Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι άσχετο. Οταν το πλοίο ηταν Ραφήνα-Α-Τ-Μ ήταν διάσημο και για τα τεράστια απόνερα που έβγαζε στις παραλίες (εχει μείνει έκφραση "τετοια απονερα ουτε το χαρούλα"),

σε αυτόν τον τομέα άξιος απόγονός του ήταν ο Αίολος ενα φεγγάρι που δούλευε Ραφήνα το βράδυ.

Το φαινόμενο αυτό έχει εκλείψει ή συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα οταν το πλοιο πλέει κοντά στις ακτές?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν έχει διαίτερο πρόβλημα. Μόνο όταν περνάει από δίπλα του κανένα ιπτάμενο κουνάει για λίγο, αλλά είναι πταίσμα. Άξιος συναγωνιστής στα απόνερα του Αίολος είναι το ΤΖΕΤ ΦΕΡΡΥ. Όσες φορές έτυχε και πέρασα δίπλα του με ιπτάμενο ήταν κάπως...το κούνημα!!! Έχει βελτιωθεί πάντως το ταξίδι του καραβιού σε σχέση με την θητεία του όταν ήταν στη Ραφήνα.

Link to comment
Share on other sites

βεβαιως και υπαρχει ακομη προβλημα κυριως στην περιοχη στα τρικερι οπου αναγκαστηκε απ οτις λιμενικες αρχες το πλοιο να μειωνει ταχυτητα γιατι εσπασαν πολλες φορες βαρκες στο λιμανι τους απο το περασμα του χαρουλα.

ακομη πιο εντυπωσιακα απονερα δημιουργει το jetferry δεν ειναι λιγες φορες που στη σκοπελο τουλαχιστον οταν λογω καιρου ταπλοια πηγαινουν απο την νοτια πλευρα και περνανε απο παραλιες οπως βελανιο και σταφυλο να κυμματα να φτανουν πολλα μετρα εξω και να καταστρεφονται πολλα κινητα κ.α

Link to comment
Share on other sites

φιλε express skiathos βασικα αποοτι καταλαβα δεν μενεις στα νησια οποτε σιγουρα καποια νεα αν και εισαι ενημερωμενος απολυτα θα σου ξεφευγουν απο τα καθημερινα.

πολλες φορες μαλιστα η ga ferries χρησιμοποιησε και αυτη το παραπανω.. δηλαδη οτι δεχετε μηνυσεις κτλ απο ιδιοκτητες σκαφων ωστε να δικαιολογησει την μειωση της ταχυτητας του πλοιου (αν και ολοι πιστευουν οτι εγινε για λογους οικονομιας) και ετσι τα 60 ν.μ απο αγιο προς σκοπελο τα καλυπτει σε 3:30 ωρες .. δηλαδη περιπου με 19 μιλια... αντι για τα 32-34

Link to comment
Share on other sites

μην λες δυστυχως... ειναι δυσκολα και εδω μπορει το καλοκαιρι να ειμαστε στο παραδεισο αλλα ο χειμωνας ειναι δυσκολος.

σκεφτομουν αν τα περισσοτερα μελη εδω στη λιστα εχουν αναρωτηθει ποτε το ποσο αποκομμένοι νιώθουν οι κάτοικοι στα νησιά.

συγνωμη αν ξεφευγω απο το θεμα , αλλα η σχεση των κατοικων με τα πλοια τους δεν ειναι απλα μια σχεση μαρκετινγκ εταιρειων αν θα λεγεται πχ. χαρουλα η σκιαθος η οτι αλλο ειναι το πλοιο η τα πλοια που τους διασυνδεουν με την στεριά, που τις δινουν την δυνατοτητα να μην αισθανονται και να μην ειναι αποκομμένοι ειναι σε επιπεδο πχ εθνικων δρομων και το αυτοκινητο και η ασφαλτος της θαλασσας.

φιλοι μου δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο μεγαλη ειναι η αγωνια των κατοικων, των γιατρων των δασκαλων ιδιαιτερα τον χειμωνα με τα 8 και τα 9 μποφορ για το αν θα μπορεσει πχ να προμηθευτει τα απαραιτητα αγαθα , τα τα προιοντα η επιχειρηση , αν ο δασκαλος θα μπορεσει να παει σαββατοκυριακο σπιτι του, το κυριοτερο ομως αν ο γιατρος θα μπορεσει να στειλει τον ασθενη του αμεσα στο Βολο η ΥΓΕΙΑ παιδια αυτο ειναι το πιο σημαντικο συναισθημα που προκαλει την απομονωση, ο φοβος οτι μεσα στην συνολικη απομονωση του χειμωνα μην συμβει κατι κακο σε οποιοδηποτε κοντινο προσωπο και δεν θα μπορει να υπαρχει συγκοινωνια, σε καποια νησια λογω ελειψης πλοιων σε αλλα λογω ελειψης λιμανιων,

ολοι οι νησιωτες δινουν το δικο τους αγωνα, ζουνε τα νησια απο τον τουρισμο, προσφερουν στο κρατος απιστευτα χρηματα και το μονο που ζητανε ειναι η αθηναικη πλεον εξουσια... να μεριμνησει ωστε να διασφαλισει οτι οφειλει στα νησια.. να διασφαλισει την απροσκοπτη λειτουργια της συγκοινωνιας με την ηπειρωτικη ελλαδα. να διασφαλισει ολα τα παραπανω.

να δημιουργησει τις θαλασσιες εθνικες οδους ως οφειλει , να σεβεται τους πολιτες των νησιων. δεν ειναι πολυτελεια να ζηταμε να εχουμε πλοια ειναι υποχρεωση της πολιτειας οπως εχει τα ΚΤΕΛ η τον ΟΣΕ να φροντισει να εχει και πλοια η αν δεν μπορει να θεσει τις καταλληλες συνθηκες ωστε οι εφοπλιστες να μην εσχροκερδουν αλλα να εχουν και κοινωνικη ευαισθησια.. οχι φιλοι εγω δεν δεχομαι η αλοννησος που απεχει μολις 20 λεπτα απο Σκοπελο να μην εχει πλοιο καθε μερα,, δεν το καταλαβαινω

οι νορβηγοι χαρακτηριζουν τις γραμμες τους ΓΡΑΜΜΕΣ ΖΩΗΣ εμεις ΑΓΟΝΕΣ... ΑΓΟΝΑ μυαλα υπαρχουν μονο ομως και ελειψη αξιοπρεπειας και σεβασμου προς τα νησια που μονο προσφερουν στην ελλαδα μας και λιγα ζητουν.

γιαννης

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

μετέφερε 12 πυροσβεστικά οχήματα και δυναμη 44 ανδρών.

η φωτιά σβηστηκε ευτυχως, κυριως μεσω των 3 αεροπλάνων και του ελικοπτέρου, το σημειο ηταν δυσπρόσιτο, δεν υπηρχε δρομος ,το δασος οπως φαινετε απο τις παραλιες σταφυλο και βελανιο ευτυχως δεν επηρεαστηκε , αλλα καηκαν η πλαγια μεχρι την κορυφη του βουνου, ειναι κριμα που καηκε ενα πανεμορφο δασος , πραγματικα πανεμορφο... αλλα η φυση θα επανορθωσει σιγουρα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε καθημερινή βάση που το παρακολουθούσα το πλοίο πάει πολύ καλά από κίνηση. Θα μου πεις ένα είναι όλο κι όλο τι να μην πάει καλά.

Λίγο προβληματικός είναι ο μεσαίος καταπέλτης του πλοίου ιδιαίτερα για τους επιβάτες.Εκεί βρίσκονται οι σκάλες που τοποθετήθηκαν περυσι για να ανεβαίνουν οι επιβάτες πάνω. Την Κυριακή όταν ήρθε από Βόλο το πρωί έβρεχε και έγινε της γλίστρας το κάγκελο. Ο μεσαίος καταπέλτης επειδή είναι υπερυψωμένος σε σχέση με τους άλλους έχει και μεγαλύτερη κλίση. Λίγο η βροχή, λίγο η κλίση αλλά και η απροσεξία των επιβατών είχε ως αποτέλεσμα μια κυρία με κάτι γλάστρες να ρίξει μια γλίστρα και έκανε την μπουκαπόρτα τσουλήθρα, όπως και αργότερα ένας κύριος κουστουμαρισμένος, ο οποίος πήγε να κατεβεί τρεχάτος και κατέβηκε τελικά συρταρωτός!!:D

Μήπως θα ήταν καλύτερο να τοποθετηθεί ένα αντιολισθητικό υλικό ή το πολύ πολύ καμμια σιδερόβεργα κάτω ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αναχώρηση σήμερα 23-05 από Βόλο στις 8 το πρωί για Σκιάθο-Σκόπελο, αντί για 9 (ποιός ξέρει γιατί έτσι:D, ενώ η επιστροφή γίνεται κανόνικά στην ώρα του. Αναχώρηση από Σκόπελο στις 16:30.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Όλα καλά με το καράβι αυτό αλλά όταν φορτώνει τις μηχανές του βγάζει ένα ντουμάνι και βρωμοκοπάει ο τόπος. Τι του δίνετε και πίνει ρε παιδιά και βγάζει αυτό το χάλι κάθε φορά; Ειδικά τον τελευταίο καιρό το πράγμα έχει παραγίνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

το ταξιδεμα με το εξπρες ΣΚιαθος ειναι μια απολαυση,

ομορφο πλοιο χαιρεσαι να περπατας εξω στους απλετους ανοιχτους χωρους.

ταξιδευα σημερα, στεκομουν μπροστα πανω ακριβως απο την γεφυρα μαζι με αλλο κοσμο, το μονο που ακουγοταν ηταν το αερακι και η πλωρη που εσκιζε τα κυμματα, και που και που η σφυριχτρα του πλοιου B)) ουτε η παραμικρη δονηση απο την μηχανη, ουτε ο παραμικρος θορυβος λειτουργιας του πλοιου....

χαιδεμα απο το αερακι, η θαλασσα και καλο μας ταξίδι!

τα παραπανω σιγουρα αλλαζουν λιγο οταν εχει θαλασσα.. αλλα το πλοιο ειναι αριστο πραγματικο ΚΟΣΜΗΜΑ για τις ΣΠΟΡΑΔΕΣ.. να ναι καλα και οι ναυτικοι του που το ταξιδευουν και μας ταξιδευουν!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ξέρει κάνεις τι πρόβλημα προέκυψε με το καταπέλτη του πλοίου (ακούει ο wyswind)??

Πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Καθυστέρησε λόγω βλάβης στον καταπέλτη, η οποία όμως αποκαταστάθηκε, του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σκιάθος», το οποίο με 660 επιβάτες βρισκόταν στο λιμάνι της Σκοπέλου.

Παρότι όμως η βλάβη είχε αποκατασταθεί ο απόπλους του πλοίου είχε «κολλήσει» στη γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Όλο το καλοκαίρι στα απογευματινά του δρομολόγια το ΣΚΙΑΘΟΣ έρχεται πάντα με καθυστέρηση που φτυάνει μέχρι και τα 50 λεπτά. Χτες βράδυ, όπως και κάθε Σαββατόβραδο, αντί για 11 έδεσε στο λιμάνι στις 12 παρά τέταρτο το βράδυ. Η κίνηση αρκετά αυυξημένη, οπότε δικαιολογείται. Και το πλήρωμά του συμπειρφέρεται άψογα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το πλοίο ρίχνει πολύ καθυστέρηση. Μπορεί κανονικά η εταιρεία να δίνει Βόλο-Σκιάθο 2:15 αλλά κάνει 2:30, ίσς και παραπάνω. Πολλές φορές που το περίμενα στο λιμάνι είχε τσιμπήσει καθυστέρηση κανά 20λεπτο όταν ερχόταν από Βόλο.

Σήμερα με ώρα αναχώρησης 12:00 από Βόλο και άφιξη στη Σκιάθο 14:15 ήρθε στις 14:40.

Μέχρι τις 22-02 όμως θα είναι στη γραμμή και μακάρι να μη κάνει κανένα μπαμ στα ξεφεγγαρώματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχετε ακούσει ποτέ για τη μελέτη κατασκευής της ΧΑΡΟΥΛΑΣ

Προσφάτα ξανα ακουσα για τα προβλήματα που είχε το πλοίο μετα την ολοκληρωση του

Η μελέτη είχε ανατεθεί στο ΕΜΠ και προβλεποταν το πλοίο να αγγίξει τη ταχύτητα των 25 κόμβων, η μελέτη λοιπόν έγινε το πλοίο κατασκευάστηκε έπεσε και μετα βιας αγγιξε τη ταχύτητα των 17-18 κομβων εν μέσω αποριών για το τι μ@@@@@α έγινε και το Γούτο να τραβάει τα μαλιά του.Μετά εγιναν οι διορθώσεις στο πλοίο με τους πλωτήρες και τα σχετικά.

Γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο επί του θέματος

Link to comment
Share on other sites

Αν η αρχική μελέτη ήταν για 19 μίλια γιατι δεν επέλεξαν τη κατασκευη μονόγαστρου εγ/ογ δεν μπορώ να δεχτώ πως στη συγκεκιμένη περίπτωση υπάρχει πλεονέκτημα στο καταμαράν περαν της ευστάθειας απο την οποία τα συγκεκριμένα δεν πάσχουν καθόλου.Δεν ξέρω,πάντως σύμφωνα με αυτά που έχω ακούσει το πρωτέυων πρόβλημα ήταν η ταχύτητα και μετα το GM

Link to comment
Share on other sites

To aργοτερο μεχρι 22 φεβρουαριου δενει για ετησια κ αντικαθισταται απο το ΣΑΝΤΟΡΙΝακι που ολοκληρωνει σε λιγες μερες την περιπετεια του σε ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...