Jump to content
Shipfriends

Σύγκρουση FLYING CAT 3 με Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Ύδρα || 04.08.2019


Recommended Posts

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη σύγκρουση του Ε/Γ-ΤΑΧ Flying Cat 3 με το Ε/Γ-Τ/Ρ Νήσω στην Ύδρα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ύδρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Γ “FLYING CAT 3” Ν.Π. 10562 για περιστατικό σύγκρουσης του εν λόγω πλοίου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΩ” Ν.Υ. 1065 στη θαλάσσια περιοχή 1ν.μ. βορειοδυτικά του λιμένα Ύδρας.

Το “FLYING CAT 3” το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ερμιόνης προς λιμένα Ύδρας και στη συνέχεια Πειραιά, κατέπλευσε με ασφάλεια στην Ύδρα, όπου αποβίβασε τους 51 επιβάτες του, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός των επιβατών ή του πληρώματος, παρά μόνο μικρής έκτασης υλική ζημιά  στην αριστερή πρωραία πλευρά του.

Το “ΝΗΣΩ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στο νεώλκειο Παλαμιδά Ύδρας, όπου το σκάφος ανελκύστηκε, ενώ ο 41χρονος κυβερνήτης του μεταφέρθηκε στο Κουλούρειο Νοσοκομείο “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ” για παροχή πρώτων βοηθειών.

Το  Ε/Γ-Δ/Γ παρέμεινε στο λιμένα Ύδρας μέχρι την διαπίστωση της έκτασης των ζημιών, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί απέπλευσε για λιμένα Πειραιά με 199 επιβάτες.

Κατά τον κατάπλου του, το πλοίο έλαβε απαγόρευση απόπλου από τη Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, η οποία ήρθη μετά τη διενέργεια επιθεώρησης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Σύγκρουση FLYING CAT 3 με Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Ύδρα || 04.08.2019

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...