Jump to content
Shipfriends

Kατάσχεση 1,2 τόνων κοκαΐνης, στο λιμάνι του Gioia Tauro


Recommended Posts

Οι ευρωπαικες και ιταλικες αρχες (Europol,  Υπηρεσια Καταπολεμησης της Μαφιας της Ιταλικης Αστυνομιας κα), τσιμπησαν container ψυγειο, με επισημο φορτιο μπανανες, που μεσα στις μπανανες ειχε κοκιτσα με γευση μπανανα^_^. Γυρω στα 250 εκ γιουροζ η εκτιμωμενη αξια.

Απο τον ΣΚΑΙ το μαντατο.

Quote

Ποσότητα κοκαΐνης μεγαλύτερη του ενός τόνου κατασχέθηκε μέσα σε φορτηγό με μπανάνες που έφθασε στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, προερχόμενο από τη νότια Αμερική και είχε προορισμό τη Γερμανία, ανακοίνωσαν οι αστυνομικοί και η οικονομική αστυνομία.

Η ποσότητα αυτή -- 1,2 τόνος συνολικά -- θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράμμισε η οικονομική αστυνομία.

Η υπουργός Εσωτερικών και πρώην νομάρχης Λουτσιάνα Λαμοργκέσε εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στην περιφερειακή διεύθυνση καταπολέμησης της μαφίας, στους αστυνομικούς στο Ρήγιο της Καλαβρίας και στους τοπικούς πράκτορες της οικονομικής αστυνομίας για "μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κοκαΐνης που έχουν γίνει επί του εθνικού εδάφους".

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη στενή συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών και της υπηρεσίας τελωνείων του Τζόγια Τάουρο, του μεγαλύτερου λιμανιού εμπορευματοκιβωτίων της Ιταλίας (και το 10ο στην Ευρώπη), και στην οποία μετείχε η Europol, η αστυνομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε 144 κιβώτια με μπανάνες στο εσωτερικό ενός εμπορευματοκιβωτίου με ψυκτικό μηχανισμό.

Η κατάσχεση είναι το αποτέλεσμα μιας "σε βάθος έρευνας της οικονομικής αστυνομίας και των τελωνειακών υπηρεσιών στο σύνολο του φορτηγού από το οποίο επιλέχθηκε περιορισμένος αριθμός κιβωτίων", σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν με τη βοήθεια ραδιογραφικού εξοπλισμού.

Στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί υπογράμμισαν ότι η κατάσχεση αυτή επιβεβαιώνει τον "κεντρικό ρόλο του κάμπου και του λιμανιού του Τζόγια Τάουρο ως προνομιακού κόμβου διαμετακόμισης για τις μεγάλες διακινήσεις κοκαΐνης" που ελέγχονται από την Ντρανγκέτα, τη μαφία της Καλαβρίας.

"Αυτή η πολύ μεγάλη κατάσχεση ναρκωτικών αποδεικνύει ότι η εξουσία των συμμοριών της Ντρανγκέτα είναι ακόμη τεράστια αλλά επιβεβαιώνει και τα λαμπρά αποτελέσματα των δυνάμεων της τάξης", σχολίασε η εκπρόσωπος στο κοινοβούλιο του κυβερνώντος Κινήματος των Πέντε Αστέρων, η Φεντερίκα Ντιένι που κατάγεται από την Καλαβρία.

Κοιταξετε τι λενε οι κακοηθεστατοι:P αστυνομικοι, οτι το λιμανι και ο καμπος του Gioia Tauro, ειναι διαμετακομιστικο κεντρο της Ndrangheta.

Πρωτη φορα ακουμε κατι τετοιο:rolleyes:

On 2/1/2009 at 2:48 AM, proud_ionian said:

Το λιμάνι αυτό, σύμφωνα με την έκθεση της ιταλικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την καταπολέμηση της μαφίας είναι στο μεγαλύτερό του μέρος ελεγχόμενο από τις οικογένειες της καλαβρέζικης μαφίας που απαρτίζουν τη λεγόμενη «Ndrangheta».

*Το Gioia Tauro θεωρείται επίσης υποδοχέας του 80% της κολομβιανής κοκαΐνης που μπαίνει στην Ευρώπη και «κόμβος» σε μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίου όπλων.

(σ.σ.: Αρκεί να πληροφορηθεί κανείς ότι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έχει συλληφθεί σύσσωμο, δύο φορές (μία το 1991 και μία πέρυσι) για εμπλοκή του σε «δουλειές» των οικογενειών της μαφίας της περιοχής (των Αλβάρο, Μαμολίτι, Μολέ και Πιρομάλι).

βεβαια, δεν ειναι η πρωτη φορα που βλεπουμε κοκιτσα σε μπανανες. εχουν προηγηθει αλλοι 

On 7/13/2007 at 7:28 AM, proud_ionian said:

56 κιλα κοκαϊνης, αναμεσα σε κατεψυγμενες μπανανες επιασαν χτες στο reefer "Coral Sea" στο Αιγιο. Ερχοταν απο Εquador μεσω Ιταλιας. το θεμα παιζει σε ολες τις τοπικες εφημεριδες, που μαλλον το πηραν απο το ΑΠΕ και την ΕΡΤ, γιατι εχουν την ιδια διατυπωση.

θυμζω οτι το αιγιο ειναι βασικο λιμανι εισαγωγης μπανανας.

Link to comment
Share on other sites

Για όσους γνωρίζουν το Gioia Tauro φτιάχτηκε για να μονοπωλήσει την Ανατολική Μεσόγειο και να προσπαθήσει να κλέψει τα πρωτιά από τη Valencia..Είναι το μεγαλύτερο στην Ιταλία αλλά δυστυχώς (Ευτυχώς για το Πειραιά) δεν απέδωσε το στοίχημα και τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα και πότε δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,7 εκατομμύρια κουτιά (Η Valencia φέτος έκανε σχεδόν 5 εκατομμύρια..) 

Ένα χαρακτηριστικό του (Που σχετίζετε με αυτό το ποστ..) είναι ότι ελέγχεται από τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ιταλία.. Που δεν είναι άλλη από τη Μαφία.. (call me ndragheta..) 

Από τη 1 Απριλίου  η MSC έχει πάρει εξ ολοκλήρου τον έλεγχο από τη Contship με σκοπό το μεγάλο turnaround  και να φτάσει τα 4 εκατομμύρια κουτιά.. 

Ειδομεν 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...