Jump to content
Shipfriends

Αλεξάνδρα Λ (ΙΜΟ 7419626)


Recommended Posts

Τραυματισμός ναυτικού του Αλεξάνδρα Λ στον Πόρο Κεφαλληνίας

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ'' N.Π. 9465 ότι, προτού το εν λόγω πλοίο καταπλεύσει στον οικείο λιμένα, 68χρονος ημεδαπός, ναυτολογημένος ως Β' Μηχανοδηγός, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι.

Ο τραυματίας διεκομίσθη στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου παρέμεινε για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Θερμή παράκληση εκ μέρους μου να μην ανεβάζουμε οτιδήποτε άσχετο δημοσιεύουν τα κεφαλλονίτικα σάιτ και ιδιαίτερα το Kefaloniapress. Ο άνθρωπος έχασε τις αισθήσεις του, δεν έχει σχέση το συμβάν με το πλοίo, οπουδήποτε μπορούσε να συμβεί αυτό. Μην αναπαράγουμε την αθέμιτη προπαγάνδα ορισμένων ιστοσελίδων. Ευχαριστώ πολύ :)

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, αλλά υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό που ανεβαίνει από το συγκεκριμένο σάιτ.

Είναι κρίμα να υποστηρίζουμε έμμεσα τέτοιου είδους ... δημοσιογραφία ...

Υ.Γ.: Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Λ.Σ., είναι και αυτές θέμα από μόνες τους ...

Link to comment
Share on other sites

Δε γνωρίζω την ανάρτηση του συγκεκριμένου σάιτ, αλλά αν κρίνω από το παρελθόν, σίγουρα δεν είναι και το πιο "αντικειμενικό". Από την άλλη, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σάιτ μπορεί να ανέβασε την ανακοίνωση του Λ.Σ. δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να την αναδημοσιεύσει, την ανακοίνωση του Λ.Σ., επειδή κάποιο σάιτ την χρησιμοποιεί για τους δικούς του λόγους.

Αν ανοίξουμε τέτοιο θέμα δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ. Και για τα της Κεφαλλονιάς αλλά και για το Αιγαίο συνολικά.

Link to comment
Share on other sites

On 6/8/2018 at 11:18 PM, Nick the Greek said:

Αν δείτε τις εσωτερικές που έχουμε στην γκάλλερι και συγκρίνετε με αυτά που δείχνει το e-kefalonia, έχουν αλλάξει δάπεδα, ταπετσαρίες στους μπουλμέδες και υφάσματα/επενδύσεις στα καθίσματα. Αν καταλαβαίνω καλά, πρέπει να έχουν φύγει και τα καθίσματα αεροπορικού τύπου από πρύμα και να έχει μετατραπεί σε σαλονάκι αυτός ο χώρος. Καθόλου άσχημα.

Δάπεδα, ταπετσαρίες και υφάσματα έχουν πράγματι αντικατασταθεί. Επίσης καινούργιος είναι ο εσωτερικός φωτισμός. Το πρωραίο σαλόνι είναι εντελώς νέο, με άνετες πολυθρόνες γύρω από (μεγάλα) στρογγυλά τραπέζια. Διαφορετικής απόχρωσης αλλά αντίστοιχης φιλοσοφίας είναι το κυρίως σαλόνι στην αριστερή μπάντα του πλοίου (στη δεξιά υπάρχουν καμπίνες), ενώ πουθενά δεν υπάρχουν καναπέδες. Πρύμα εξακολουθούν να υπάρχουν τα αεροπορικά καθίσματα, σε μία μάλλον περίεργη διχρωμία.  Βέβαια τα εξωτερικά καταστρώματα και αυτά των γκαράζ αναπόφευκτα προδίδουν την ηλικία του πλοίου. Η γνωστή εφαρμογή έδειχνε ταχύτητα λίγο πάνω από 17 kts. Να πω την αμαρτία μου, η αίσθηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν κάπως πιο "ναυτική" σε σύγκριση με τα κίτρινα πλοία.

Link to comment
Share on other sites

την αγκυρα του εχασε το πλοιο στην κυλληνη, οπως και δεκαδες αλλα κατα καιρους, σε ολα τα λιμανια του πλανητη.;)

το kefaloniapress προβαλλει το συμβαν, λες και εσβησε ο ηλιος :D και το στολιζει με μια φωτο του κορναρου και της τσαμπιοναρας, απο τον @margaritis24B)

ΥΓ: μας εχει σκισει στην ξεπατικουρα το kefalonia press:P

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξε το κείμενο το Kefalonia Press; γιατί πολύ light είναι αυτό που βλέπω τώρα. Για τη φωτό απλώς λέει πως "δεν έχει σχέση με το συμβάν"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το δρομολόγιο προς Ζάκυνθο εκτελείται με μέση ταχύτητα 17.3 kts, ενώ στιγμιαία φαίνεται να έφτασε τους 17.6 kts. Παρά την εγγενή ανά διαστήματα ανακρίβεια του AIS, αυτό δείχνει τη δουλειά που έχει λογικά γίνει στο προωστήριο σκεύος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ερώτησις αδαούς Αιγαιοπελαγίτου πρός Ιονίους συνασθενείς: Βλέπω σαν (μονοβάπορο)ιδιοκτήτη του πλοίου την εταιρεία Aqua Maria Maritime Co με έδρα Κολοκοτρώνη 116 στον Πειραιά, c/o NEL Lines(Maritime Company of Lesvos). Σαν εμπορικό διαχειριστή τη NEL Lines με την ίδια διεύθυνση και σαν τεχνικό διαχειριστή την Lykoudis Ferries Shipping Co με έδρα Λεωφόρο Συγγρού 320.

 

Και η ερώτηση φυσικά είναι: H ΝΕΛ και όσοι τέλος πάντων έχουν απομείνει εκεί πέρα, εισπράττουν ναύλο από τη ναύλωση στην Kefalonian?

Link to comment
Share on other sites

Από ότι γνωρίζω το πλοίο είχε αγοραστεί από την Aqua Maria N.E από την NEL Lines, όταν μετονομάστηκε σε Μυρτιδιωτισσα. Όπως και τώρα το Αλεξάνδρα Λ έχει αγοραστεί από την Kefalonian Lines (Λυκουδης Φερρις Ν.Ε)

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, kostaskef said:

Είναι σίγουρο αυτό?Γιατί εδώ είχαν γράψει όλα τα sait της Κεφαλονιάς για αγορά του πλοίου  για 1 εκατομμύριο αν θυμαμε Καλά..

Δεν αντιλέγω, ακριβώς επειδή αυτό θυμάμαι κι εγώ αναρωτιέμαι αν απλά δεν έχουν ανανεωθεί τα στοιχεία του πλοίου στο Equasis και σε άλλα παρόμοια sites.

Link to comment
Share on other sites

επαναλαμβανω για τους απιστους θωμαδες: τα στοιχεια που εβαλε ο @Nick the Greek ειναι σωστα και το πλοιο ειναι ναυλωμενο. δεν γνωριζω λεπτομερειες της συμφωνιας (πχ αν υπαρχει option αγορας ή αλλες ρητρες, ποιοι ειναι πισω απο την aqua maria maritime κλπ), αλλα μου ειπαν για τετραετη ναυλωση.

οσοι εχουν αμφιβολιες, οταν ξαναταξιδεψουν, ας ζητησουν να δουν τα εγγραφα εθνικοτητας (both sides).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...