Jump to content
Shipfriends

Mecklenburg-Vorpommern (IMO 9131797)


Recommended Posts

Πάμε να δούμε ένα εκπληκτικό video από τον δεξαμενισμό του εν λόγω πλοίου, ή μάλλον από τη μεταφορά του πρός τη δεξαμενή. Γιατί όπως θα δείτε, οι Πολωνοί φαίνεται πως πάνε τη δεξαμενή στο πλοίο, κι όχι το πλοίο στη δεξαμενή. Και μετά το όλο συνολάκι μετακινείται με τη βοήθεια ρυμουλκών. Πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. 

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Και μια και το θυμήθηκα με το παραπάνω βίντεο, ας το δούμε και εν δράσει, εδώ ταξιδεύοντας στη γαλήνια Νότια Βαλτική, μεταξύ Rostock και Τρελλεβούργου(Trelleborg) :D. Συνεχίζουμε σε πολύ ρομαντική και σιροπιαστή φάση, με νυχτερινή αναχώρηση από το Rostock, μη βαράτε για την ποιότητα είναι πίσσα σκοτάδι και στο χέρι.  Τελειώνουμε αφ' ενός μεν με μια πιο κοντινή φωτό που αναδεικνύει το μέγεθος και την ασχήμια του, αφ' ετέρου δε με μια πρυμνιά φωτό που μας δείχνει τον καταπέλτη φορτοκεφόρτωσης των βαγονιών, και την πρυμνιά ζέφυρα. Γι αυτά όμως θα πούμε παραπάνω σύντομα. 

 

Για την ιστορία, το όνομα του πλοίου προέρχεται από το ομώνυμο Γερμανικό κρατίδιο στα σύνορα με την Πολωνία (ή κατ' άλλους Πρωσσία:D), μέρος της οποίας αποτελούσε πάντα και το Μεκλενβούργο - Φορπομερανία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

To Mecklenburg Vorpommern (IMO No: 9131797) είναι από το Δεκέμβριο στο ναυπηγείο Remontowa στο Gdansk για εργασίες συντήρησης. Από το 2012 φοράει τα σινιάλα της Stena Line ενώ παλιότερα φορούσε τα σινιάλα της Scandlines.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το Mer et Marine παραθέτει ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τα γκαράζ του Mecklenburg-Vorpommern, από κάποιον ο οποίος προφανώς ταξίδεψε πρόσφατα με το πλοίο, πιθανότατα οδηγός φορτηγού. Δεν μπαίνω στον κόπο να μεταφράσω το κείμενο, είναι αφόρητα κοινότυπο και περιορίζεται στα αυτονόητα. Μαθαίνουμε μόνο πως το πλοίο μεταφέρει μέχρι και 150 βαγόνια τρένου ενώ οι καθαριότητες στους χώρους επιβατών γίνονται από εξωτερικά συνεργεία που ανεβαίνουν επάνω στο πλοίο όταν αυτό προσεγγίζει λιμάνι. 

 

Για όσους θέλουν να διαβάσουν 5 πράγματα παραπάνω, υπάρχει και το trip report που αφορά το συνεταιράκι του στη γραμμή Rostock - Τρελλεβούργο(Trelleborg:D), το Skane. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...