Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το πλοίο θα απουσιάζει από την γραμμή για το διάστημα 31-12-2019 έως 13-04-2020 τώρα αν το αντικατάσταση άλλο πλοίο θα δείξει διότι το Blue Star Naxos σταματάει μετά τις γιορτές για την δικιά του ακινησία.

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στην Αλόννησο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο -Σκιάθο -Γλώσσα -Σκόπελο -Αλόννησο και επιστροφή, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Αλοννήσου και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιο του.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν δώδεκα (12) επιβάτες, δύο (02) Φ/Γ οχήματα και ένα (01) ΙΧΕ όχημα, τα οποία θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 

Ενώ το απόγευμα την ίδια ημέρα απώλεσε την άγκυρα του στο Σκιάθο

Quote

Το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937 κατά τη διάρκεια του πλου του από το λιμένα Σκιάθου προς το λιμένα Βόλου, μεσημβρινές ώρες χθες, απώλεσε τη δεξιά άγκυρά του.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Βόλου και πρυμνοδέτησε με χρήση της αριστερής άγκυρας, ενώ αφού αποβιβάστηκαν οι επιβάτες και τα οχήματα, απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε η διαδικασία αποκατάστασης από μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Βόλου, και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στην Αλόννησο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλόννησου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο προς Σκιάθο – Γλώσσα - Σκόπελο – Αλόννησο και επιστροφή, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα της Αλόννησου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει για τον επόμενο λιμένα του εγκεκριμένου δρομολογίου του.
Οι δέκα (10) επιβάτες με προορισμό την Αλόννησο και οι δύο (02) επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση, πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με τα επόμενα δρομολόγια. 

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στον λιμένα Αλοννήσου

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Αλόννησου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο για Σκιάθο -Γλώσσα -Σκόπελο -Αλόννησο και επιστροφή ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν δώδεκα (12) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ. ενώ στο λιμένα Αλοννήσου ανέμεναν προς επιβίβαση δώδεκα (12) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ., τα οποία θα προωθηθούν με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ -Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στη Γλώσσα Σκοπέλου

Quote

Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937,  το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο – Σκιάθο – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκόπελο – Αλόννησο – Σκόπελο – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκιάθο – Βόλο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου.

Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση πέντε (05) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ.Ε., ενώ δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

Πυκνοί καπνοί στο πάνω κατάστρωμα του Ε/Γ – Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος αναστάτωσαν τους επιβάτες λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τα νησιά των Β. Σποράδων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μήπως γνωρίζουμε τον λόγο που το Εξπρές Σκιάθος αναχώρησε απο Βόλο κατά της 19:00 και κόβει βόλτες στο Παγασητικό με χαμηλές ταχύτητες (7-8 κόμβους)

Screenshot_2020-03-05-21-00-14.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θάνατος ασθενούς του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος κατά τη διακομιδή από την Αλόννησο στο Βόλο

Quote

Απεβίωσε βραδινές ώρες χθες, 81χρονη ημεδαπή κατά τη διάρκεια διακομιδή της από το λιμένα Αλόννησου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π 9937, κατά την εκτέλεση δρομολογίου του.

Από το πλήρωμα του πλοίου και από διασώστη που επέβαινε, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με τον κατάπλου του πλοίου η 81χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο ''ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ'' όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της,.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ -Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στη Γλώσσα Σκοπέλου

Quote

Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937,  το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο – Σκιάθο – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκόπελο – Αλόννησο – Σκόπελο – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκιάθο – Βόλο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Γλώσσας ν. Σκοπέλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα ν. Σκιάθου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στην Αλόννησο 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο - ν. Σκιάθο - ν. Γλώσσα - ν. Σκόπελο - ν. Αλόννησο και επιστροφή, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Αλοννήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν δυο (02) επιβάτες και δύο (02) Φ/Γ προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν ένας (01) επιβάτης και ένα (01) Ι/Χ προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στην Αλόννησο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο - Σκιάθο - Γλώσσα - Σκόπελο - Αλόννησο με επιστροφή, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν δύο (02) επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στον λιμένα Αλοννήσου ανέμεναν ένα (01) ΙΧ όχημα, ένα (01) Φ/Γ όχημα και οκτώ (08) επιβάτες προς επιβίβαση, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στην Αλόννησο 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο - Σκιάθο - Γλώσσα - Σκόπελο - Αλόννησο με επιστροφή, δεν προσέγγισε τον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν τρία (03) Φ/Γ οχήματα και δύο (02) επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στον λιμένα Αλοννήσου ανέμεναν ένα (01) Φ/Γ όχημα και τέσσερις (04) επιβάτες προς επιβίβαση, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στη Σκόπελο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο - Σκιάθο - Γλώσσα - Σκόπελο - Αλόννησο - Σκόπελο - Γλώσσα - Σκιάθο - Βόλο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Αλοννήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα παραμείνει στο λιμένα Σκοπέλου και θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τους λιμένες Γλώσσας - Σκιάθου - Βόλου.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν δύο (02) επιβάτες και (01) Φ/Γ όχημα προς αποβίβαση στο λιμένα ν. Αλοννήσου, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Υ.Γ: Στη δεύτερη ανακοίνωση το ΥΕΝ τα έχει μπερδέψει λιγο!! Λέει στην Αλόννησο στο τίτλο και στο κείμενο αλλά λέει ότι ενημερώθηκε η Λιμενική αρχή Σκοπέλου.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...