Jump to content
Shipfriends

Ιωσήφ Κ (IMO 7724265)


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Μια φορά το μήνα έρχεται στη Μυτιλήνη. Άνα 15 ημέρες ανεβαίνει στο Β.Α. Αιγαίο, απλώς τη μια φορά πάει μέχρι τα Μεστά και τη δεύτερη φορά μέχρι τη Λήμνο, όπου περνάει και από τη Μυτιλήνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ας δούμε μερικές φωτογραφίες στον τομέα του πλοίου στην gallery με τη σημερινή του αναχώρηση από το  λιμάνι της Μυτιλήνης. Η παραμονή στο λιμάνι είναι πραγματικά πολύ μικρή.

Link to comment
Share on other sites

Έβγαλε 15-16 βυτία  και πήρε 17+2 για Μεστά το ξημέρωμα.Η παραμονή του στα λιμάνια γενικά είναι τόση όση χρειάζονται να βγούνε τα βυτία,δεν έχει ξεκοτσάριστα να τον καθυστερούν κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Άκυρο το σημερινό δρομολόγιο του Ιωσήφ Κ λόγω κρουσμάτων Covid 19, ενω το δρομολόγιο θα γίνει τα μεσάνυχτα από το Τάλως.

Quote

Λόγω ύπαρξης κρουσμάτων COVID – 19 στο πλοίο μας Φ/Γ – Ο/Γ ΙΩΣΗΦ Κ, το σημερινό προγραμματισμένο δρομολόγιο Δευτέρας 29/03/2021 του πλοίου στις 14:00 από ΠΕΙΡΑΙΑ για ΑΝΔΡΟ – ΣΥΡΟ – ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ – ΕΥΔΗΛΟ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ – ΜΕΣΤΑ δεν θα εκτελεστεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Νυχτερινός Σήφακας στη Μύκονο πρίν λίγες ημέρες, προερχόμενος από Πειραιά. Άνεμοι νοτιοδυτικοί και ο Κώστας Βελαλόπουλος κάνει αριστερή στροφή που φέρνει την πρύμη του ρορό στον πόντο από το ντόκο. Ακριβέστατη μανούβρα και με δύσκολο πλοίο για τέτοια πράγματα. Δυστυχώς λόγω του πλοίου και των δρομολογίων αυτά περνάνε κάτω από το ραντάρ, κι ούτε διαθέτει επαγγελματίες χειροκροτητές του τζάμπα ταξιδιού. Οι μερακλήδες όμως, είναι εκεί, βλέπουν κι ευφραίνονται. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Just now, Nick the Greek said:

Απόψε στο κανονικό δρομολόγιό του που είναι Μεστά - Μυτιλήνη - Λήμνος, έχει προστεθεί και η Μύκονος. Αυτή η προσέγγιση αντί του Ιωσήφ Κ ο οποίος απόψε πηγαίνει μόνο Κώ - Ρόδο.

 

Μόνο Κώ - Ρόδο απόψε ο Σήφης όπως είπαμε. Ξέχασα να αναφέρω πως την περασμένη Δευτέρα έφτασε στη Μύκονο φορτωμένος ως εκεί που δεν πάει. Αν χώραγε φορτηγό στη βαρδιόλα, θα το είχαν βάλει. 

Link to comment
Share on other sites

Η Μύκονος κόπηκε από το σημερινό δρομολόγιο του Ιωσήφ Κ, μιας και το πλοίο γέμισε με τους δύο προορισμούς. Οπότε τα φορτηγά και βυτία για Μύκονο πήγαν στο Τάλως που είχε ελεύθερο χώρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ο JFK:D των ρορών στη Σουδα, φωτογραφημενο απο το Κύδων Παλάς.

για τους φιλους του πλοιου :D :P 

 

μεχρι ωρας δεν μας εχει απασχολησει αρνητικα, παρα την ηλικια του και την κατασταση στην οποια μας ηλθε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ήδη το Ιωσήφ Κ έχει κλείσει πάνω από ένα χρόνο συνεχών δρομολογίων (ξεκίνησε στις 23/9/20). Μπορώ να πω ότι φέτος το καλοκαίρι το Ιωσήφ Κ αποδείχτηκε σχετικά μικρό σε χωρητικότητα για τις απαιτήσεις των δυο γραμμών, που εξυπηρετούσε. Είδαμε κάποιες φορές να κόβεται η Μύκονος από το δρομολόγιο της Κω Ρόδου, γιατί γέμιζε μόνο με τα αλλά δυο νησιά. Ενώ στα Χανιά ήταν συνηθισμένο να ήταν γεμάτο μέχρι το καταπέλτη, όπως συνέβη και πάλι στο δρομολόγιο της Παρασκευής. Άρα το εγχείρημα της εταιρείας του για μεγαλύτερη χωρητικότητα πλοίου από το Τάλως ήταν απαραίτητη για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση στα ΦΓ με επικίνδυνα φορτία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μάλλον αργεί ακόμα. Έξαλλου έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη πίτα από το Τάλως που ήταν παλιότερα στη γραμμή, οπότε δεν νομίζω να σταματήσει και πολύ, όταν θα έρθει η ώρα του (Λογικά μέσα στο 2022).

Link to comment
Share on other sites

Ήμουν περίεργος πως θα παίξει μπάλα το Σηφαλιό όσο θα λείπει ο Τάλως για την ετήσιά του, κι αν θα είχαμε πιθανώς κάποια συνεργασία με την Αειναύτης για να καλυφθούν οι πολλοί προορισμοί που εξυπηρετεί η Creta Cargo Lines. Δε θα γίνει όμως κάτι τέτοιο, το πλοίο θα καλύψει μόνο του και το Τάλως, να τα δρομολόγια για τους επόμενους δύο μήνες:

 

http://ccl.gr/wp-content/uploads/2021/10/IOSIF-K-01-11-ΕΩΣ-31-12-2021-1.jpg

 

Το ρεζουμέ είναι πως τα -προφανώς επικερδέστατα- δρομολόγια των Χανίων κάθε Τετάρτη και Παρασκευή μένουν ως έχουν, με την προσθήκη της Σαντορίνης για λίγες εμφανίσεις και αντίστοιχα άφιξη στα Χανιά πιο αργά, κατά τις 1100 ή 1200 ανάλογα με την εβδομάδα. Κακό αυτό, εγώ δε συμφωνώ με την άποψη των περισσοτέρων εξ' υμών ότι "νταλίκες είναι, δεν έχει σημασία αν αργήσει το πλοίο". Δεν είναι απλά νταλίκες, μεταφέρουν εμπορεύματα που με τη σειρά τους είναι κομμάτι μιας αλυσίδας εφοδιασμού. Αλλά τέλος πάντων, όταν μένεις με ένα πλοίο κάποιος συμβιβασμός πρέπει να γίνει.

 

Το τριήμερο Δευτέρα με Τετάρτη, το Ιωσήφ Κ θα περιλαμβάνει εκ περιτροπής τα δρομολόγια του Τάλως οπότε θα το δούμε σε Πάρο, Νάξο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Λήμνο, Μυτιλήνη και Μεστά. Εκτάκτως αυτή την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου με ώρα αναχώρησης 2000, το πλοίο θα εκτελέσει το σιδηρόδρομο Σύρο - Τήνο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Σαντορίνη - Χανιά με άφιξη στην Κρήτη στις 1830 του Σαββάτου. Επιστροφή από Χανιά στις 0700 της Κυριακής στο αντίστροφο δρομολόγιο και άφιξη στον Πειραιά το πρωί της Δευτέρας.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Είναι τα κλασικά δρομολόγια που κάνει το χειμώνα η Creta Cargo Lines, ενα μένει με ένα πλοίο τους 5 μήνες το χειμώνα (Νοέμβριο με Μάρτιο). Τη Παρασκευή προστέθηκαν οι προορισμοί του Τάλως γιατί δεν θα κάνει το συγκεκριμένο το δρομολόγιο του αυτή Παρασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...