Jump to content
Shipfriends

Tom Sawyer (IMO 8703232)


Recommended Posts

Ομορφο βαπορι κατα την ταπεινη μου αποψη.Νομιζω οτι χτιστικε για να αντικαταστησει το δικο μας Nils Holgersson

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...
  • 1 year later...

Καλό φορτηγατζίδικο εργαλείο ο Tom ο Sawyer, απασχολείται ανάμεσα στο Trelleborg της Σουηδίας και το Rostock της Γερμανίας. Στο Trelleborg πέφτει στάνταρ με τη μούρη, κι ανάλογα με τη θέση μπορεί να φορτώνει και από πλώρα και από τα πλάγια. Να ένα καλό παράδειγμα:

 

Κι εδώ φόρτωση από πλώρα, προσέξτε πως είναι γυρισμένα τα φορτηγά επάνω στο πλοίο με γνώμονα το πως θα ξεφορτωθούν πιο εύκολα σε σχέση με τις ράμπες και τους καταπέλτες:

 

Κι εδώ φόρτωση από πρύμα και πλάγια στο Rostock:

 

Οι παρατηρητικοί ίσως να είδατε πως στα σημεία που γυρνάνε τα φορτηγά μέσα στο γκαράζ, το πλήρωμα βρέχει το πανιόλο για να μετριάζεται η πρόσφυση των ελαστικών και να γίνονται δυνατές πιο εύκολα οι 180άρες στροφές.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Πρό ολίγου καιρού, είχαμε βάλει Huckleberry Finn. Ας βάλουμε λοιπόν και το αδελφό του πλοίο με τα σινιάλα της TT Line, είναι το Tom Sawyer. Τω καιρώ εκείνω, έκανε δρομολόγια ανάμεσα στο Rostock και το Trelleborg, στο σουηδέζικο λιμάνι το βλέπουμε να γυρνά για την έξοδο. Έκτοτε έχει μεν διατηρήσει το Trelleborg σαν λιμάνι αλλά τα δρομολόγιά του είναι πρός την Klaipeda της Λιθουανίας. Και εδώ σε αναχώρηση από το Rostock.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πρόσφατο ταξιδάκι με το πλοίο. Όπως πάντα στην ΤΤ, καθαρό και ευγενικό πλήρωμα. Αναχώρηση 25 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα, μιας και όλοι οι επιβάτες είχαν ήδη επιβιβαστεί και άφιξη 5 λεπτά πριν την ώρα του. 06:25 έδεσε στο λιμάνι, 06:32 βρισκόμασταν με το αυτοκίνητο ήδη στον αυτοκινητόδρομο. Απόφεύγω κάθε σύγκριση με τα δικά μας δεδομένα!!! Όσον αφορά τις τιμές, για δρομολόγιο 10 ωρών (λίγο μικρότερο από Βρινδήσιο-Ηγουμενίτσα) 180 € η δίκλινη εξωτερική με αυτοκίνητο και επίναυλος καυσίμων 9 €. Ο Ιταλός και οι δικοί μας για Ηγουμενίτσα μεταξύ 280-450 € με επίναυλο 120 €! Μάλιστα ... ζούμε φαίνεται στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Ξεκίνησε και αυτό το ταξίδι του για τη Μεσόγειο, το Σάββατο θα βρίσκεται στην Almeria. Δεν ξέρω αν θα κάνει κι από εκεί κανένα ταξιδάκι, Balearia είναι αυτή. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Κάτι παραπάνω από μήνα έμεινε στην Valencia και μετακόμισε ήδη στο Motril για δρομολόγια πρός το Tanger Med, στη θέση του Denia Ciutat Creativa που ξαναγύρισε στη Valencia. Οι φήμες λένε πως το πλοίο αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με τα απαιτητικά δρομολόγια της γραμμής της Valencia, με συνέπεια να προτιμήσουν να το βολέψουν σε μια λιγότερο απαιτητική για το πλοίο γραμμή. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Υποναύλωση για το πλοίο, η Balearia το δίνει στην Peregar για να δρομολογηθεί ανάμεσα σε Malaga και Ceuta. Ο λόγος είναι το ότι έληξε η ναύλωση του Friedrich Russ που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε η Peregar.

Edited by Nick the Greek
όνομα λιμανιού
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ολοκλήρωσε χθες τα δρομολόγια στη γραμμή Malaga - Ceuta ή Tanger Med και από σήμερα το πρωί βρίσκεται δεμένο στο Algeciras. Λογικά κάποια μέρα θα πάει απέναντι, στο Γιβραλτάρ, για δεξαμενισμό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ολοκλήρωσε τη συντήρησή του στο Gdansk και επανήλθε (μετά την περιπέτειά του στη Μεσόγειο) στα γνώριμα λημέρια της Βαλτικής για λογαριασμό της TT Line. Για αρχή έκανε Klaipeda-Karlshamn-Trelleborg αλλά προφανώς θα περάσει και από τις υπόλοιπες γραμμές της εταιρείας όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πλοία του στόλου της.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...