Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σίγουρα πάντως το Κυμάσι δεν είναι λιμάνι της ηπειρωτικής Ελλάδας, μιας και η Εύβοια είναι νησί.

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Στην προηγούμενη σελίδα του παρόντος thread έχει post για την Κύμη και την Δονούσα. Ξέρω ό, τι η Εύβοια είναι νησί. Το έχω μάθει από το σχολείο. Ανοίξτε τότε καινούριο thread..

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πάμε να δούμε κι εμείς αυτό το περίφημο Κυμάσι. Δεν ξέρω σε τι είδους ζημιές αναφέρεται παραπάνω ο φίλος express skiathos αλλά τουλάχιστον το κομμάτι που μπόρεσα να δώ εγώ φαίνεται σε καλή κατάσταση. Υποπτεύομαι όμως πως οι όποιες ζημιές είχαν γίνει εκεί που βλέπουμε τον εκσκαφέα στη φωτογραφία αυτή. Πίσω από το επιβατικό κομμάτι του λιμανιού βλέπουμε και το σύστημα φορτωσης μεταλλεύματος με τους κυλυόμενους ιμάντες.

 

Η επιβατική προβλήτα φαίνεται καινούρια ενώ ο Πρωτέας έχω την εντύπωση πως δένει και στις 2 προβλήτες ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Για ένα πλοίο τέτοιου μεγέθους ο χώρος είναι υπέραρκετός, στα δεξιά φαίνεται και ο περιφραγμένος χώρος για στάθμευση μακράς διαρκείας. Στο βάθος υπάρχει και εκδοτήριο της ΑΝΕΣ. Στα αριστερά υπάρχει το υπόλοιπο του κόλπου με παραλία και βράχια, και μια καφετέρια που πίνουν καφέ και οι λουόμενοι αλλά και οι επιβάτες, όπως και τα ΚΤΕΛ. 

 

Όπως ίσως γίνεται αντιληπτό από τις φωτογραφίες και θα το δούμε και όταν ανεβάσω φωτογραφίες του Πρωτέα, το λιμάνι έχει αρκετό σουελάκι μέσα που κάνει και αντιμάμαλο στις γύρω στεριές. Το υπεύθυνο Λιμεναρχείο στεγάζεται στο Μαντούδι κι όχι στο Κυμάσι.

 

Σε επίπεδο πρόσβασης από τον Πειραιά ήταν μια οδήγηση 3 περίπου ωρών με μεγάλο πήξιμο στον περιφερειακό της Χαλκίδας, ακόμη μεγαλύτερο διασχίζοντας την Αρτάκη αλλά και στο δύσκολο λόγω στροφών δρόμο που ακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το χωμάτινο τμήμα του δρόμου φτάνοντας στην παραλία μέχρι να φτάσεις στην άλλη άκρη που είναι η εγκατάσταση του λιμανιού νομίζω αδικεί το σύνολο του έργου.

Επιπλέον, μια δυο πινακίδες να κάνουν πιο ευδιάκριτη την παράκαμψη στο Μαντούδι και να μην περνάς από τον οικισμό θα ήταν χρήσιμες.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Εδώ κ μέρες το Ρ/Κ ΑΧΙΛΛΕΑΣ βρίσκεται στο Μαντούδι. Έφυγε από Βόλο, κατέβηκε Μαντούδι, μετά πήγε στην Χοντρή Άμμο, την περιοχή στο νότιο μέρος του Πηλίου δίπλα από το Μικρό Λαύκου γνωστή κ ως Μάρμαρα, όπου λειτουργούσε παλιά λατομείο κ χθες ξανακατέβηκε στο Μαντούδι. Όλες τι φορές το είδα να ταξιδεύει με χαμηλή ταχύτητα κ υποθέτω πως κάτι ρυμουλκεί. Έχουν ξεκινήσει τίποτα έργα στο λιμάνι άραγε?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας των οδηγών επιτέλους ο χωμάτινος δρόμος εισόδου του λιμανιού Μαντουδίου θα χαραχθεί, θα ασφαλτοστρωθεί και θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος Ιουνίου. Επίσης τοποθετούνται μεγάλα τσιμεντένια σώματα αντί των βράχων για τη στερέωση του λιμανιού. Συνολικά τα έργα που θα γίνουν για τη θωράκισή του φτάνουν το ποσό των 10εκ.ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ήδη ο δρόμος στην είσοδο του λιμανιού ασφαλτώθηκε στο λιμάνι του Κυμασίου. Το ακρομωλιο του λιμανιού έχει μπαζωθεί και χρησιμοποιείται από μότορσιπ που μεταφέρουν υλικά για τη κατασκευή των τσιμεντένιων σωμάτων, που έχουν κατακλύσει όλο το χώρο από την είσοδο του λιμανιού μέχρι την αρχή της προβλήτας των πλοίων, που θα χρησιμοποιηθούν για τη θωράκιση του προσήνεμου μώλου.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 weeks later...
On 3/3/2019 at 10:09 PM, express skiathos said:

Για να μην ανοίξω καινούριο thread για το λιμάνι Κυμάσι στο Μαντούδι, σήμερα κατέπλευσε το Φ/Γ NEVA, παρά την καταστροφή που υπέστη το λιμάνι.

Φίλε @express skiathos είχε γίνει παλιότερα ένα ατύχημα στο λιμάνι της Σκοπέλου είχε βουλιάξει το σημείο που δενει ο Πρωτέας με αποτέλεσμα το πλοίο να δένει αλλού για την φόρτωση και την ξεφορτωση των οχημάτων έτσι είχα ακούσει 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Λόγω των πλημμυρών στη Βόρεια Εύβοια και των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο της περιοχής νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση στο λιμάνι για να ταξιδέψουν επιβάτες από το Μαντούδι. Η φωτογραφία είναι από το δρόμο λίγα μέτρα πριν το λιμάνι του Κυμασι.

FB_IMG_1695912266577.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μία εβδομάδα ακόμα που θα ήταν το Σαόνησος μέχρι το τέλος της σεζόν, ίσως ακυρωθεί, η να χρησιμοποιηθεί στο λιμάνι της Κύμης, όπως είχε γίνει με τις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια.

Edited by bas
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...