Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» σημαίας Κύπρου, διότι κατά την διάρκεια διενέργειας ειδικής εν όρμω επιθεώρησης παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα της αντλίας του συστήματος sprinkler.
Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι Ιταλίας σήμερα την 18:00.
Μετά από αποκατάσταση της βλάβης επετράπη ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου την 21:30.

Πηγη ΥΕΝ

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

και να η πανηγυρικη παρουσιαση του εργου του ΛΣ σε μεριδα του τοπικου τυπου που στηριζει το Λιμεναρχη σε πολλες ενεργειες του

Στο «μικροσκόπιο» του Λιμεναρχείου οι όροι ασφαλείας των πλοίων

Στο μικροσκόπιο των ειδικών κλιμακίων ελέγχου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών τίθενται σε καθημερινή βάση όλα τα πλοία που ελλιμενίζονται στο Λιμάνι της Πάτρας.

Οι τακτικοί αλλά και οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα και αφορούν όλες τις παραμέτρους της λειτουργίας ενός πλοίου με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και την κείμενη νομοθεσία.

« Εντείνουμε τους ελέγχους γιατί δίνουμε τεράστια σημασία στην ασφάλεια αλλά και σε όλα τα συναφή ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα δρομολόγια από και προς το Λιμάνι της Πάτρας . Εξετάζουμε λοιπόν με λεπτομερή τρόπο ζητήματα ασφαλείας , συνδέσεων , υγειονομικών ελέγχων , ρύπανσης και αυτή την τακτική θα εδραιώσουμε και στο μέλλον » δήλωσε χθες στην « Π » ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Νικόλαος Σπανάκος με αφορμή την προσωρινή απαγόρευση του απόπλου στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο « Ερωτόκριτος » σημαίας Κύπρου, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Κατά την διάρκεια διενέργειας ειδικής εν όρμω επιθεώρησης στο συγκεκριμένο πλοίο λίγο πριν τον απόπλου του για δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Πρίντεζι , παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα του συστήματος sprinkler.

Ο απόπλους του πλοίου επετράπη τρεις περίπου ώρες μετά αφού αποκαταστάθηκε η βλάβη . Είναι φανερό ότι η διοίκηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας δεν αφήνει τίποτε στην τύχη σε ό , τι αφορά την ασφάλεια των δρομολογίων , την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας.

Να σημειωθεί ότι μια σημαντική παράμετρος που αφορά τους ελέγχους των κλιμακίων του λιμενικού είναι τα επικίνδυνα φορτία . Πέρα από τα φορτηγά και τα αυτοκίνητα συστηματικοί έλεγχοι γίνονται και στα φορτία των πλοίων . Δεν είναι λίγες οι φορές που μεταξύ των φορτίων των πλοίων επιχειρείται να μεταφερθούν επικίνδυνα προϊόντα.

Προχθές στο Λιμάνι του Πειραιά εντοπίσθηκε φορτίο με επικίνδυνα προϊόντα συνολικής ποσότητας 23 . 025 κιλών λιπάσματος που εντάσσονται στα οξειδωτικά και απαγορεύεται η μεταφορά τους σε κανονικά δρομολόγια επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων , ενώ αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο Λιμάνι της Πάτρας.

η πελοποννησος εχει αναλαβει την στηριξη του νεου Λιμεναρχη ο οποιος δεχεται πολεμο απο την πρωτη στιγμη που ανελαβε. ετσι η διαπιστωση μιας βλαβης/παραβασης σε πλοιο γινεται θεμα. δε θελω να αναφερθω εκτενως γιατι θα ξεφυγουμε απο τη βλαβη, αλλα και γιατι ακομη δεν εχω σαφη εικονα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Βλάβη στην αριστερή μηχανή του πλοίου μετά απο τον απόπλου απο την Σάμη. Αυτή την ώρα φτάνει στην Πάτρα με καθυστέρηση.

Πηγή: Alpha Radio

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοινωση του ΥΕΝ για τη βλάβη στο «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ» στη Σάμη

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, με επιστολή Ναυτικού Πρακτορείου Endeavor Lines, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ» Ν.Π. 11550, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο Μπρίντεζι – Ηγουμενίτσα – Σάμη - Πάτρα, μετά την αναχώρηση από το λιμένα Σάμης, υπέστη βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς, με τη δεξιά κύρια μηχανή στο λιμένα Πάτρας, την 15:30 αντί της προγραμματισμένης 10:30, αποβιβάζοντας 577 επιβάτες, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους.

Κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικών διατήρησης κλάσης από το παρακολουθούντα Νηογνώμονα, επετράπη σήμερα περί ώρα 01:30, ο απόπλους του πλοίου για τη Σάμη και το Μπρίντεζι Ιταλίας με 155 επιβάτες, ενώ οι επιβάτες από το λιμένα Ηγουμενίτσας για Μπρίντεζι προωθήθηκαν στον προορισμό τους νωρίτερα με το Ε/Γ-Ο/Γ ‘’IONIAN SKY”.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Υπαρχει καποιο προβλημα με το βαπορι? Εχει αρκετες ωρες καθυστερηση(φτανει σε λιγο Πατρα) και η ταχυτητα του απο την Ηγουμενιτσα δεν ξεπερνα τους 11 κομβους......!!!

Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Ο/Γ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ.»

Βλάβη παρουσιάστηκε, σήμερα το πρωί, στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ» Ν.Π. 11550, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Ηγουμενίτσα προς Πάτρα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πρίντεζι- Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα- Πάτρα), με 31 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα, στις 18:20 αντί της προγραμματισμένης 11:00, στο λιμάνι της Πάτρας, όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους από τη Λιμενική Αρχή, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί.

Το δρομολόγιο από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Πρίντεζι στις 17:30, παρέμεινε ανεκτέλεστο και οι επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Πηγή : YEN

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ» στην Ηγουμενίτσα

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ» Ν.Π. 11550, παρουσιάστηκε σήμερα στις 02.00, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από Μπρίντεζι Ιταλίας, με 341 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε με ασφάλεια, στην Ηγουμενίτσα, στις 08.10 αντί της προγραμματισμένης 03.30, αποβιβάζοντας 206 επιβάτες με προορισμό την Ηγουμενίτσα, ενώ 135 επιβάτες, που είχαν προορισμό την Πάτρα, προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ» στην Πάτρα

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη στο bow thruster του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ» Ν.Π. 11550, παρουσιάστηκε σήμερα στις 09.15, κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Πάτρας

Το πλοίο προσέδεσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του, ενώ το προγραμματισμένο του δρομολόγιο στις 18.00 για Ηγουμενίτσα - Μπρίντεζι δεν εκτελέστηκε και οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας. Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Έχω μια απορία:

Επειδή είχε χαλάσει το Bow Thruster που είναι μόνο για τη μανούβρα δε μπορούσε να κάνει το δρομολόγιο του το πλοίο?? Δηλαδή παλιά τα βαπόρια που δεν είχαν προπελακι δε θα έκαναν ποτέ δρομολόγια!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ βλέπω ότι ο βάπορας αρχίζει και κάνει τις βλάβες κομπολόι... :(

Μήπως αυτό έχει σχέση με το ότι βγήκε βιαστηκά τον Μάρτη για να αντικαταστήσει το ΕΛΛΗ Τ;

Link to comment
Share on other sites

Νέα βλάβη του «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ» αυτή τη φορά στη δεξιά κύρια μηχανή.

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ» Ν.Π. 11550, παρουσιάστηκε σήμερα στις 02.45, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πάτρα Ηγουμενίτσα Μπρίντεζι), με 233 επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν με μέριμνα της εταιρείας

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είχε χαλάσει το Bow Thruster που είναι μόνο για τη μανούβρα δε μπορούσε να κάνει το δρομολόγιο του το πλοίο??
οπως λεει η ανακοινωση χαλασε κατα τον καταπλου. αν λοιπον ζητησε δευτερο ρυμουλκο ή αναφερθηκε γενικως στο VHF η βλαβη, τοτε πολυ πιθανον το ΚΛΠ να απαγορευσε τον αποπλου.

παντως, καλο παλμαρε εχει φτιαξει φετος:rolleyes:B)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Ο/Γ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ στην Πάτρα στις 28/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 28/08/2010, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ» Ν.Π. 11550, ότι είχε παρουσιαστεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή (ρωγμές στο χιτώνιο του Νο.12 κυλίνδρου αυτής), ενώ το πλοίο είχε σήμερα προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 17:30 για Μπρίντεζι Ιταλίας, με 432 επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους, ο οποίος επετράπη στις 21:30, μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο. Από τους 432 επιβάτες, τελικά ταξίδεψαν οι 355, ενώ οι υπόλοιποι ακύρωσαν τα εισιτήρια τους.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...