Jump to content
Shipfriends

Crystalwater (ΙΜΟ 9148843)


Recommended Posts

Πάμε σε ένα πολύ πιο όμορφο μέρος από το Paldiski, στο Tallinn, για να δούμε ένα από τα εφοδιαστικά του λιμένος με το όνομα Crystalwater (9148843). Προιόν του 1997 από ένα Ολλανδέζικο ναυπηγείο ονόματι Breko(9506), στο Papendrecht, με μηχανή Mannheim(MWM). Crystalwater ήταν και το πρώτο του όνομα, το κράτησε μέχρι το 2015 οπότε ονομάστηκε Hordafor V και ύψωσε Γερμανική σημαία, από τον Απρίλιο του 2018 όμως επέστρεψε στο πρώτο αλλά και τωρινό του όνομα.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Αχ τι μου θύμισες Νικόλα... Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό το πλοίο,μιας και το είχε ενας γνωστός μας σαν hordafor v ,έχοντας μια α' ανάμιξη με το πλοίο ,που κυμάτιζε τη Νορβηγική και όχι τ Γερμανική. Όμορφο πλοίο και πραγματικά και αυτό και τα άλλα του στόλου τα έχει κουφέτο.

Το ιδιαίτερο  αυτό του πλοίου ειναι πως γλίτωσε τη φλόγα του διαλυτή αφου είχε βγεί ctl μετά απο μια μπούρδα που έκαναν το nauta στη Gdynia και ενω το πλοίο ηταν πάνω στηδεξαμενη οι εξυπνοπουλιόφσκι θεώρησαν σωστό να ανοίξουν τις αντλίες οποτε μπάταρε πλοίο και δεξαμενή μαζί ,έβαλε νερά ,γιατι ηταν ανοιχτά τα πάντα προφανώς,έχοντας βάλει την ίδια μέρα μάλιστα καινούριες αντλίες. Στα ιδιαίτερα του πλοίου ειναι τα stainless tanks . Οι τωρινοί που το πήραν αν δε κάνω λάθος ειναι Ρώσοι αλλα το δουλεύουν στηνεσθονια.

Ας το δούμε σε μια πιο safe δεξαμενισμο στο hirtshals 

2FBB1797-A773-44A8-82E1-CBBD911AF129.thumb.jpeg.22ac1b942418baf4b068b377910bb05d.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο Πετράν, Νορβηγέζικη ήταν η σημαία. Έτσι εξηγείται και το άλλο παράδοξο που αντίκρυσα όταν το έψαχνα, το ότι δηλαδή πρίν υψώσει τη σημαία Εσθονίας που έχει τώρα, είχε σημαία St Kitts & Nevis, προφανώς για να πάει για κόψιμο! Σ' ευχαριστώ για την ιστορία και τις πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά μπορεί να το είχες και σαν Ολλανδικό crystalwater ,πρεπει να δουλευε Ολλανδία πριν ,αν δε το μπερδέυω με κάποιο απο τα αλλα. Αγγλία Ολλανδία πρέπει να εκανε δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...