Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πανε βαρκες να παρουν καβους για να το δεσουν στη προβλητα κ να τους βιραρει για να ξεκολλησει η πρυμνη γιατι με τις προπελες δεν εγινε τιποτα

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Το έχουμε ξαναπεί ότι το πλοίο αυτό δεν κάνει για τη γραμμή αυτή. Ειδικά στο Γαυριο και στην Τήνο είναι δύσκολα τα πράγματα. Με δύο προσεγγίσεις την ημέρα το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει πρόβλημα και καθυστέρηση στα άλλα πλοία. Το σχόλιο αυτό επιβεβαιώνεται αλλά δεν συνδέεται με το σημερινό συμβάν. Όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει. 

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο παραμένει στην Άνδρο για επιθεώρηση από δυτες.

Τα οχήματα και οι επιβάτες για τηνο Μύκονο προωθήθηκαν με το Θεολόγος.

Εκεί που βρέθηκε πάντως ήταν λογικό να κολλήσει εάν και το λιμάνι θέλει εκβάθυνση.

Πάντως γενικώς επειδή το ταξίδεψα πέρσι δεν ακούει γενικά στους χειρισμούς στην μανουβρα άμεσα στα λιμάνια .Πέρσι στην Νάξο ημασταν γύρω στο δεκάλεπτο κολλημένοι και το πλοίο ενώ ήταν τριάντα μετρά από το λιμάνι δεν πήγαινε ούτε μπρος ούτε πίσω και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια ο αέρας της Τήνου σε συνδυασμό με το γνωστό λιμάνι. Δεν είναι κάτι άγνωστο αυτό. Το σχόλιο αυτό δεν το κάνω τυχαία. Έχω παρακολουθήσει πολλά ρεμεντζα του πέρυσι και φέτος και πολλές φορές αργεί να ακούσει στο ανάποδα. Χωρίς αέρα οκ, αλλά με τον γνωστό καταβατη της Τήνου θα δυσκολευτεί (τουλάχιστον) 

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη πρόσκρουση στη προβλήτα του Aqua Blue και τη προσάραξη στα αβαθη του του Γαυριου 

Κατά τη διενέργεια χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' Ν.Π.12393 στο λιμένα Γαυρίου, βραδινές ώρες χθες, αυτό προσέκρουσε στην προβλήτα με τη δεξιά πλευρά της πρύμνης και άνω της ίσαλου γραμμής, ενώ σε μετέπειτα χειρισμούς του Πλοιάρχου το πλοίο προσάραξε σε αμμώδη αβαθή εντός της λιμενολεκάνης Γαυρίου.

Στη συνέχεια, με την αρωγή κάβου του πλοίου ο οποίος προσδέθηκε στην προβλήτα με συνδρομή του Α/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ Σ'' Σ.Α. 113Α΄, το ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' αποκολλήθηκε από το σημείο προσάραξης και κατέπλευσε στο λιμένα Γαυρίου.

Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, επέβαιναν πενήντα έξι (56) μέλη πληρώματος, ογδόντα έξι (86) επιβάτες, δεκαοχτώ (18) Ι.Χ., δεκαοχτώ (18) Φ/Γ και ένα (01) Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' μέχρι διενέργειας επιθεώρησης υφάλων από επαγγελματία δύτη και σύμφωνης γνώμης του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, καθώς και προσκόμισης διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το επιβατικό κοινό προωθήθηκε με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στους προορισμούς τους με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΕΟΛΟΓΟΣ'' Ν.Π.11479.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...