Jump to content
Shipfriends

Το παπόρι από την Περσία, θα πιαστεί (;) στη Μεσσηνία


Recommended Posts

τονους απειρους γεματο, πετρελαιακι μυρωδατο:D

22 ετων, κατασκευης 1997 στη Ν.Κορεα, το υπο παναμαϊκη σημαια Crude Oil Tanker Crace 1,  κρατηθηκε στα μεσα Ιουλιου απο το Gibraltar, με την αιτιολογια οτι παραβιαζει τις κυρωσεις της ΕΕ προς το Ιραν. Για την ακριβεια μπουκαραν οι Βρετανικες Ειδικες Δυναμεις 04.07.2019, ανημερα του US Independence Day

Το πλοιο ειναι φορτωμενο με iranian crude, προοριζεται για τη Συρια και συμφωνα με το θειο Σαμ, το φορτιο ειναι συμφεροντων των Φρουρων της Επαναστασης, των πραιτωριανων του καθεστωτως του Ιραν, οι οποιοι και θα παντελονιασουν το αντιτιμο.

Ως γνωστον οι σχεσεις ΙΡΑΝ - ΗΠΑ εχουν περασει απο 40 κυματα τα τελευταια 40 χρονια και κινουνται απο πολεμικες ως απλα εχθρικες. Η κυβερνηση Trump, θελει να επαναδιαπραγματευθει τη συμφωνια για το πυρηνικο προγραμμα του Ιραν, που ειχαν υπογραψει οι Ιρανοι με τις ΗΠΑ και ολους τους μεγαλους παικτες, με σκηνοθετη τους Obama & Biden. Για να συρει το Ιραν σε νεες διαπραγματευσεις, εχει εντεινει το embargo στο Ιραν, σε καθε ειδους οικονομικη δραστηριοτητα. Η τακτικη ειναι γνωστη. Οποιος παραβιαζει το embargo, ειναι εχθρος των ΗΠΑ και συνεργατης του καθεστωτος του Ιραν κλπ, οποτε οποιος εχει παρε δωσε με τον θειο Σαμ, δε ρισκαρει. Παραλληλα, οι αμερικανικες και οι ευρωπαϊκες τραπεζες, ελεγχουν και το τελευταιο δολαριο και το τελευταιο ευρω, μην τυχον πεσει σε Ιρανικα χερια.

Ενδεικτικα να πουμε οτι ενω πριν το embargo του Trump, το 25% των ελληνικων εισαγωγων αργου πετρελαιου,  ειχε ιρανικη προελευση, τωρα το ποσοστο πρεπει νε εχει γινει μονοψηφιο. ("επιτευγμα" της προηγουμενης κυβερνησης, που δεν διατυμπανισθηκε).

Παρολο που οι Αμερικανοι προσπαθησαν να μεινει το πλοιο στο Gibraltar, το Gib ειπε παιδες, δεν μπορω να το κρατησω αλλο, δεν εχω στοιχεια και το αφησαν να φυγει. ο Παναμας διεγραψε το πλοιο απο το νηολογιο του και οι Ιρανοι, αμεσως του υψωσαν Ιρανικη σημαια και το μετονομασαν σε Adrian Darya 1 (Θαλασσα του Αδριανου).

Οι Ιρανοι μα τρολαρουν:P, βαζοντας στο AIS destination Kalamata. Οι δικοι μας τα εκαναν πανω τους, οι Αμερικανοι, ο ΥΠΕΞ Pompeo συγκεκριμενα, ειπε οτι οποιος βοηθησει το πλοιο, βοηθα τους Φρουρους της Επαναστασης, οι οποιοι ειναι τρομοκρατικη οργανωση και στο καπακι βγηκε ο δικος μας ΑΝΥΠΕΞ Βαρβιτισωτης, να πει αποτασσομεθα το Ιραν Και πάσι τοις έργοις αυτού. Και πάσητη λατρεία αυτού. Και πάσι τοις αγγέλοις αυτού. Και πάση τη πομπή αυτού και πιστευουμε τω θειω Σαμ, ως Βασιλει και Θεο. Θα μπορουσαν να τηρησουν οι δικοι μας τα προσχηματα, λεγοντας γενικολογα  οτι θα τηρησουν τη διεθνη εννομη ταξη, μεχρι να δουν τι θα κανει το πλοιο και οχι να ξεβρακωθουν προκαταβολικα.

Το πλοιο ειναι μεταξυ αλγεριας και βαλεαριδων, πλεει με 7 κομβους και δινει ETA Kalamata 26/8 το απογευμα.

Οι πληροφοριες για το πλοιο, απο το marine traffic και το shipsotting. Για τα γεγονοτα, απο τις αναρτησεις σε ημεδαπα και αλλοδαπα sites, που αναπαραγουν τα reports των ειδησεογραφικων πρακτορειων.

Οσοι γνωριζουν περισσοτερα για την ιστορια του πλοιου,, αλλα και την τωρινη πλοιοκτησια ή το συμβαν, ευπροσδεκτοι.

Οσο για το Ιραν, μπορει τις τελευταιες 4 δεκαετιες, να ειναι πισω απο πολλες θανατηφορες αντιαμερικανικες ενεργειες, ειτε στη Δυση, ειτε στη Μεση Ανατολη, αλλα και οι Δυτικοι δεν εχουν παει πισω σε αντιιρανικες ενεργειες.  Απο την ανατροπη του Mosaddegh και την παλινορθωση του Σαχη, ενος δικτατορα που αυτοαναγορευθηκε σε Αυτοκρατορα, μεχρι την κατα παραγγελια εισβολη του Ιρακ, τοτε που ο Saddam ηταν φιλος, το 1980.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Το παπόρι από την Περσία, θα πιαστεί (;) στη Μεσσηνία

Το βαπόρι απ' την Περσία άλλαξε ιδιοκτησία επίσημα στις 15.07. Ανήκει σε μια Ocean Mark Shipping με έδρα την πόλη του Παναμά. Κάποιος κακοπροαίρετος βέβαια θα ισχυριζόταν ότι πίσω απ' αυτή την εταιρία κρύβεται το Ιράν. Στο παρελθόν έχει δουλέψει κυρίως για γερμανικές και αγγλικές εταιρίες (Columbia, OSG Shipmanagement) ενώ μέχρι να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό η διαχειρίστρια εταιρία ήταν η I Ships με έδρα τη Σιγκαπούρη

Έχει ένα ενδιαφέρον πως παρουσιάζεται από τα αμερικανικά μέσα η "υπόσχεση της Ελλάδας στις ΗΠΑ να μη βοηθήσει το Ιρανικό τάνκερ"Σε αντίστοιχο μήκος κήματος και οι Βρετανοί.

Πάντως νομίζω δεν έχω ξαναδεί καλύτερο βάψιμο σε πλοίο απ' αυτό.

_108388547_055908886.jpg

Link to comment
Share on other sites

η περιπτωση του συγκεκριμενου tanker, ειναι ενα ακομη επεισοδιο, στον κλεφτοπολεμο που εξελισεται τον τελευταιο καιρο, αναμεσα σε δυση και ιραν, με τους ιρανους να "παρενοχλουν" δυτικα τανκερ στα στενα του ορμουζ και τα δυτικα κρατη, να κανουν το ιδιο σε ιρανικον συμφεροντων.

btw μητσοτακης και δενδιας, με ξεχωριστες δηλωσεις τους, προσπαθησαν να μαζεψουν λιγο το ξεβρακωμα των δηλωσεων βαρβιτσιωτη. ειπαν και οι δυο οτι η κυβερνηση παρακολουθει το θεμα, αλλα δεν υπαρχει ακομη αιτημα ελλιμενισμου του πλοιου. ο πθ προσθεσε οτι οι θεσεις των ΗΠΑ ειναι γνωστες, ενω ο υπεξ, δηλωσε οτι υπαρχει επικοινωνια με τους αμερικανους, ειναι γνωστες οι θεσεις τους, αλλα δεν απευθυνονται μονο στην Ελλαδα, αλλα σε ολες τις χωρες της Μεσογειου. 

σε καποιο "ειδησεογραφικο" site, εγραφαν οτι ο μητσοτακης, δηλωσε οτι δεν υπαρχει αιτημα "προσαραξης" του πλοιου. ελπιζω να μην το ειπε ετσι και η π@π@ρι@, να ειναι αυτων που το εγραψαν

Link to comment
Share on other sites

Πουλήθηκε το βαπόρι σύμφωνα με το Ιράν

Quote

Iran said on Monday it has sold a cargo of 2.1m barrels of crude oil carried on a tanker pursued by US authorities, Reuters reported, citing an Iranian government spokesman.

The official did not identify the cargo's new owner.

The crude is carried on the 300,600-dwt Adrian Darya 1 (built 1997), formerly known as Grace 1, which UK authorities arrested in Gibraltar on 4 July over suspicions it would sell its cargo to Syria.

Britain released the ship last week after receiving assurances the Adrian Darya 1 would not show up in the war-torn Middle Eastern country. The US administration, however, has been pushing nearby states to re-arrest the ship, claiming it is connected to the Revolutionary Guards, an Iranian elite military unit which Washington considers a terrorist organization but the European Union (EU) does not.

Since its release, the Adrian Darya 1 has been underway in the Mediterranean. It initially signalled it was sailing towards Greece and later Turkey, according to IAS data, but it later cancelled any information about its intended destination.

In an apparent reprisal to the arrest of the Grace 1 in Gibraltar, Iran seized on 19 July the UK-flagged 50,000-dwt tanker Stena Imperio (built 2018).

Last week, Stena Bulk chief executive Erik Hanell personally asked Iranian foreign minister Mohammad Javad Zarif to release the ship, which is still in Bandar Abbas.

Zarif paid an unannounced visit Sunday at the G7 summit of the leaders of the world's seven biggest economies, held in France.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το φορτίο μάλλον πουλήθηκε σε Τούρκους.. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ερντογαν πριν από λίγες ημέρες επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν. 

Τώρα αν φέρει λίγο και εδώ ο Μοτορ σιγά τα αυγά.. 

Link to comment
Share on other sites

On 8/24/2019 at 11:12 AM, proud_ionian said:

destination mersin πλεον. η γνωστη μερσινα της τουρκικης εισβολης στην κυπρο.

η μερσινα εγινε αλεξανδρεττα (iskenderun) και αφου το πλοιο επλευσε μεταξυ Τουρκια και Κυπρου, μεχρι την Καρπασια, τωρα πλεει προς Νοτο, με destination for orders. βρισκεται ανατολικα της Κυπρου, στη μεση περιπου της αποστασης με τη Συρια

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...