Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Την Παρασκευη 19/6/15 εμεινε ακυβέρνητο το Χανια ΙΙΙ λόγω εισροής υδάτων ΝΔ του Αγίου Κηρυκου
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα,η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ» Ν. Χανίων 224 ότι το πλοίο παρουσιάζει εισροή υδάτων και για λόγους ασφάλειας έσβησε τις μηχανές και παρέμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Αγίου Κήρυκου.
Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ – ΤΡΑΠΑΛΟΥ – ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ – ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ και επιστροφή με οχτώ (08) επιβάτες και (02) άτομα πλήρωμα.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν το Α/Κ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Σ.Α.Κ. 103 και το Α/Κ «ΚΑΤΕΡΙΝΑ Α» Ν.Σ. 327 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε από την Πάτμο προς παροχή συνδρομής.
Με τον κατάπλου των Αλιευτικών σκαφών στην περιοχή οι οχτώ (08) επιβάτες μετεπιβιβάσθηκαν με ασφάλεια  στο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγίου Κήρυκου,  ενώ το «ΚΑΤΕΡΙΝΑ Α» ρυμούλκησε το  «ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ» το οποίο πλαγιοδέτησε ασφαλώς στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του  «ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης αξιοπλοΐας. 

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Ακυβερνησία του Ε/Γ-Τ/Ρ Χανιά ΙΙΙ στα Χανιά

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων για ακυβερνησία σκάφους με όνομα ''ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ'' Ν.Χανίων 224, με εξήντα δύο (62) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Μαραθίου Χανίων, λόγω πιθανής ύπαρξης υδάτων στο σύστημα τροφοδοσίας του σκάφους.

 Στην περιοχή έσπευσε το Α/Κ ''ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ'' Ν.Χ. 490, όπου με τη συνδρομή του, το ''ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ'' ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Μαραθίου Σούδας, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντές του με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Χανίων που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού, ενώ στη συνέχεια μετά την αποκατάσταση και την προσκόμισή του, επετράπη ο απόπλους του ''ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ''.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...