Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Γιατί ούτε για τα συμβατικά έχουν ανοίξει τα πλάνα!! Μάλλον πιο σωστά είναι στο σύστημα αλλά δεν μπορείς να κάνεις κράτηση μέχρι να πάρουν την έγκριση από τους αρμόδιους!! Ιδού και η σχετική ανακοίνωση της κοινοπραξίας του Σαρωνικου! 

{Εν αναμονή εγκρίσεως δρομολογίων μας για τη νέα δρομολογιακή περίοδο απο το Υ.Ν.Α., μπορείτε να δείτε παρακάτω δρομολόγια απο 1η Νοεμβρίου 2017 χωρίς όμως να υπάρχουν διαθεσιμότητες θέσεων. Οταν λάβουμε την ανάλογη έγκριση, θα ενηερωθεί και η ιστοσελίδα μας.} 

Link to comment
Share on other sites

Στα ταχύπλοα όμως ούτε καν να λένε ότι δεν έχουν εγκριθεί κλπ

Από Πειραιά προς Πόρο κλπ θα έχει 09:30 και 17:00 λογικά πάντως

Δεν πέρασαν από το ΣΑΣ; τι έγκριση έχει μείνει;

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα... Σε κάθε περίπτωση είναι τραγικό. Είτε η ευθύνη είναι του Υπουργείου, είτε της Εταιρείας.

Τραγική βέβαια θα είναι και η εξυπηρέτηση της γραμμής έως και το Φεβρουάριο. Αλλά γιατί να μην είναι; καμία αντίδραση από τα νησιά για κάτι καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτη αντίδραση από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Νήσων κ. Χατζηπέρο (όχι το Μαρίνο, μην μπερδευτούμε) που ζητάει να παραμείνει το FC5 στα δρομολόγια έως 17/12 ελλείψει συμβατικού (προφανώς για τον Πόρο)

Link to comment
Share on other sites

Η καθυστέρηση στο άνοιγμα των δρομολογίων σε συνδυασμό με την απότομη μείωση του μεταφορικού έργου,έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πρακτορεία και επιβάτες.

Σήμερα η HSW έκανε τοπικό δρομολόγιο με το FDXVIII 13:00 Πειραιάς - Ύδρα - Πόρος - Ύδρα και δεν βλέπω να έχει από Σπέτσες δεύτερο, ενώ το XVII παραμένει Σπέτσες.

Link to comment
Share on other sites

On 31/10/2017 at 8:42 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Από αύριο θα υπάρχουν δύο δρομολόγια την ημέρα με δελφίνια αλλά από ότι ξέρω θα επανέλθει το Flying Cat 5 (λογικά μέχρι το τέλος την εβδομάδας). 

Όπως είχα επισημάνει από αύριο επιστρέφει στα δρομολόγια το Flying Cat 5.

Link to comment
Share on other sites

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας με θέμα την «Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Μεθάνων και νησιών Αργοσαρωνικού» κατέθεσε η βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Μεθάνων με τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, με συμβατικό πλοίο. Την ερώτηση συνυπογράφουν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Quote

«Ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου και ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής. Για την πρόσβαση στα Μέθανα, δεν υπάρχει οδική σύνδεση με ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά συνδέεται από πλοία της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού. Το λιμάνι των Μεθάνων ενώνει την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας και του Γαλατά, με την Αίγινα και το Αγκίστρι, για τη μεταφορά εμπορευμάτων, πολιτών που εξυπηρετούνται από Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και αθλητικών ομάδων, οι οποίες δηλώνουν ως έδρα τους τα Μέθανα, για αγώνες στο κλειστό γήπεδο Μεθάνων.
Στην ανακοίνωση των δρομολογίων της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού, για την περίοδο 7 έως 13 Οκτωβρίου, παρατηρήθηκε διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πειραιά – Μεθάνων, από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Τροιζηνίας–Μεθάνων, υπάρχει επίσης πρόθεση της Κοινοπραξίας να καταργήσει εντελώς τα δρομολόγια κατά τους χειμερινούς μήνες, ξεκινώντας από το Νοέμβριο. 
Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία και αντιδράσεις, σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, οι οποίες θα υποστούν άμεσες συνέπειες, εάν τελικά πάψει η σύνδεση της περιοχής, με τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Επειδή το λιμάνι των Μεθάνων είναι ένα κομβικό σημείο για τη σύνδεση της ευρύτερης περιοχής της Τροιζηνίας και του Γαλατά, με τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα οδικής πρόσβασης, αφού το ΚΤΕΛ συνδέεται μόνο με το Γαλατά και δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία, για τα Μέθανα και τα υπόλοιπα χωριά.

Επειδή βούληση της Κυβέρνησης είναι η υλοποίηση πολιτικών, που θα εξασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση των πολιτών νησιωτικών περιοχών σε υπηρεσίες και αγαθά, με κόστος αντίστοιχο με αυτό των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας, με ταυτόχρονη παροχή ποιοτικής διασύνδεσης με την ενδοχώρα και τα υπόλοιπα νησιά.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι προτίθεται να κάνει ώστε να μην προχωρήσει η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού σε κατάργηση της σύνδεσης των Μεθάνων με τον Πειραιά;
2. Μέσω της πρωτοβουλίας, που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο, για εκπόνηση σχετικής μελέτης για την εξέταση του κόστους μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εξετάζεται η ιδιαιτερότητα του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων και η περίπτωση βελτίωσης και επέκτασης της σύνδεσή του με τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού»;

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η δρομολόγηση του Flying Cat 5 από Πειραιά για Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2017.

Quote

Σύμφωνα με ενημέρωση από τους δημάρχους Πόρου Γ. Δημητριάδη και Ύδρας Γ. Κουκουδάκη, οι Δήμαρχοι Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας – Μεθάνων και Ύδρας, παρενέβησαν με επείγουσα επιστολή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Π. Κουρουμπλή και την εταιρεία HELLENIC SEAWAYS, με την οποία εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τα -καθημερινά τον τελευταίο καιρό- φαινόμενα μηχανικών βλαβών στα ιπτάμενα δελφίνια που εξυπηρετούν τη γραμμή του Αργοσαρωνικού.
Οι Δήμαρχοι, με την επιστολή τους, τονίζουν την ανάγκη να αντικατασταθούν άμεσα τα συγκεκριμένα υδροπτέρυγα με άλλα πλοία (υδροπτέρυγα ή καταμαράν) και να δρομολογηθεί εκ νέου στη γραμμή το καταμαράν που αποδρομολογήθηκε την 1η Νοεμβρίου, ενώ επισημαίνουν ότι τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και την αποτελεσματική διασύνδεση των νησιών, αλλά και των Μεθάνων, με τον Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

Λόγω αυξημένης ζήτησης ενόψει της εορτής του Αγίου Νεκταρίου το πρωινό δρομολόγιο της Πέμπτης 9/11 από Πειραιά (07:00) για Αίγινα και από Αίγινα (08:00) για Πειραιά δεν θα εκτελεστεί από δελφίνι, αλλά απ' το Flying Cat 5.

Link to comment
Share on other sites

Από τις 13/11/17 θα μείνουν στο Σαρωνικό μόνο το Απόλλων Ελλάς και το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας στη γραμμή Πειραιά Αίγινα. Οπότε όπως έχουμε πει δεν θα έχει για Μέθανα Πόρο αλλά και για Αγκίστρι μέχρι να ετοιμαστεί το Ποσειδών Ελλάς:

Τα δρομολόγια του Απόλλων Ελλάς και του Άγιος Νεκτάριος Αίγινας θα είναι τα εξής:

Quote

Από Πειραιά:

Δευτέρα έως Πέμπτη: 7:20-9:30-12:00-15:30-17:30

Παρασκευή: 7:20-8:20-10:45-12:15-14:30-16:15-17:45

Σάββατο: 7:45-8:30-11:00-12:15-15:00-17:00

Κυριακή: 7:45-8:30-10:45-12:15-14:30-16:15-18:00

Από Αίγινα:

Δευτέρα έως Πέμπτη: 9:00-11:30-13:45-17:15-19:30

Παρασκευή: 9:00-10:15-12:30-14:15-16:00-18:45-19:15

Σάββατο: 9:15-10:30-13:00-14:15-17:00-18:45

Κυριακή: 9:15-10:20-12:30-14:15-16:30-18:15-19:30

 

Link to comment
Share on other sites

Σύσκεψη με τους Δημάρχους Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας - Μεθάνων, και Ύδρας, πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας- Μεθάνων

Quote

Σύσκεψη με τους Δημάρχους Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας - Μεθάνων, και Ύδρας, πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αντικείμενο το αίτημα των τεσσάρων Δήμων για ασφαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός, καθώς και ο κ. Παράσχος Τσάγκαρης, ως εκπρόσωπος της εταιρίας “Hellenic Seaways”.

Οι τέσσερις Δήμαρχοι, Πόρου - Γιάννης Δημητριάδης, Σπετσών -Παναγιώτης Λυράκης, Τροιζηνίας – Μεθάνων - Κώστας Καραγιάννης και Ύδρας - Γιώργος Κουκουδάκης, είχαν με κοινή επιστολή τους εκφράσει την ανησυχία τους για το ζήτημα των συνεχών βλαβών στα υδροπτέρυγα, που έχουν δρομολογηθεί και εξυπηρετούν τη γραμμή και ζήτησαν την αντικατάστασή τους με άλλα πλοία (υδροπτέρυγα ή καταμαράν). Εκ μέρους της εταιρείας “Hellenic Seaways”, ο κ. Τσάγκαρης δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα θετικά είτε με συμβατικά είτε με ταχύπλοα πλοία.

Επιπροσθέτως, με την ίδια επιστολή αιτήθηκαν να επανέλθει, στα ήδη εγκεκριμένα δρομολόγια, το καταμαράν που είχε αποδρομολογηθεί – αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε - ζητώντας να προσεγγίζει και στα Μέθανα.

 

Link to comment
Share on other sites

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν έγινε το απογευματινό δρομολόγιο του Άγιος Νεκτάριος κι έτσι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών το Απόλλων Ελλάς αναχώρησε από Αίγινα στις 18:00 αντί για τις 17:15.

Link to comment
Share on other sites

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν είχε για να πούμε την αλήθεια!! Το δρομολόγιο του Άγιος Νεκτάριος Αίγινας δεν έγινε κατόπιν ημερολογιακης εγγραφής του πλοιάρχου!! Ενώ το Flying Dolphin Athina πραγματοποιησε κανονικά το δρομολόγιο του στις 18:00. :ph34r: Επίσης δεν έγιναν δύο δρομολόγια των δελφίνιων το μεσημέρι. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...