Jump to content
Shipfriends

MyStar (ΙΜΟ 9892690)


Recommended Posts

Η Tallink σκέφτεται να προχωρήσει στη παραγγελία ενός δεύτερου πλοίου με τα χαρακτηριστικά του Megastar, μιας και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους επιβάτες μέχρι στιγμής.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η AS Tallink Grupp και η Rauma Marine Constructions (RMC) υπέγραψαν χθες το βράδυ μια επιστολή προθέσεων για την κατασκευή ενός νέου οχηματαγωγού πλοίου για τη γραμμή Ταλίν-Ελσίνκι. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου είναι περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ και το νέο πλοίο θα κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Rauma στη Φινλανδία. Η κατασκευή του νέου πλοίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2021. Το έργο θα παρέχει περίπου σε 1500 άτομα απασχόληση στο ναυπηγείο. Το νέο πλοίο θα λειτουργεί με διπλό καύσιμο, χρησιμοποιώντας ως βασικό καύσιμο το LNG και θα έχει χωρητικότητα 2.800 επιβατών. Θα αρχίσει να λειτουργεί στη γραμμή Ταλίν-Ελσίνκι, αναπτύσσοντας περαιτέρω αυτή τη σημαντική διαδρομή μεταξύ των δύο πρωτευουσών. Το νέο πορθμείο θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας όλες τις τελευταίες τεχνολογίες και τις πιο καινοτόμες διαθέσιμες λύσεις και ο στόχος του ομίλου είναι η κατασκευή του πιο ενεργειακά αποδοτικού και φιλικού προς το περιβάλλον πλοίου που λειτουργεί στη Βαλτική Θάλασσα.

Ιστορικά τέσσερα πλοία Tallink Grupp έχουν κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Rauma (αν και υπό διαφορετική διαχείριση σε διαφορετικές χρονικές στιγμές) και εκτός από αυτό, δύο σκάφη έχουν σχεδιαστεί στο ναυπηγείο Rauma. Το τελευταίο πλοίο που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο ήταν το πλοίο της ομάδας Baltic Queen, το οποίο παραδόθηκε το 2009 και λειτουργεί επί του παρόντος στη γραμμή του Ταλίν-Στοκχόλμη του ομίλου. Τους επόμενους μήνες, η Tallink Grupp και η RMC θα ασχοληθούν με τη σύμβαση ναυπηγικής και τις ρυθμίσεις χρηματοδότησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 5 months later...

Η Tallink δημιούργησε ένα διαγωνισμό για την ανάδειξη του ονόματος του νέο πλοίου της μέσω ψηφοφορίας που έληξε στις 31 Αυγούστου, οπότε αναμένουμε σύντομα την ανακοίνωση του ονόματος

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...
  • 3 weeks later...

Πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος το MyStar στο ναυπηγείο Rauma στις 6 Απριλίου 2020, χωρίς τη παρουσία των εκπροσώπων της Tallnik εξαιτίας του Covid 19

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...
  • 8 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Το MyStar ολοκλήρωσε τα sea trials του και αναμένεται να παραδοθεί τη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Τη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου αναμένεται να αναχωρήσει από το ναυπηγείο της Rauma και θα πάει στο παλιό λιμάνι του Ελσίνκι την επόμενη ημέρα. Το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια του την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

To πλοίο έχει ξεκινήσει κανονικά δρομολόγια και από βίντεο που έχω δει στο Youtube είναι πραγματικά στολίδι. Καλοτάξιδο εύχομαι να είναι και ελπίζω να δούμε κι εμείς παρόμοιες κατασκευής να έρχονται στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδεψα τελικά μαζί του στις 28 Δεκεμβρίου από HEL - TLL, απλά ΑΠΙΘΑΝΟ ! Έχω μερικές φωτογραφίες αλλά η καθεμιά είναι 7 - 8 mb πως μπορείτε να τις δείτε ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...