Jump to content
Shipfriends

Πρόοσκρουση του ΕΓ/ΟΓ Πρέβελης στο λιμανι της Σητείας || 28.09.19


Recommended Posts

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την ελαφρά πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Πρεβελης στη Σητεία

Quote

Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06 στον προβλήτα του λιμένα Σητείας κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησής του, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιάς στα έξαλα του πλοίου, και συγκεκριμένα στη δεξιά επιφάνεια του προστατευτικού περιζώματος (fender) καθρέπτη πρύμνης.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο, ενώ την ώρα του συμβάντος στο πλοίο επέβαιναν 184 επιβάτες και 66 οχήματα, εκ των οποίων αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 11 επιβάτες και 2 οχήματα με προορισμό τη Σητεία.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν διενέργειας έκτακτης ναυπηγικής επιθεώρησης πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Ιεράπετρας και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη για έναν μεμονωμένο πλου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το πλοίο απέπλευσε την 20:25 με 246 επιβάτες και 94 οχήματα προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (κυκλικό).

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...