Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του Olympus στον ύφαλο Mansel ανοιχτά της Σαντορίνης || 01.08.2019


Recommended Posts

Τα φορτηγά για το Ρέθυμνο ήταν 8, της Σαντορίνης ήταν 25.Δεν θα φύγει το πλοιο ακόμα για δεξαμενή ασχέτως που πηγαίνει ρυμουλκό.

Link to comment
Share on other sites

Απλά, λιτά και κατανοητά. Δεν νοείται να ταξιδεύει πλοίο με τις ελλείψεις αυτές. Ειδικά όσων αφορά τη SOLAS (Safety Of Life At Sea), ασυζητητί. Όχι πως τις άλλες τις θεωρώ λιγότερο σημαντικές ή ασήμαντες, αλλά όπως και να το κάνουμε η SOLAS είναι το ευαγγέλιό μας στη θάλασσα. 

Και καλό θα ήταν με την ολοκλήρωση της προανάκρισης ή και κατόπιν αυτής, να μας πει το ΥΕΝ πώς είναι δυνατόν το πλοίο να πέρασε επιτυχώς τις απαραίτητες επιθεωρήσεις, οι οποίες απαιτούν πλήρη συμμόρφωση του εκάστοτε πλοίου με τις προαναφερθείσες διεθνείς συμβάσεις, προτού να επιβιβαστεί ο κόσμος σε αυτό. Διότι αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται πως εκτέθηκαν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο με τις ευλογίες και τις υπογραφές κάποιων.

Edited by proud_ionian
quote αντι reply
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Cpt_Dimitris said:

Είναι που δεν πληγώθηκε ο εσωτερικός πυθμένας του διπύθμενου :Ρ

Οι πληροφοριες μου ηταν εκ των εσω και δεν χωρανε ειρωνιες τετοιες στιγμες.Αλλιως δεν θα εγραφα τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Cpt_Dimitris said:

.... με την ολοκλήρωση της προανάκρισης ή και κατόπιν αυτής, να μας πει το ΥΕΝ πώς είναι δυνατόν το πλοίο να πέρασε επιτυχώς τις απαραίτητες επιθεωρήσεις, οι οποίες απαιτούν πλήρη συμμόρφωση του εκάστοτε πλοίου με τις προαναφερθείσες διεθνείς συμβάσεις,... Διότι αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται πως εκτέθηκαν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο με τις ευλογίες και τις υπογραφές κάποιων.

Εγώ θα πρότεινα πάλι εμάς να μην μας πεί τίποτα το ΥΕΝ (= η νέα πολιτική του ηγεσία), αλλά να ενεργήσει θεσμικά και να πράξει τα δέοντα δίκαια μεν, αυστηρότατα δε. Ειδ'  άλλως (ξανα)κλάφτα Χαράλαμπε.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν μας πει τίποτα το ΥΕΝ κι αν δεν διερευνηθεί εις βάθος το θέμα, πίστεψέ με, θα κλάψει και μάλιστα πολλές φορές ακόμα ο φίλος σου ο Χαράλαμπος...

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο το παρακολουθώ από την πρώτη στιγμή που ήρθε Σαντορίνη σε καθημερινή βάση.
Μερικές παρατηρήσεις - σχόλια που έχω να κάνω είναι ότι η απ άντληση των υδάτων συνεχίζεται κανονικά, το πλοίο φαίνεται να έχει σηκωθεί αρκετά εκατοστά σε σχέση με την πρώτη ημέρα.
Η αριστερή άγκυρα λείπει και αυτός είναι ο λόγος που το ρυμουλκό Χρήστος ΧΧΙΙΙ βρίσκεται δίπλα του ώστε να το κρατάει για να μην το φέρει ο καιρός μέσα. Οι "γλώσσες" του λιμανιού λένε ότι την έχασε μέσα στον Αθηνιό. Όπως επίσης μιλάνε για 3 ρήγματα, στο ένα μάλιστα περνάει ολόκληρος ο δύτης από μέσα.

Link to comment
Share on other sites

On 8/7/2019 at 11:49 AM, MARKOS2008 said:

Τι γίνεται με το πλοίο ??Ακόμα στη Σαντορίνη είναι . 

 

Δεν είναι άξιον απορίας πως το πλοίο είναι ακόμη εκεί, προφανώς δεν ξέρουμε την πορεία των εργασιών για την προσωρινή του στεγανοποίηση. Πέρα από αυτό όμως, ο τρόπος με τον οποίο έγινε το συμβάν θα έχει σίγουρα εγείρει ερωτηματικά, και πρός τις αρχές αλλά και πρός τους ασφαλιστές του πλοίου. Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ένας στρατός πραγματογνωμόνων και λοιπών ειδικών αρχίζει να κάνει φύλλο και φτερό μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια του συμβάντος. Λαμβάνονται καταθέσεις, έγγραφα, μέχρι και αναπαράσταση επί της γέφυρας μπορεί να γίνει.

 

Αν το πλοίο πάει να βγεί CTL, για τους ασφαλιστές είναι μια υπόθεση πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων, και δεν πρόκειται να ανοίξουν το carnet με τις επιταγές τόσο εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι άκουσα έχει γίνει πρόχειρη ''επισκευή'' των ρηγμάτων ενώ έχει γίνει παράλληλα και απάντληση του πετρελαίου.Περιμένουν λένε να πέσει το μελτέμι για να φύγει...

Link to comment
Share on other sites

Το ενα ρυμουλκο βασταει τη πλωρη του συνεχως πανω στο καιρο και το αλλο βρισκεται μερες πλευρισμενο διπλα του.Επιβεβαιωνω πως η μια του αγκυρα βρισκεται στο βυθο του Αθηνιου μετα την μανουβρα του.

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, ΝΟΜΙΚΟΣ said:

η μια του αγκυρα βρισκεται στο βυθο του Αθηνιου μετα την μανουβρα του.

και να ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να βάλουν στη σειρά περισσότερες αβαρίες. κριμα πραγματικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...