Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 2/25/2011 at 11:03 PM, ΣΕΙΡΙΟΣ said:

Να κάνουμε μία μικρή παρουσίαση των πλοίων ανοικτού τύπου που είτε εξυπηρετούν την μετάβαση επισκεπτών στο Άγιο Όρος, είτε δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του ομώνυμου κόλπου.

Να ξεκινήσουμε από το site www.agioreitikes-grammes.com το οποίο ανήκει στην εταιρεία ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ν.Ε. Δεν γνωρίζω αν η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ανεξάρτητη ή αν έχει κάποια σχέση με την Ιερή Κοινότητα του Αγίου Όρους , στο site δεν υπάρχει καμμία σχετική αναφορά.

Στον στόλο της εταιρείας ανήκουν οι παντόφλες ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ. Οι δύο πρώτες μεταφέρουν επιβάτες και οχήματα, ενώ η τρίτη μόνο οχήματα και φορτία. Αξίζει πιστεύω να σημειώσουμε ότι στην ιστοσελίδα των ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, το ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ αναφέρεται ως «καράβι» smile.gif με έτος καθέλκυσης το 2005 (έτος βέβαια που δεν ισχύει μιας και έχει καθελκυστεί το 1999), το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ αναφέρεται ως φέρυ και το ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ως Φ/Γ-Ο/Γ.

Για το ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ (1999, ΙΜΟ 8968961, πρώην ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΙΙ) έχουμε δικό του θέμα στο φόρουμ αλλά και στο gallery.
Το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ έχει κατασκευαστεί το 1990 στη Θεσσαλονίκη, και έχει ΙΜΟ 8881515, (1, 2, φωτό)
Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ έχει κατασκευαστεί το 1965, και έχει ΙΜΟ 8967412 (1, 2, φωτό).

Να προσθέσουμε ότι στο equasis τα ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ εμφανίζονται με πλοιοκτήτρια εταιρεία (Registered owner) την AGIOREITIKES GRAMMES NE, ενώ το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ με πλοιοκτήτρια εταιρεία την IERA KOINOTIS AGIOU OROUS.

Μέχρι και πριν περίπου δύο χρόνια, στην ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ν.Ε. ανήκε και η παντόφλα ΣΩΤΗΡΑΣ (1972, IMO 7211464, πρώην ΒΙΚΤΩΡΙΑ και νυν ALEK), για την οποία επίσης έχουμε δικό της θέμα στο φόρουμ, ενώ ένα καινούργιο πλοίο και πάλι ανοικτού τύπου, το ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ, κατασκευάζεται αυτόν τον καιρό στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους όπως έχουμε μάθει από το site του κ. Κηπουρόπουλου.

Νέο πλοίο στη συγκοινωνιακή γραμμή Ουρανόπουλης - Αγίου Όρους από τις Αγιορείτικες Γραμμές Ν.Ε

Quote

Ακόμη ένα πλοίο θα ενισχύσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Άγιον Όρος, ένδειξη του ολοένα και αυξανόμενου ενδιαφέροντος που υπάρχει για προσκυνηματικό τουρισμό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” ο Ρηγίνος Τσάνος, πρόεδρος του ομίλου εταιρειών PRT group και της ναυτικής εταιρείας Αγιορείτικες Γραμμές, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εδώ και 12 χρόνια και λειτουργούν τη συγκεκριμένη συγκοινωνιακή γραμμή.

Πρόκειται για το ένατο πλοίο της εταιρείας που μπαίνει στη γραμμή Ουρανούπολης -Δάφνης Αγίου Όρους, το οποίο έχει μεταφορική ικανότητα 500 επιβατών και φορτηγών και εγκαινιάζεται αύριο Πέμπτη.

"Λέγεται Παναγία Εγγυήτρια, και εκφράζει την επιθυμία μας να εγγυόμαστε τη μεταφορά των προσκυνητών και των μοναχών στο Άγον Όρος”, είπε ο κ. Τσάνος.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει σημαντική αύξηση προσκυνητών όχι μόνο από άτομα που έρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό και με σεβασμό προς την Ιερά Κοινότητα και την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι Άγιοι Πατέρες, η εταιρεία και ο όμιλος αναβαθμίζει συνεχώς τη συγκοινωνία προς το Άγιον Όρος”, δήλωσε ο κ.Τσάνος.

Οι προσκυνητές που επισκέπτονται το Άγιον Όρος ξεπερνούν τους 250.000 όπως είπε, ενώ υπάρχει αυξημένη κίνηση και φορτηγών (περίπου 10.000) λόγω των αναγκών που γεννούν οι αναστηλώσεις των Μονών και τα έργα που γίνονται.

"Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο είχαμε μείωση του αριθμού των Ρώσων προσκυνητών και αυτό ήταν ένα πλήγμα, το οποίο μπορούμε να πούμε ότι εξισορροπήθηκε από τις επισκέψεις των Σέρβων, Ρουμάνων και Βουλγάρων”, πρόσθεσε.

"Γενικότερα η περιοχή έχει μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης και η εταιρεία μας θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτήν αλλά χρειάζεται βελτίωση των υποδομών και κυρίως του οδικού δικτύου, όπως και η δημιουργία λιμανιού για την οποία έχουμε και εμείς τη διάθεση ως εταιρεία να επενδύσουμε”, πρόσθεσε ο κ. Τσάνος.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βραβείο για την επιχειρηματική της δραστηριότητα έλαβε η εταιρεία «Αγιορείτικες Γραμμές» του Ομίλου Επιχειρήσεων RPT Group.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ομίλου στο Ετήσιο Επιχειρηματικό Δείπνο που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία, παρουσία της Υπουργού Μεταφορών και άλλων σημαντικών παραγόντων.

Ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας «Αγιορείτικες Γραμμές» στην Χαλκιδική έλαβε ο κυπριακός Όμιλος RPT Group από τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Ελλάδας. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ομίλου

Την συμβολή των κυπριακών επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά εξήρε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Η εταιρία «Αγιορείτικες Γραμμές» έχει έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ελλάδα και συμβάλλει στην διακίνηση 260.000 επιβατών και 10.000 φορτηγών το χρόνο από και προς το Άγιο Όρος.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Αγιορείτικες Γραμμές Ν.Ε
  • 4 years later...

«Παναγία Τριχερούσα»: Το νέο θαλάσσιο ταξί, με ασφάλεια και σεβασμό στη θάλασσα του Αγίου Όρους. Οι Αγιορείτικες Γραμμές, μέλος του RPT Tsanos Group, παρουσιάζουν στην Ρουμανική Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι, από τις 15 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, τη νέα προσθήκη στο στόλο της εταιρείας. Πρόκειται για νεότευκτο σκάφος που μπορεί να μεταφέρει μέχρι 8 επιβάτες. Διαθέτει καρέκλες ορθοπεδικές πολυτελείας, σύστημα κλιματισμού, δωρεάν πρόσβαση στο διαδύκτιο και τουαλέτα εντός της καμπίνας. Έχει μήκος 9,53 μέτρα και πλάτος 2,66 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 40 μίλια / ώρα.

428366534_896755715793702_8322612196775480646_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...