Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Γνωρίζει κανείς γιατί η HSW καθυστερεί τόσο πολύ να δημοσιεύσει τα δρομολόγια για το Πάσχα - Καλοκαίρι στη γραμμή Πειραιάς - Αίγινα - Αγκίστρι - Μέθανα τη στιγμή που όλες οι άλλες εταιρείες έχουν προβεί στη σχετική ανάρτηση των δρομολογίων τους ;;

Ακόμα, η HSW αυξάνει εκ νέου τις τιμές των εισιτηρίων τουλάχιστον στον Αργοσαρωνικό στη γραμμή Πειραιά μέχρι Πόρτο Χέλι από τον Μάιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 4/3/2022 at 1:10 AM, manch84 said:

....πέρα από την πρωταπριλιά, έχουμε κανένα νέο?

Μου φαίνεται τελείως τρελό στην σήμερον ήμερα, εφοπλιστές να σπαταλάν έτσι άπλα τα χρήματα τους... 

Το λιμάνι της σουβαλας είναι έτοιμο, της άγιας μαρίνας ετοιμάζεται, οπότε δεν υπαρχει δικαιολογία αυτήν την τουριστική περίοδο. 

Από ότι φαίνεται, έγινε πολύ καλή δουλειά στο πλοίο, η οποία πρέπει να πιάσει τόπο. 

ηδη εχει δρομολογιθεί το Αντιγόνη αλλα προσωρινά καλυπτει το Ποσειδών Ελλάς που ειναι σε επισκευή.

Link to comment
Share on other sites

Το Αντιγονη δεν νομιζω να θεωριται κλειστου τυπου και δεν ξερω κατα ποσο θα μπορει να ταξιδεύει με μποφορ και με χαμηλη ταχυτητα  το Ν.ΑΙΓΙΝΑ να μην το σχολιάσω καλυτερα και χαμηλη ταχυτητα ο ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ φευγει και ερχεται το ΣΥΜΗ το ΕΥΤΗΧΙΑ δηλαδη δυστυχως η ποιοτητα στα  καραβια ολο και κατεβαινει...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Βάση των δρομολογίων που έχουν κατατεθεί από τη HSW και την AFD, φαίνεται ότι κάθε εταιρεία θα έχει από δυο δελφίνια στη γραμμή Πειραιά Αίγινα Αγκίστρι με αναχωρήσεις κάθε ώρα από κάθε εταιρεία (τις ίδιες ώρες). Πριν αρκετά χρόνια υπήρχαν τόσα δρομολόγια από τα δελφίνια των εταιρειών αλλά τότε η HSW είχε κάθε ώρα ακριβώς και η AFD κάθε ώρα και μισή. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή τη τελευταία στιγμή γιατί έτσι θα υποστούν οικονομική ζημιά και οι δυο, αλλά και δεν θα εξυπηρετούνται σωστά τα δυο νησιά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σημαίνει και ότι θα έχει έρθει κάποιο από τα Aero για να κάνει τα δρομολόγια των δελφινιών για Ύδρα-Σπέτσες κλπ; Ή τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού θα εξυπηρετούνται μόνο από τα Flyingcat;

Link to comment
Share on other sites

Πέρυσι στη γραμμή Πόρο Ύδρα Σπέτσες ήταν τρία Flying Cat και ένα δελφίνι. Ένα δελφίνι ήταν στην Αίγινα Αγκίστρι και ένα δελφίνι αμοιβο. Λογικά θα έρθει ένα Aero μέσα στο καλοκαίρι αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι πριν τον Ιούλιο στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Φέτος αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη κίνηση προς τα νησιά.

Η Alpha Lines έχει πλέον διπλό δρομολόγιο καθημερινά με το Speedcat I, με το δεύτερο να μην περνάει από Πόρο, μειώνοντας το χρόνο προς και από Ύδρα και Σπέτσες.

Η HSW έχει λίγα δρομολόγια αλλά βάζει σε λίγες μέρες και το FC4 στη γραμμή και θα παίξει μόνο με καταμαράν.

Το Aero I μαθαίνω πως θα μπει Αίγινα - Αγκίστρι όταν έρθει και όχι Πόρο κλπ. Μετά το καλοκαίρι θα κατέβει είτε αυτό είτε έτερο, αν έχει έρθει, προς τα "κάτω"

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πάντως από 1/7 το Ποσειδών Ελλάς είναι κανονικά περασμένο στα συστήματα κρατήσεων. Οπότε ας ελπίσουμεωοτι θα είναι έτοιμο και θα επανέλθει 

Link to comment
Share on other sites

Από αυτή την Παρασκευή 24/06 και κάθε Παρασκευή το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα στις 20.30 επεκτείνεται μέχρι και τα Μέθανα με διανυκτέρευση του πλοίου στον λιμένα Μεθάνων και αναχώρηση για Αίγινα - Πειραιά το Σάββατο το πρωί στις 07.30. Με βάση δικές μου πηγές ως προς την κίνηση των οχημάτων ο Πόρος δεν παρέχει ιδιαίτερα ικανοποιητικές πληρότητες και εξαιτίας και της αύξησης των καυσίμων επιλέχθηκε ως το τέλος του δρομολογίου να είναι τα Μέθανα όπως συμβαίνει κάθε Κυριακή βράδυ με το Αγκίστρι. Επίσης, σύμφωνα με πηγές το ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ θα μπορούσε να επανέλθει στα δρομολόγια μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου όμως μένει να φανεί αυτό αν θα επαληθευτεί προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Τέλος, υπάρχουν κάποιες αναφορές που μένει να δούμε αν θα γίνουν κάποια στιγμή πράξη που αναφέρουν ότι μάλλον η Attica Group εξετάζει από τον Ιούλιο και μετά να δρομολογήσει Catamaran (θα μπορούσαν να είναι και τα Aero) στη γραμμή Πειραιάς - Αίγινα - (Αγκίστρι) - Μέθανα - Πόρος. Ο μόνος λόγος που υπάρχει και ο Πόρος στο παραπάνω δρομολογιακό σχήμα είναι γιατί σύμφωνα με τις πηγές αυτές θέλουν να υπάρχει ανταπόκριση με το πλοίο (μάλλον της ίδιας εταιρείας) που συνεχίζει για Ύδρα - Σπέτσες, ώστε η Αίγινα και οι λοιποί προορισμοί να έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με τα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού προωθώντας με αυτό τον τρόπο το Island Hopping που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για σήμερα μόνο συνεχίζει το Αντιγόνη γιατί είχαν εκδοθεί τα εισιτήρια της επιστροφής οπότε δεν ήταν εύκολο να γίνουν όλες οι αλλαγές τη τελευταία στιγμή. Εξάλλου στο προηγούμενο μου μήνυμα ήμουν ξεκάθαρος ότι το Αντιγόνη θα πάει στη Σουβάλα τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Link to comment
Share on other sites

Το Αντιγόνη σήμερα εκτέλεσε στις 16:30 ένα δρομολόγιο από Πειραιά για Σουβάλα,συνέχισε για αγκιστρι και στην επιστροφή επιασε στο κεντρικό λιμάνι Αίγινας και όχι στην Σουβάλα! Ξέρετε αν θα καθιερωθεί αυτό?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...