Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 4 years later...

Λίγες εικόνες από Tallinn με τα κονταδελφά και ομόσταβλα* Baltic Queen και Romantika, το Sea Wind, το Finlandia, το εκκεντρικό Superstar και λίγο πίσω το Gabriella στην καλοκαιρινή "αρπαχτή" στο Ελσίνκι-Ταλιν. Eνώ είδαμε και τα δύο ταχύπλοα της γραμμής νωρίτερα.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Πάμε να κάνουμε ένα άλλο δελτίο Tallinn λίγο καθυστερημένα, μόνο ενάμιση χρόνο μετά! Βλέπουμε, λοιπόν, το Silja Europa -πριν φύγει για ναύλωση- να αναχωρεί για Ελσίνκι, το Star να πλησιάζει τον ντόκο του, το Superstar να ανοίγει "πρόωρα" το clam shell (παγκόσμια κατακραυγή), το Viking Xprs σε άφιξη με τα νέα σινιάλα και σε βραδινή αναχώρηση, το Finlandia, και το Star με το Victoria 1, εικόνες από μια μίνι κρουαζιέρα (όπως πωλείται το round trip) με το τελευταίο από Στοκχόλμη.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Μεταφερόμαστε σε ένα από τα πιο φρικτά μέρη που έχω επισκεφθεί στον μάταιο τούτο κόσμο(και ευτυχώς ή δυστυχώς έχω βρεθεί σε κάμποσα τέτοια), στο Paldiski της Εσθονίας. Ένα λιμάνι, μια στρατιωτική βάση, μια χούφτα εργατικές πολυκατοικίες, δε μπορεί, αν υπάρχει Εσθονός Καζαντζίδης κάπου εδώ θα βρίσκεται :D.

 

Στις οθόνες μας το μοντέρνο river-type ρώσικο τάνκερ με όνομα Balt Flot 14 (IMO 9804215) που κάνει κάργκο οπερέσιο. Χτισμένο το 2017 στο Okskaya Sudoverf(2713), στο Navashino για λογαριασμό κάποιας κρατικής εταιρείας της Ρωσίας. Δείχνει μικρό το δέμας αλλά έχει dwt πάνω από 7 χιλιάδες τόνους και μήκος 141 μέτρα. Βύθισμα μόλις 4.2 μέτρα και 2 μηχανές Wartsila. Δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής όνομα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μένουμε στο ξεχασμένο απ' το Θεό, τον Αλλάχ, το Ζαρατούστρα και δεν ξέρω κι εγώ ποιόν άλλον, το Paldiski. Στις οθόνες μας το 45-χρονο πλοίο τοποθέτησης αγωγών(pipe layer) Lorelay (IMO 7349807) που υποθέτω πως έκανε δουλειά στην περιοχή. Είναι του 1974 από το ναυπηγείο Flender(605) και μηχανή Stork-Werkspoor, ονομαζόταν δε Natalie Bolten μέχρι το 1986. Ανήκει στην Allseas και έχει και δικό του τμήμα στο site τους.

Link to comment
Share on other sites

Πίσω στο Ταλλίνν για ένα ρυμουλκό λιμένος που ονομάζεται Protector (IMO 6504228) και ανήκει στην εταιρεία Alfons Hakans. Η ναυπηγική του γραμμή δεν το δείχνει απαραίτητα, αλλά το πλοίο είναι 55 ετών, χτισμένο πίσω στο 1965 στο ναυπηγείο Laivateollisuus Ab. Μηχανή Kloeckner-Humboldt Deutz, δεν έχει αλλάξει όνομα ποτέ στα 55 του χρόνια!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
On 10/8/2014 at 12:09 AM, MILTIADIS said:

Tι θα γινει πια?Θα πηξουμε στα Euroferry?Δεν μας εφταναν τα Europalink,EF Brindisi,EF Olympia και αισιως το Finnhansa σε λιγο παιρνει ποδι και το Finnsailor.Βεβαια να πουμε οτι τα παραπανω πλοια(πλην του Europalink)κριθηκε ασυμφορο να προσαρμοστουν στους νεους αντιρυπαντικους κανονισμους που θεσπισε η Ε.Ε για τη Βορεια θαλασσα και ετσι η αποχωρηση τους απο τη Βαλτικη ηταν αναποφευκτη.

 

Τελικά η Grimaldi το έκρινε ασύμφορο, η Tallink διεφώνησε και αγόρασε το Finnsailor. Το μετονόμασε σε Sailor σκέτο και το έχει τοποθετήσει στη γραμμή Paldiski(Εσθονία) - Kapellskar(Σουηδία). Στο Εσθονικό λιμάνι της γραμμής το βλέπουμε κι εμείς δεμένο. Δεν είναι κανένα νεαρούδι το πλοίο, έχει ναυπηγηθεί το 1987 στο ναυπηγείο Stocznia Gdanska(B489/01) σαν Finnsailor, κομμάτι μιας σειράς από 3 πλοία με μηχανές Sulzer, μήκος 157 μέτρα και χωρητικότητα 146 φορτηγών αυτοκινήτων. Στο συγκεκριμένο έχουν προστεθεί και καμπίνες αργότερα, έχει ένα πρωτόκολλο 120 επιβατών νομίζω. Εννοείται παγοπόρο και από κατανάλωση 50 τόνους στους 20.5 κόμβους, φυσικά τη σήμερον ημέρα δεν πιάνει αυτές τις ταχύτητες νομίζω. Η συγκεκριμένη σειρά πλοίων ήταν και ο προπομπός των γνωστών μας Euroferry Egnazia και Euroferry Olympia που ήλθαν λίγα χρόνια αργότερα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...