Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 6/13/2018 at 11:30 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Τα δυο πλοία που κατασκευάζονται στη Κίνα θα πάρουν τα όνομα Galicia (παράδοση το 2021) και Salamanca (παράδοση 2022), όπως ανακοίνωσε η Brittany Ferries.

Μετά τη καθέλκυση του Galicia είχαμε τη τελετή κοπής του πρώτου του ελάσματος του τέταρτου Stena E-Flexer στο ναυπηγείο AVIC Weihai στη Κίνα, που θα πάρει το όνομα Salamanca (Yard No: W0266) ΙΜΟ Νο: 9807322 και θα ναυλωθεί στη Britanny Ferries.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

On 5/23/2019 at 10:45 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το τέταρτο πλοίο της σειράς E-Flexer και τρίτο για λογαριασμό της Stena θα πάρει το όνομα Stena Embla (Yard No: W0266). Η τρόπιδα του τοποθετήθηκε στις 18 Απριλίου στο ναυπηγείο AVIC Weihai.

Νομίζω ότι το Stena Embla έχει Yard No: W0266 και IMO: 9807322 και το Salamanca έχει Yard No: W0269 και IMO: 9867592. (Τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ)

On 5/24/2019 at 3:55 PM, Ssiap21 said:

Ο αριθμός ΙΜΟ είναι 9807310

To 9807310 είναι λάθος αριθμός. 

Οπότε αν δεν τα έχω μπλέξει εντελώς μήπως να διορθώσουμε τους αριθμούς IMO; 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...
  • 8 months later...
  • 10 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Στη Χώρα των Βάσκων πια το πλοίο όπου και φαίνεται ότι θα παραμείνει μέχρι και τις 27 Μαρτίου οπότε και θα ξεκινήσει δρομολόγια για το Portsmouth. Δεν μου είναι ξεκάθαρο αν αυτή η δίμηνη ανενεργή παραμονή έχει να κάνει με την ολοκλήρωση εργασιών επάνω στο πλοίο ή με την ολοκλήρωση των εργασιών για το σταθμό ανεφοδιασμού LNG.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

χτες εκανε μια μικρη vip promo κρουαζιερα απο το Portsmouth στο Isle of Wight

 

141420489_salamancaatportsmouth.thumb.jpg.07ae285217fee6904eb5148ccd15d6bc.jpg

 

η φωτο ειναι του χρηστη Tony Weaver, απο το Group Brittany Ferries Ships & Enthusiasts.

Kαλοταξιδο να ειναι.

Για σκεφτειτε ομως. 12, τουλαχιστον, νεα ferries, ετοιμα για χρηση αλλων καυσιμων πλην diesel (διαφορετικου κατα περιπτωση), οικονομικοτερα στην κατασκευη και την εκμεταλλευση, τα οποια θα διαχειριζονται 4 εταιριες και θα δρομολογηθουν σε γραμμες της Βορειας Ευρωπης, εκτος απο ενα που θα παει στη Marine Atlantic του Καναδα. Αντι να ναυπηγηθουν απο καποια συμπραξη ευρωπαϊκων ναυπηγειων, ναυπηγηθηκαν στην Κινα.

Την ιδια στιγμη στην Ελλαδα πανηγυριζουμε γιατι ανασταινονται ζομπι και γιατι ψωνιζουμε απο τα αζητητα της Ιαπωνιας.

 

ΥΓ: Εκεινο το πραγμα μπροστα απο την τσιμινιερα, σαν κρυμμενη κεραια κινητης, τι ακριβως ειναι;



Link to comment
Share on other sites

βλεπουμε εδω την γιορτη με τα πυροτεχνηματα, που πρηγηθηκε της πρωτης αναχωρησης του πλοιου για εμπορικο δρομολογιο και απο το 5.55' την νυχτερινη αναχωρηση απο το Portsmouth

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 year later...

Θύμα της κακοκαιρίας Ciaran ήταν και το Salamanca. Το πλοίο έκανε το κανονικό του δρομολόγιο Cherbourg Rosslare αλλά τελικά δε την πάλεψε να φτάσει μέχρι τον προορισμό του. Αντίθετα κατευθύνθηκε ΒΔ πρός το Cork, όπου και τελικά αποβίβασε επιβάτες και οχήματα στο terminal του Ringaskiddy. Κατόπιν μεθόρμισε στη θέση των κρουαζιεροπλοίων στο διπλανό Cobh όπου και βρίσκεται ακόμη, αναμένοντας ίσως την αποψινή αναχώρηση των 2330 από το Rosslare για το Bilbao. Εγώ αυτό που έχω να πώ είναι πως ακόμη και ο παλιός Καναδός διαιτητής Steves:D(αυτός για τον οποίο είχε πεί ο Φίλιππος Συρίγος τη θρυλική ατάκα για το ότι βλέπει τον αγώνα με κόκκινα γυαλιά σε αγώνα του Ευρωμπάσκετ 87 ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΣΣΔ), βλέπει πως οι καιρικές συνθήκες γενικά έχουν αγριέψει. Και αρχίζουμε να έχουμε διάφορα near misses. Οπότε ίσως για μια φορά να παραδειγματιστεί η ΕΕ από την Ελλάδα και να σκεφτεί το απαγορευτικό απόπλου. Όχι όπως γίνεται στην Ελλάδα βέβαια αλλά τέλος πάντων πρός αυτήν την κατεύθυνση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...