπου 45 λεπτα.Το πλοιο κανει ενα κυκλο, φτανει περιπου στη μιση αποσταση απο τον Λευκο Πυργο και το μεγαρο μουσικης, στη συνεχεια γυριζει μεχρι την εισοδου λιμανιου και μετα γυριζει ξανα στον Λευκο Πυργο πηγαινοντας αρκετα κοντα στην παραλια.Μετα το τελος των δρομολογιων δενει στο λιμανι της Θεσσαλονικης

Εσωτερικα το πλοιο μοιαζει οπως ειπαμε με μπαρ στην Καραϊβικη.Εχει ενα κλειστο σαλονακι, απο το οποιο υπαρχει προσβαση στην μικρη πλωρη,οπου υπαρχουν θεσεις για να κατσει καποιος.Στο ανοιχτο καταστρωμα που βρισκεται ενα deck πανω υπαρχει ενα μπαρ και ειναι ο χωρος που καθονται ολοι.Οι ιδιοι χωροι το βραδυ θεωρω οτι ειναι πιο ομορφοι και σε βαζουν περισσοτερο στο κλιμα που θελουν να δωσουν οι ιδιοκτητες του πλοιου. 

Και το ιδιο το πλοιο ειναι εξισου ομορφο τη νυχτα με το φωτισμο του

Να προσθεσω οτι δεν χρειαζεται εισιτηριο για να κανεις τη βολτα,απλα εχει μια ελαχιστη καταναλωση η οποια ειναι περιπου οσο κοστιζει μια μπυρα.Αρκετα τιμιο μπορω να πω

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κατ' εμέ είναι το ομορφότερο από τα καραβάκια μπαρ του Θερμαικού. Μάλιστα είχα την τύχει να παρευρεθώ και σε μια εκδρομή με το συγκεκριμένο μέχρι την Αγία Τριάδα. Στην επιστροφή αν και κατέβαζε τον κόσμο στην Καλαμαριά, εμένα και λιγοστούς ακόμα επιβάτες μας πήγε στο Λευκό Πύργο αφού η ώρα ήταν περασμένη και τα λεωφορεία λιγοστά. Πάρα πολύ όμορφο το κλίμα και πολύ συμπαθητικοί οι ιδιοκτήτες του.

Link to comment
Share on other sites

Συμπαθητικοί μεν οι ιδιοκτήτες του, αλλά και εξαιρετικά εκνευριστικοί επίσης. Κατά κύριο λόγο εξ'αιτίας αυτού του τουριστικού σκαριού μειώνουν κατά πολύ την ταχύτητά τους τόσο το ταχύπλοο που έρχεται από Σποράδες αλλά και τα Blue Star φορτώνοντας έτσι επιπλέον 20-30 λεπτά στο χρόνο ταξιδιού ως προς την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη. Ενώ γνωρίζουν και το ακούν και στον ασύρματο τι ώρα έρχεται στη Θεσσαλονίκη βαπόρι, εκείνη την ώρα θα τους "σηκωθεί" η όρεξη να βγούνε μία γύρα στο Θερμαϊκό και πολλές φορές έτυχε να μπούνε και στη πορεία των βαποριών.

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι ο περιορισμός ταχύτητας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οφείλεται στην παρουσία αυτών σκαφών αλλά για το κυματισμό στις παραλίες του Θερμαϊκού (ανάλογος περιορισμός υπάρχει στο λιμάνι της Ραφήνας)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μία εξαιρετική - σπάνια φώτο του καραβακίου στην πρώτη του αρχική μορφή, στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής όπου δούλεψε μόνο για ένα καλοκαίρι, το 1995, έτος κατά το οποίο και κατασκευάστηκε. 

Όπως αναφέρεται στο site της εταιρείας του, kliocruise, από όπου και η φώτο, έγινε τότε άμεσα αντιληπτό ότι η καλοκαιρινή σεζόν ήταν πολύ "μικρή" και προτιμήθηκε το καραβάκι ήδη από τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς να δουλέψει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. 

KLIO_From kliocruise.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...