Jump to content
Shipfriends

Finneco I (IMO 9856830)


Recommended Posts

On 3/1/2018 at 11:35 PM, Nick the Greek said:

Καινούρια παραγγελιά για τη Finnlines 3 x 7,400 γραμμικά μέτρα, που μάλλον φαίνεται να είναι κομμάτι αυτής της παραγγελίας.

 

Όπως με ενημέρωσε ο καθοδηγητής μου που ήρθε σε επαφή με την κλαδική στο Jinling, έχει αρχίσει η κατασκευή της παραπάνω παραγγελίας, είναι πια στη διάθεσή μας και τα ΙΜΟs των πλοίων. Το πρώτο υπολογίζεται για Απρίλιο του 2020.

 

Τα πρώτα στοιχεία λένε μήκος 238 μέτρα, πλάτος 34 και 7,800 γραμμικά μέτρα αντί 7,400 όπως ανέφερα παραπάνω.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Είμαστε σίγουροι για τον αριθμό IMO; Εμένα οι πληροφορίες μου μου λένε ότι ο αριθμός είναι 9856830 και ημερομηνία παράδοσης Σεπτέμβριο 2021.

Link to comment
Share on other sites

Τι φλασιά και ψάξιμο με έβαλες να κάνω βραδυάτικα :D.

 

Συνολικά η παραγγελία είναι 12 x roro των 238m μήκους και 7,800 lane metres. Με τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα η διανομή τους είναι 9 x Grimaldi + 3 x Finnlines. Εγώ βλέποντας την ανακοίνωση της Finnlines λίγο μετά την παραγγελία, υπέθεσα πως τα 3 πρώτα κομμάτια πάνε στη Finnlines, γι αυτό και τα βάφτισα έτσι. Πλήν όμως ψάχνοντας τα ΙΜΟ που μας έδωσες, βλέπω πως τα 3 αυτά πλοία φαίνονται να έχουν ήδη Φινλανδέζικη σημαία(εννοώ όχι στην πρύμη αλλά στα databases), άρα έχεις δίκιο στους αριθμούς ΙΜΟ που δίνεις. Η μοναδική παραφωνία είναι πως εμφανίζονται να έχουν 5,800 lane metres κι όχι 7,800 αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι και λάθος στην πληκτρολόγηση. 

Απ' ότι βλέπω θα έχουν 5 decks φορτίου για 600 νταλικες! Άρα τα 3 πρώτα πλοία της παραγγελίας πολύ πιθανόν να πάνε στην Grimaldi Lines.

 

Διορθώνω λοιπόν το ΙΜΟ σε 9856830.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου roro της Finnlines στην Κίνα με την παράδοση να ορίζεται χρονικά στο 2021, με τα υπόλοιπα δύο να πηγαίνουν για το 2022. Επιβεβαιώνονται τα 5,800 γραμμικά μέτρα ενώ μαθαίνουμε επίσης πως στο πιο πάνω deck θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν και 300 κοντέινερ.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • Nick the Greek changed the title to Finneco I (IMO 9856830)
  • 4 months later...
  • 1 year later...
  • 2 months later...

Ήφτασε εις τας Ευρώπας το Finneco I και την πρώτη του προσέγγιση την πραγματοποίησε στο Bilbao, όπου και είχαμε μια τελετή και τις γνωστές δηλώσεις corporate mambo-jambo. Φυσικά το ότι το πλοίο έπιασε Bilbao δεν είναι τυχαίο μια και η Finnlines προτίθεται να το χρησιμοποιήσει στη γραμμή Helsinki - Kotka - Paldiski - Travemunde - Zeebrugge - Antwerp - Bilbao, με προσέγγιση στο Ισπανικό λιμάνι μία φορά την εβδομάδα. Τώρα το πλοίο πλέει πρός Zeebrugge αλλά δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει εκεί τα εμπορικά του δρομολόγια ή θα πάει και στη Φινλανδία για παρουσίαση.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Εδώ και πλέον της μίας εβδομάδας το πλοίο είναι ανενεργό στην Kotka, δεν ξέρω το λόγο. Κάτι άλλο που μπορούμε να πούμε για την μέχρι τώρα εκμετάλλευση του πλοίου αλλά και των αδελφών του είναι πως φαίνεται ότι τα 15.5 μίλια είναι η προτιμώμενη ταχύτητα κίνησής τους από τη Finnlines. Ανάμεσα σε 15-16 κόμβους παίζουν συνήθως, σπάνια τα βλέπεις με κάτι παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 3 months later...

Εδώ και μία εβδομάδα βλέπω το Finneco I να βρίσκεται σε ένα λιμάνι που λέγεται Koverhar και βρίσκεται πολύ κοντά στο Hanko της Φινλανδίας. Στην αρχή υπέθεσα πως πρόκειται για κάποια μίνι ακινησία μια και πλησιάζει το Πάσχα, δεν είναι όμως αυτό τελικά. Τη λύση έρχεται να δώσει το Baltic Transport Journal, που αναφέρει πως το Koverhar θα γίνει ενεργειακός κόμβος αιολικής ενέργειας. Μη με ρωτήσετε τι σημαίνει αυτό στην πράξη, πάντως είμαι σίγουρος πως η παρουσία του πλοίου εκεί έχει να κάνει με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...