Jump to content
Shipfriends

Neptun (IMO 8412390)


Recommended Posts

Το Altona (ΙMO No 8412390) είναι ναυπηγημένο το 1984 στο ναυπηγείο ELSFLETHER WERFT, ELSFLETH στη Γερμανία με το όνομα Eembaltic. Το πλοίο έχει μήκος 99.80 μέτρα και πλάτος 14.63 μέτρα και πλέον λέγεται Neptun και ανήκει στην Altarek Shipping Ltd με έδρα τη Ρουμανία από το 2017.  Προηγούμενα του ονόματα είναι Eembaltic, Blankenese, Irrawaddy, Altona I

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ Neptun στη Θεσσαλονίκη

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Φ/Γ πλοίου '''NEPTUN'' σημαίας Παναμά, που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σκιάθου, πρωινές ώρες της 27-03-2020.

Το ανωτέρω πλοίο, με δεκατρία (13) μέλη πληρώματος, είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό το λιμένα Θεσσαλονίκης, έμφορτο με 1300 Μ.Τ. πατάτες.

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XXIX” Ν.Π. 12414, με τη συνδρομή του οποίου το “NEPTUN” αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια του επιβλήθηκε το μέτρο της κράτησης (DETENTION), κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις του παραρτήματος Χ της ΚΟ 2009/16/ΕΚ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...