Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η Aegean Flying Dolphins μειώνει και άλλο τα δρομολόγια της λόγω της κρίσης του Covid 19. Έτσι από τις 25/03/20 έως τις 03/04/20, θα πραγματοποιει ένα κυκλικό δρομολόγιο Πειραιά Αίγινα Αγκίστρι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο του Ε/Γ - Ο/Γ "Άγιος Νεκτάριος Αίγινας" στις 27/03/2020 και προσθήκη δρομολογίου στις 28/03/2020

Quote

Ενημερώνουμε το επιβατικό μας κοινό ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, το σημερινό δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ» από Πειραιά στις 16:15 και από Αίγινα 18:15 δεν θα εκτελεστεί.
Μετά την αναμενόμενη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, το πλοίο θα εκτελέσει το δρομολόγιό του, αύριο Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, με αναχώρηση από Πειραιά στις 10:00 για Αίγινα και από Αίγινα στις 11:30 προς Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

H Saronic Ferries αυξάνει τον αριθμό των δρομολογίων της από Πειραιά προς Αίγινα και αντίστροφα, με σκοπό την εξυπηρέτηση της αυθημερόν μετακίνησης συμπολιτών που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Σε συνέχεια δημοσιεύματος στο AeginaPortal ενημερώνει το επιβατικό κοινό σχετικά με την προσθήκη επιπλέον, απογευματινού δρομολογίου όσες καθημερινές εκτελεί δρομολόγιο.

Συγκεκριμένα, κατόπιν και επικοινωνίας με τον κ. Σωκράτη Δούκα και τον κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη από τον Δήμο Αίγινας, ανακοινώνουμε πως από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 και για κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, η Saronic Ferries θα εκτελεί δύο (2) δρομολόγια ημερησίως από Πειραιά προς Αίγινα και αντίστροφα. Ένα πρωινό και ένα απογευματινό. Οι λεπτομέρειες για τις ώρες των δρομολογίων αυτών φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

90966296_616669932514349_279741210082410496_n.jpg

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε με γνώμονα τη διευκόλυνση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή/και ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες και η καθημερινή μεταφορά τους προς και από Πειραιά είναι αναγκαία.

Οπως και η ΑΝΕΣ πρόσθεσε δεύτερο δρομολόγιο κάθε Τετάρτη και Παρασκευή με τα δρομολόγια να είναι στις 8:00 & 16:15 από το Πειραιά και από την Αίγινα στις 10:00 & 18:15.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

 Δλδ 2 δρομολογια ανα 2 ημέρες???

Just now, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας σταμάτησε τα δρομολόγια του σήμερα και θα μείνει δεμένο μέχρι τις 30 Απριλίου λόγω της πανδημίας του Covid 19. 

 

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι, έγινε μεγάλος αγώνας για να κρατηθούν τα δύο δρομολόγια τις καθημερινές ημέρες, κυρίως για τους κατοίκους της Αίγινας που ταξιδεύουν στον Πειραιά για σοβαρά προβλήματα υγείας (αιμοκάθαρση κτλ) και να μπορούν να επιστρέψουν αυθημερόν στο νησί τους, αλλά και για την απρόσκοπτη μεταφορά των απορριμματοφόρων της Αίγινας και την διπλή προσέγγιση τις Τρίτες στο Αγκίστρι για το απορριμματοφόρο του νησιού. Αναμενόμενη ίσως και η απόφαση της ΚΠΣ να διατηρήσει ως ενεργό πλοίο μόνο τον Αχαιό, καθώς αν δεν κάνω λάθος είναι και το λιγότερο δαπανηρό από λειτουργικά έξοδα.

Υ.Γ: Απ' τη στιγμή που έχει καταργηθεί η προέκταση του δρομολογίου προς Μέθανα και Πόρο, ενδεχομένως να δούμε κάποια ημερήσια ναύλωση παντόφλας (όπως έγινε πρόπερσι τον χειμώνα που είχε καταργηθεί η προέκταση για περίπου 2 μήνες) με σκοπό να φέρει τροφοδοσίες και κρέατα ενόψει του Πάσχα στο νησί, καθώς η Αίγινα προμηθεύεται αρκετά αγαθά απ' την Πελοπόννησο μέσω Μεθάνων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από την Μεγάλη Δευτέρα (13 Απριλίου) το Αγκίστρι Εξπρές Ι θα πραγματοποιεί 3 δρομολόγια την εβδομάδα για Αίγινα.

Quote

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

Αναχώρηση από Μεγαλοχώρι: 08.30

Αναχώρηση από Σκάλα: 08.35

Αναχώρηση από Αίγινα: 12.00

 

Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση του Δημάρχου Ύδρας Γ. Κουκουδάκη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ύδρας.

Quote

Ενημέρωση έκανε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους συμπολίτες μας σχετικά με την διακοπή Δρομολογίων της Hellenic Seaways (HSW) μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα (20/04/2020).

Ο κ. Κουκουδάκης ανέφερε σχετικά: "Ενημερώθηκα σήμερα (17/04/2020) από εκπρόσωπο της HSW ότι η εν λόγω εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για διακοπή των δρομολογίων από αύριο 18/04/2020 μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα (20/04/2020).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα επίσης σήμερα με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πλακιωτάκη έλαβα την διαβεβαίωση ότι από την Τρίτη του Πάσχα και για έξι μέρες την εβδομάδα θα καταβάλλεται επιδότηση ώστε να πραγματοποιείται ένα τουλάχιστον δρομολόγιο προς την Ύδρα από την HSW.

Επίσης σε επιστολή μου που έχω αποστείλει προς τον Υπουργό από τις 15/04/2020 αναλύω την επιτακτική ανάγκη διατήρησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ύδρας με την Ηπειρωτική Χώρα.

Ο Δήμος μας είναι έτοιμος, για το διάστημα που δεν θα πραγματοποιούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σε συνεργασία με όλες τις τοπικές υπηρεσίες να συνδράμει όποιον συνδημότη μας χρειαστεί, κυρίως για λόγους Υγείας, μετακίνηση προς τον Πειραιά."

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Αχαιός συνεχίζει να κάνει μόνος του δρομολόγια ολο τον Μάιο.

FB_IMG_1588403945572.thumb.jpg.31f54832e6d32e79e085b30ffdfaf1e0.jpg

Άσχετα εάν υπήρξε έντονη προσπάθεια να κάνει τα δρομολόγια το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας και για αυτό μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν είχαν ανοιχτεί τα πλάνα του Αχαιός. Είχαν ανοιχτεί πλάνα του Άγιος Νεκτάριος Αίγινας για τρία δρομολόγια την ημέρα, αλλά προχθές το βράδυ τα αφαίρεσαν. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Από Δευτέρα γίνονται 3 τα δρομολόγια της HSW για Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες-Πόρτο Χέλι (10:00 με το F/C 6, 16:00 με δελφίνι & 20:00 με το F/C 6). Επίσης, θα γίνονται 3 δρομολόγια με δελφίνι για Αίγινα-Αγκίστρι (8:50, 12:50 & 16:50).

Edited by Blue Star Delos
Link to comment
Share on other sites

Έχει ακουστεί επίσης ότι η Aegean Flying Dolphins θα επανεκκινήσει στο σύνολό τους τα δρομολόγια από Πειραιά προς Αίγινα - Αγκίστρι - Μέθανα - Πόρο. Αναμένουμε κάποια έγγραφη γνωστοποίηση από μεριά της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η βραδυνή επιστροφή του Φοίβου αποδεικνύεται εκνευριστική για πλήρωμα και επιβάτες. Κάθε βράδυ σκάει στα φανάρια κατά τις 2100-2105 με συνέπεια να περιμένει κάθε βράδυ να βγεί όλο το τρένο των 3 Κρητικών πλοίων. Όταν αυτά είναι έτοιμα στην ώρα τους, περιμένει κανένα 15λεπτο όπως νωρίτερα απόψε. Αν έχουν έστω και μικροκαθυστέρηση με συνέπεια να υπάρχει διάστημα μεταξύ των αναχωρήσεών τους, το πράμα τραβάει πολύ.  Ίσως να είναι μια καλή ιδέα να αλλάξουν το ωράριο του βραδυνού δρομολογίου, αν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η HSW θα βάλει για πρώτη φορά Flying Cat στο Αγκίστρι στα πιο εμπορικά δρομολόγια του ΠΣΚ. Κάθε απόγευμα Παρασκευής και Κυριακής θα είναι το Flying Cat 5, ενώ κάθε Σάββατο πρωί θα είναι το Flying Cat 6. 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ήδη θέμα χωρητικότητας τα Σ/Κ στα ταχύπλοα προς Πόρο, Ύδρα κλπ και θα μπει έκτακτο αύριο και την Κυριακή. Φαντάζομαι πως θα πρέπει είτε να βάλουν το FC4 είτε να αυξήσουν δρομολόγια άμεσα

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα δεν πρόκειται να βουλιάξει φέτος από κίνηση. Ο λόγος που δεν υπάρχουν εισιτήρια είναι η μικρή διαθεσιμότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα την Παρασκευή 3/7 για την Ύδρα υπάρχουν 3 δρομολόγια με συνολικά 358 διαθέσιμες θέσεις όταν την αντίστοιχη περσινή ημέρα υπήρχαν 7 δρομολόγια με 2.048 θέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Όπως φαίνεται η γραμμή έχει κίνηση φέτος λόγω της κατάστασης.Μηπως είναι η ώρα της seajets να βάλει κάποιο πλοίο στη γραμμή σαν έκτακτη δρομολόγηση;Δεν νομίζω να πει όχι το υπουργείο μιας και ένα παραπάνω πλοίο και πλήρωμα θα δουλεύει από το να είναι παροπλισμένο 

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον @Orestis πως υπάρχει πρόβλημα λόγω της μικρής ημερήσιας χωρητικότητας. Δεν έχουν μπει καν μεγάλα καταμαράν.

Εκτιμώ όμως πως θα έχει, για τις συνθήκες που ζούμε, αυξημένη κίνηση αλλά όχι τέτοια που δεν μπορεί να καλύψει η HSW

Πρέπει όμως σύντομα να προσθέσει δρομολόγια / χωρητικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Αν τα νησιά του Σαρωνικού έχουν αύξηση φέτος θα είναι επειδή είναι προσβάσιμα και με αυτοκίνητα, επειδή πολλοί μπορεί να προτιμήσουν να μην μπουν σε αεροπλάνα και πλοία. Από τη μέρα που ξεκίνησαν τα δρομολόγια υπάρχει θέμα τα σκ επειδή όπως είπε και ο Ορέστης οι θέσεις είναι ελάχιστες, και θα συμπληρώσω εγώ πως αυτά τα 3 δρομολόγια με 60% πληρότητα (481 θέσεις τις βγάζω εγώ) εξυπηρετούν 5 λιμάνια, όχι μόνο την Ύδρα. Και μάλιστα τα εμπορικά δρομολόγια του σκ γίνονται με δελφίνια των 78 θέσεων! 

Eξαρχής ήταν λίγα τα δρομολόγια που είχαν βγει για σκ. Παρασκευή απόγευμα και Κυριακή στις επιστροφές τον Ιούνιο έβρισκες πολύ δύσκολα εισιτήριο μέρες πριν, πόσω μάλλον από Ιούλιο που θα ανέβει η κίνηση. Ήδη για το ερχόμενο σκ δεν υπάρχει ούτε ένα εισιτήριο την Παρασκευή και το Σάββατο για τα νησιά (μόνο Σάββατο 20:00), ενώ στην επιστροφή Κυριακή και Δευτέρα υπάρχουν μόνο με το καταμαράν στις 7 το πρωί.

Ευελπιστώ πως η προσθήκη του FC4 στο Σαρωνικό (έστω τα ΠΣΚ, αν και πιστεύω ότι δεν βγαίνει το καλοκαίρι με 481 θέσεις τις καθημερινές για 5 λιμάνια) και η δρομολόγηση των FC5/6 για Αίγινα/Αγκίστρι θα γίνει σύντομα γιατί είναι κρίμα (εώς και ντροπή για τους χειρισμούς της εταιρείας) να μη μπορεί να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός και να εξυπηρετηθούν τα νησιά, ήδη από τέλη Ιουνίου. Ακόμα και το έκτακτο της Παρασκευής αν δεν κάνω λάθος μπήκε στο σύστημα τελευταία στιγμή. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...