Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 months later...

Μπορει κ να σας γελασω-και δεν το θελω-αλλα δεδομενου οτι το πρωτο υβριδικο ro/ro καθελκυστηκε τον περασμενο Αυγουστο εικαζω οτι αυτο που βλεπουμε σε σημερινη φωτο ειναι το 2ο της σειρας.

Screenshot_20191217-195714_Instagram.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • proud_ionian changed the title to Grimaldi Cargo Jinling TBN 2 (IMO 9859545)
  • 8 months later...

Χρηματοδότηση ύψους 42.5 εκατομμυρίων δολλαρίων εξασφάλισε η Grimaldi από την Ισπανική Caixabank για το Eco Barcelona, αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι από τα 67.7 εκατομμύρια δολλάρια που πρόκειται να κοστίσει η κατασκευή του πλοίου και καθενός εκ των αδελφών του.

Link to comment
Share on other sites

Παραδόθηκε σήμερα το ECO BARCELONA στην Grimaldi Lines 

Quote

Ποδαρικό για το 2021 με παραλαβή πλοίου έκανε ο Όμιλος Grimaldi - Πιο συγκεκριμένα, ενέταξε στον στόλο του το «Eco Barcelona»

Tο «Eco Barcelona» που θα ταξιδεύει υπό ιταλική σημαία, είναι το δεύτερο από 12 υβριδικά πλοία της νέας πράσινης 5ης-Green 5th Generation (GG5G) που έχουν παραγγελθεί στα κινεζικά ναυπηγεία Jinling. Είναι τα μεγαλύτερα παγκοσμίως Ro-RO πλοία στη Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων και τα πιο eco-friendly.

Tο «Eco Barcelona» έχει μήκος 238 μέτρα πλάτος ,34 meters και gross tonnage 67.311 τόνων, με υπηρεσιακή ταχύτητα 20,8 κόμβους. Έχει μεταφορική ικανότητα 7.800 linear meters που αντιστοιχούν περίπου σε 500 trailers. Σε σύγκριση με τα παλαιότερα Ro-Ro Μικρών Αποστάσεων του Ομίλου, έχει διπλάσια μεταφορική ικανότητα καταναλώνοντας την ίδια ποσότητα καυσίμων και αναπτύσσοντας την ίδια ταχύτητα.

Μέχρι τέλος του Ιανουαρίου δύο ακόμη υπερσύγχρονα πλοία θα ακολουθήσουν. Πρόκειται για τα «Grande Texas» και το «Eco Livorno». Και τα δύο αυτά πλοία θα δραστηριοποιηθούν στη μεταφορική αλυσίδα της Μεσογείου μειώνοντας τον μέσο όρο ηλικίας του στόλου Grimaldi και κάνοντάς τον πιο eco friendly πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Με την παραλαβή τους, θα απομένει το έβδομο και τελευταίο πλοίο από την παραγγελία των επτά Ro-Ro PCTC (Pure Car & Truck Carrier) που έχει δώσει ο Όμιλος στα κινεζικά ναυπηγεία Yangfan.

«Η νέα χρονιά ξεκινά ευοίωνα για τον Όμιλο» δήλωσε ο Managing Director Emanuele Grimaldi:

«Μέσα στον Ιανουάριο θα παραλάβουμε συνολικά τρία υπερσύγχρονα πλοία ενώ και άλλα αναμένονται τους προσεχείς μήνες. Χάρη στα αποτελεσματικά αυτά πλοία και το 2021 θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους πελάτες μας προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες χωρίς να χάσουμε από τα μάτια μας ούτε στιγμή τον στόχο μας που είναι η προστασία του περιβάλλοντος το οικολογική βιωσιμότητα- eco-sustainability».

Το «Eco Barcelona» είναι αδλεφό πλοίο του «Eco Valencia» που έχει δρομολογηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Θα κάνει το δρομολόγιο Λιβόρνο και Σαβόνα με τα ισπανικά λιμάνια της Μπαρτσελόνα και της Βαλένθια.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 9 months later...

Εκτός από το Eurocargo Cagiari, αύριο Σάββατο και το Eco Barcelona θα κάνει μια έκτακτη προσέγγιση στην Palma και μετά στη Valencia για να βοηθήσει στο καθάρισμα των φορτηγών της γραμμής. Μια πρώτη για αυτόν τον τύπου τα πλοία στις Βαλεαρίδες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 6 months later...

Να προσθέσουμε και την πρώτη φωτο του πλοίου στη γκαλερί, τραβηγμένη στη Βαρκελώνη την περασμένη Κυριακή.

Το πλοίο από όσο μπορείτε να δείτε και εσείς, είναι ασφυκτικά γεμάτο από καρότσες, ειδικά στο πάνω ανοιχτό ντεκ, δεν υπάρχει χώρος ούτε για μισό κομμάτι ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αυτή την εβδομάδα το δρομολόγιο της Τρίτης από Genova για Catania, το οποίο εκτελείται συνήθως από κάποιο πλοίο της κλάσης ECO, έγινε από το ECO Barcelona. Πρώτη εμφάνιση στη Σικελία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...