Jump to content
Shipfriends

Μαστροκώστας (IMO 8104591)


Recommended Posts

Το Μαστροκώστας (IMO No: 8104591) είναι ναυπηγημένο το 1981. Το πλοίο έχει μήκος 87.97 μέτρα και πλάτος 11.33 μέτρα και ανήκει στην Enosi Maritime με έδρα το Πειραιά. Προηγούμενα του ονόματα είναι Carola, Lania, Andrea, Merlin και Gulf River. Το Μαστροκώστας ήρθε το Σαββάτο στο ναυπηγείο του Φραντζή.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Μαστροκώστας (IMO 8104591)
  • 1 year later...

Καλοκαιρακι και το πλοιο ,το βλεπουμε φορτωμενο στο Καβο Ντορο.

Χαμηλο πλοιο ,κατι που του δινει τη δυνατοτητα να πλεει και σε ποταμια ,ενω εχω την αισθηση οτι αυτου του τυπου η γεφυρα μπορει να ανυψωθει προς τα πανω

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ο Μαστροκώστας πήρε και αυτός σειρά για τη Μύκονο, μεταφέροντας οικοδομικά υλικά. Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ αλλά στη Μύκονο έχουμε μπεί στην Ευρωπαική Οικοδομική Κοινότητα, όπως κάποτε σατίριζε ο Χάρυτας ο Κλύν, στο δίσκο Πατάτες:D. Προσέξτε πως σε αντίθεση με το Μαδάρες για παράδειγμα του οποίου τα καπάκια των αμπαριώνε ρολάρουν υδραυλικά και μαζεύονται πρύμα-πλώρα για να ανοίξει η πρόσβαση στο αμπάρι, του Μαστροκώστα είναι αυτό που λέμε pontoon type. Κομματιαστά καπάκια δηλαδή που στοιβάζονται το ένα επάνω στο άλλο, τα διακρίνει κανείς κάτω από τη γέφυρα στη φωτογραφία που παρέθεσα. Όλα αυτά είναι συνώνυμα του χαμένου χρόνου και της ταλαιπωρίας για το πλήρωμα, που πρέπει να επαναλαμβάνει τη διαδικασία. Άλλο αξιοσημείωτο πως το πλοίο φέρεται να παρακολουθεί ο νηογνώμονας της ναυτομάνας και επαναστατομάνας, Βενεζουέλας.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...