Jump to content
Shipfriends

Πυρκαγιά στο σκάφος καταδύσεων "Conception" στο νησί Santa Cruz στην California, 2/9/2019


Recommended Posts

Καλιφόρνια: Πυρκαγιά σε πλοίο-Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Quote

Φόβους για πολλά θύματα εκφράζουν οι αμερικανικές αρχές μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας, τα ξημερώματα, την ώρα που οι περισσότεροι από τους επιβάτες του κοιμούνταν. Το τουριστικό σκάφος βυθίστηκε την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν ακόμη να την κατασβήσουν. Οι αρχές λένε ότι έχουν εντοπιστεί τέσσερις νεκροί αλλά αγνοείται η τύχη άλλων 29 ανθρώπων και εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έρευνες στις ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ έχουν ξεκινήσει οι υπηρεσίες διάσωσης, με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποιους από τους επιβάτες.

Το Conception, ένα σκάφος μήκους 22 μέτρων που ήταν ειδικά διαμορφωμένο για καταδύσεις, βρίσκεται πλέον σε βάθος 20 μέτρων και μόνο ένα τμήμα της πλώρης του διακρίνεται έξω από το νερό. Το πλοίο απέχει μόλις 20 μέτρα από την ακτή του νησιού Σάντα Κρουζ, στα ανοιχτά της Σάντα Μπάρμπαρα.

Συνολικά 38 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να διαφύγουν με δικά τους μέσα και περισυνελέγησαν από ένα άλλο σκάφος, όχι όμως και οι επιβάτες που κοιμούνταν εκείνη την ώρα και πιθανότατα παγιδεύτηκαν.

Οι αρχές δεν ήταν σε θέση να δώσουν έναν ακριβή απολογισμό των θυμάτων. Προς το παρόν οι επιβάτες θεωρούνται «αγνοούμενοι», ανέφερε η ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της ακτοφυλακής Άαρον Μπίμις, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 03.15, τοπική ώρα (13.15 ώρα Ελλάδας) και οι υπηρεσίες διάσωσης ενημερώθηκαν μέσω ασυρμάτου δεκαπέντε λεπτά αργότερα.

Η επιχείρηση διάσωσης ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η περιοχή νωρίς τα ξημερώματα είχε καλυφθεί από πυκνή ομίχλη.

Το Conception είχε αποπλεύσει από τη Σάντα Μπάρμπαρα τα ξημερώματα στου Σαββάτου για εκδρομή στα γειτονικά νησιά, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες. Επρόκειτο να επιστρέψει στο λιμάνι σήμερα το απόγευμα.

8 οι νεκροί προς το παρόν.

Edited by Blue Star Delos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...