Jump to content
Shipfriends

Λιμάνι Ανάφης


Recommended Posts

On 6/23/2006 at 9:56 AM, Neptune said:

20. ΑΝΑΦΗ

Η κατασκευή του νέου προβλήτα που είναι σε εξέλιξη θα βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση ( πολύ επικίνδυνο ). Εξακολουθεί να είναι απροστάτευτο από τους ΝΔ ανέμους.

 

.

On 2/11/2009 at 1:18 PM, Earl Granville said:

20. ΑΝΑΦΗ

Η κατασκευή του νέου προβλήτα που είναι σε εξέλιξη θα βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση ( πολύ επικίνδυνο ). Εξακολουθεί να είναι απροστάτευτο από τους ΝΔ ανέμους.

Νομίζω πως δεν έχουμε να ανοίξουμε το θέμα. Να αναφέρουμε ότι αυτή την εποχή κατασκευάζεται στην Ανατολική πλευρά του λιμανιού της Αναφης στη θέση που ήταν τα βράχια ανάμεσα στη παλια και τη νεα προβλητα μια μεγαλη μαρινα.Στη Σαντορινή ακομα ψαχνουμε μαρινα με κυαλια.Ισως σε μερικα χρονια.

Edited by proud_ionian
tag/quote
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ο κυματοθραυστης της νεας μαρινας που προστατευει απο ΝΑ ανεμους εχει ολοκληρωθει,οπως ειδα σε προσφατη φωτογραφια.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Στη νέα μαρίνα πλαγιοδετούν όλα τα καίκια της Ανάφης τα οποία είναι γύρω στα 5-6.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να δέσουν τουριστικά σκάφη,ιστιοπλοικά κτλ πουθενά αφού δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πάμε να δούμε τη νέα μαρίνα της Ανάφης από τους χάρτες της google  που ανανεώθηκαν πρόσφατα.Όπως φαίνεται η παραλία που υπήρχε Βόρεια της μαρίνας δεν υπάρχει αφού η άμμος έχει μεταφερθεί πιο Δυτικά μπαζόνοντας τη μικρή παλιά προβλήτα.Η φωτογραφία πρέπει να έχει ληφθεί τη περασμένη άνοιξη,το Σεπτέμβρη που επισκέφτηκα το νησί ήταν η ίδια κατάσταση σχετικά με τα φερτά υλικά.Πολύ φοβάμαι μήπως με Σοροκάδες φέτος το Χειμώνα μπαζώσει και άλλο ακόμα και τη νέα υποδομή.

Screenshot_20210114-225017_MarineTraffic.jpg

20210114_230513.jpg

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

ας εχουμε και εδω μαζεμενη την συζητηση για το λιμανι της αναφης;)

On 6/8/2021 at 11:51 AM, nomikos said:

Και το ερώτημα είναι αν τα βάθη στην Ανάφη επιτρέπουν τη προσέγγιση του Αριάδνη.Γιατί τα βάθη κυμαίνονται από 7-8 μέτρα.Αν προσεγγίσει θα προσεγγίσει πολύ οριακά δεδομένου ότι θα έχει και μεγάλο βύθισμα λόγω του γεμάτου γκαράζ για τα Δωδεκάνησα.

Όντως θα είναι η πρώτη του προσέγγιση στη Σαντορίνη.

 

On 6/8/2021 at 12:12 PM, gtogias said:

Το Αριάδνη μπαινόβγαινε στη Χίο που τα βυθίσματα ήταν πάντα μικρά και είναι και στρούγκα. Και θα έχει πρόβλημα στην Ανάφη που είναι ανοικτό πέλαγος?

 

On 6/8/2021 at 12:18 PM, nomikos said:

Για βάθη μίλησα.Στη Χίο τα βάθη είναι μεγαλύτερα από ότι στην Ανάφη.

@basilis89θα δούμε..

 

On 6/8/2021 at 12:31 PM, gtogias said:

Στα βάθη αναφέρομαι και εγώ: "που τα βυθίσματα ήταν πάντα μικρά"

 

On 6/8/2021 at 8:31 PM, Nikos_Chania said:

6.2 ελάχιστο βύθισμα στην Ανάφη και 6.2 κοντά στο ντοκο.

Στη Χίο είχε βυθίσματα αλλά όχι στα νότια της λεκάνης όπου χαρακτηριστικά τότε ο καπτα Διαμαντής "σφήνωνε" την μπάλα στα αβαθή και γυρνούσε την πρυμη. 

 

On 6/8/2021 at 8:44 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Με 7.40 βύθισμα δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να πιάσει στην Ανάφη. Γιατί στους χάρτες λέει ότι είναι 6.30 βύθισμα. Εάν και οι τοπικές αρχές του νησιού λένε ότι το βύθισμα στο λιμάνι στην Ανάφη φτάνει τα 7.50. Το Πρέβελης με φορτίο στη πρύμη φτάνει το βύθισμα του 6.45 και είναι οριακό όταν ειδικά τα νερά είναι τραβηγμένα. Το Αριάδνη εάν θυμάμαι καλά έχει βύθισμα 6.50 κενό φορτίου. Στη Χίο τα βυθίσματα στο λιμάνι ξεκίνησαν με γύρω στα 7+ μέτρα όταν μπήκε το Λισσος και στη συνέχεια έγιναν κάποιες εκβαθυνσεις και το βύθισμα έφτανε κοντά στα 8 μέτρα, όταν είχε νερά.

 

20 hours ago, gpap2006 said:

Κρίνοντας από το στίγμα, πρεπει να έδεσε στη Δυτική προβλητα της αναφης.

 

17 hours ago, Nikos_Chania said:

Εκεί δένουν τα περισσότερα. 

Προφανώς λοιπόν τα βαθικα στο σημείο είναι διαφορετικά 

IMG_20210609_052451_600x800.thumb.jpg.ce518aaa02e5c6546f7afe12826a9fb4.jpg

 

16 hours ago, proud_ionian said:

μα γιναμε ολοι ειδικοι λιμενολογοι.

δεν μπαινει, αποκλειεται να μπει.

λες και οι αλλοι που το στελνουν εκει, δεν το εχουν ψαξει

 

16 hours ago, nomikos said:

Λιμενολόγοι δεν το παίζουμε απλά εκθέτουμε τις απόψεις μας σχετικά με τις γνώσεις που έχουμε.Αυτό που γνωρίζω πολύ καλά είναι πως τα βάθη επηρεάζονται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.Για παράδειγμα αν όλο το Χειμώνα είχε πολλούς Γαρμπήδες η θέση πρόσδεσης(για τη Δυτική της Ανάφης μιλάμε πάντα,η Ανατολική δεν έχει ούτως η άλλως βάθη) τότε δε θα είχε μεγάλα βάθη.Αντίθετα αν επικρατούσαν σε μεγαλύτερο ποσοστό Βόρειοι ή ΝΑ άνεμοι τότε είναι πολύ πιθανό τα βάθη να είναι μεγαλύτερα από αυτά που βλέπουμε στο ναυτικό χάρτη.Με λίγα λόγια οι διευθύνσεις του καιρού μπαζώνουν ή ξεμπαζώνουν ανάλογα από που και πόσο πνέουν.

Από ότι φάνηκε είχαν γίνει βυθομετρήσεις και ήξεραν το ακριβές βάθος,για να στείλουν το Αριάδνη.

 

15 hours ago, proud_ionian said:

Το ίδιο πράγμα λεμε;) είχαν μετρήσει και δεν το έστειλαν στην τύχη.

Καλό είναι να κρατάμε και μια πισινή και να μην είμαστε απόλυτοι. (Και για τον εαυτό μου το λέω να το ακούσω) Όπως έλεγε και η Ρένα Βλαχοπούλου στον Ντίνο Ηλιόπουλο ζούμε στην εποχή των πισινών.:P

5 hours ago, Nikos_Chania said:

Υπήρχε περίπτωση να ξεκινούσε βαπόρι για κει χωρίς να έχουν δει αν πιάνει; Ε είπαμε, δεν είναι τόσο καφενεία οι εταιρειες. 

Εκθέσαμε απλώς τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, οχι για να το παίξουμε οι "έξυπνοι". 

Γιατι όμως η υδρογραφική υπηρεσία ΔΕΝ έχει διορθώσει τα βαθικά απο τη στιγμή που το πλοίο επιασε κανονικά (και άρα ο βυθός έχει άλλη μορφή) πρέπει να μας προβληματίσει. Αυτό δεν είναι απλά ένα τυπικό κομματι, φέρνει πολλά ζητήματα απο πίσω τα οποία δεν αφορούν το παρόν θεμα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Από όσα έμαθα πρόσφατα το έργο έχει και 2η φάση η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.Θα γίνει ακόμα ένας κυματοθραύστης στα Ανατολικά ο οποίος θα κόβει το καιρό από ΝΑ και θα αποτρέπει το μπάζωμα.Η υπάρχουσα παραλία θα μετατραπεί σε προβλήτες πρόσδεσης.Πολύ ΘΑ ε;Για να δούμε γιατί το τελευταίο 1,5 χρόνο βλέπω στασιμότητα και η υπάρχουσα νέα υποδομή είναι μπαζωμένη σε μεγάλο βαθμό.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
3 hours ago, enas chiotis said:

Κάτι τέτοιο:

 

Στο 0.51 φαίνονται τα έργα της κατασκευής της μαρίνας.Όπως έχω πληροφορηθεί τα έργα συνεχίζονται κανονικά.

Οι ΚΚΕδες ανέβηκαν στη χώρα πεζοί από το παλιό δρόμο- μονοπάτι.Όλο αυτό με γύρισε πίσω καμιά 20αετία και βάλε που ανεβαίναμε στη χώρα με τα πόδια..Μετά από την αποβίβαση από το Εξπρές Ερμής και μετά από το Εξπρές Σαντορίνη.

Από όσο γνωρίζω άνθρωποι του κόμματος επισκέφτηκαν την Ανάφη πριν καμιά βδομάδα.Προφανώς για να προετοιμάσουν το έδαφος για τη σημερινή "αποβαση".

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...