Jump to content
Shipfriends

California Star (IMO 9457177)


Recommended Posts

Ξεχωριστό θεματάκι για το Eurocargo το Sicilia που από το 2013 εαν ενθυμούμαι καλώς εξυπηρετεί για την Tirrenia τη γραμμή Ravenna - Brindisi - Catania, παραπλέοντας όλη την ανατολική Ιταλία και καταλήγοντας στη Σικελία. Το όνομά του προφανώς παραπέμπει στον Grimaldi, και πράγματι με τα σινιάλα του Grimaldi το έχουμε δεί το 2014 στη Ravenna, ενώ με τα σινιάλα της Tirrenia στο φουγάρο το έχουμε δεί νωρίτερα φέτος στη Μάλτα. Εδώ και κάποιον καιρό φαντάζομαι, το πλοίο έχει πια φορέσει φούλ τα σινιάλα της Tirrenia όπως βλέπουμε εδώ(πρίν λίγες ημέρες στη Γένοβα) και είναι πια εδραιωμένο στη γραμμή Γένοβα - Λιβόρνο - Κατάνια, συνδέοντας δηλαδή την βορειοδυτική ηπειρωτική Ιταλία με τη Σικελία.

 

Στα registries όπως το βλέπω, δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στον Grimaldi, όλες οι εταιρείες που σχετίζονται μαζί του είναι η Tirrenia και η Compagnia Italiana di Navigazione. Αν είναι αλήθεια αυτό, γιατί τότε να λέγεται ακόμη Eurocargo? Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Μάλιστα την προηγούμενή του γραμμή(Ravenna - Brindisi - Catania) η Grimaldi Cargo την έχει στα δρομολόγιά της. Άρα πιστεύω πως μάλλον πρόκειται για κάποια bareboat ναύλωση, με υποχρέωση ίσως το πλοίο να μην αλλάξει όνομα, και την Grimaldi να διατηρεί κάποια slots στην προηγούμενή του γραμμή.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Αυτό το πλοίο με τα σινιάλα του έχουν αλλάξει τα φώτα γενικά. Εμείς να δούμε ακόμη λίγο Eurocargo Sicilia με το φουγάρο της Tirrenia και χωρίς επιγραφή στο πλάι. Οι φωτογραφίες τραβηγμένες στο Brindisi πρίν 2 χρόνια. Μπορεί να ξεχωρίσει κανείς το ακαλαίσθητο "μπάλωμα" στη βαφή του πλοίου για να σβηστεί η επιγραφή Norfolk Line που παραπέμπει στην προηγούμενη πλοιοκτησία του πλοίου. Το περίεργο είναι πως με τα σινιάλα της Tirrenia το μπάλωμα φαίνεται, με τα σινιάλα της Grimaldi που το είχαμε δεί το 2014, δε φαίνεται απολύτως τίποτα.

 

Μια που αναφέραμε τη Norfolk Line, εμείς να το δούμε το πλοίο με την προηγούμενή του ονομασία που ήταν Humber Viking, σε φωτογραφία τραβηγμένη τον Οκτώβριο του 2009 στην τοποθεσία Vlaardingen, έξω από το Rotterdam. Τότε το πλοίο έκανε με τα σινιάλα της, τη γραμμή Rotterdam - Hull. Τη γραμμή αυτή έχει πια κληρονομήσει η DFDS. 

 

Το πλοίο τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει επιστρέψει στην οριτζινάλε του γραμμή, δηλαδή Ravenna - Brindisi - Catania.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 11 months later...

Το πλοίο έχει φύγει πια από τη γραμμή Catania - Brindisi - Ravenna που εξυπηρετούσε τόσα χρόνια και παρέα με το Eurocargo Catania έχει μεταφερθεί σε καθημερινά δρομολόγια ανάμεσα σε Salerno και Catania, με προέκταση μια φορά την εβδομάδα στη Malta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Στην gallerie μας έχουμε το πλοίο με όλες τις πιθανές φορεσιές, είναι πρέπον λοιπόν να το δούμε και με την τελευταία του έκδοση. Το πλοίο λοιπόν έχει βάλει φούλ Grimaldi Lines σινιάλα και έχει φορέσει και scrubber. Εμείς το βλέπουμε στο Salerno την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι. Δρομολόγια για την Catania, όπως είπα και παραπάνω.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
1 hour ago, George said:

Στη Napoli από τη Δευτέρα και πλέον με το όνομα EUROCARGO SICILIA.

Και από εδώ μαθαίνουμε ότι το παλιό EUROCARGO SICILIA που βρίσκεται στη Rijeka από 7 Σεπτέμβρη, έχει πουληθεί στη Baja Ferries η οποία προτίθεται να το μετασκευάσει σε Ro/Pax με την προσθήκη καμπινών(ε) και κοινόχρηστων χώρων(ε). Το νέο του όνομα θα είναι CALIFORNIA STAR II.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to California Star II (IMO 9457177)
  • 4 months later...
  • Nick the Greek changed the title to California Star (IMO 9457177)
  • 1 month later...
  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...