Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη του ΕΓ-ΚΑΤ SIfnos Jet στη Σίφνο 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σίφνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ “SIFNOS JET”, σημαίας Κύπρου για μηχανική βλάβη στην αριστερή εσωτερική κύρια μηχανή.

Ειδικότερα, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον Πειραιά προς τον λιμένα Σίφνου, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία της αριστερής εσωτερικής κύριας μηχανής, με αποτέλεσμα αυτή να τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας. Εν συνεχεία, το “SIFNOS JET”, κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Σίφνου και αποβίβασε τριάντα (30) επιβάτες, εκ των συνολικά διακοσίων εξήντα εννέα (269) επιβατών, που είχαν επιβιβαστεί από τον λιμένα Πειραιά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ μετά την προσκόμιση αντίστοιχου βεβαιωτικού, επετράπη ο απόπλους του πλοίου, για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου.

Λίγο πριν τη Σαντορίνη φαίνεται ότι ξανά ταξιδεύει πάλι με τρεις μηχανές και συνέχισε το ταξίδι του.

Link to comment
Share on other sites

Εάν εχει κανει τροποποίηση ωραρίου σύμφωνα με τις χαμηλότερες ταχύτητες που ταξιδεύει δεν υποχρεούται σε αποζημίωση 

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι και σήμερα συνεχίζει με χαμηλές ταχύτητες. Καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει η σεζόν και ήδη δύο ταχύπλοα της εταιρείας ταξιδεύουν με βλάβες. Επίσης να πούμε ένα μπράβο στην HSW που χαραμίζει και απαξιώνει τα ταχύπλοά της ενώ θα μπορούσε να βάλει τα γυαλιά στη SEAJETS.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

από την Νάξο και μέχρι την Πάρο σταθερά με  19 - 20 kn βλάβη να υποθέσω γιατί αυτη η ταχύτητα είναι νομίζω με 2 μηχανές off?

και σίγουρα δεν φταίει ο καιρός αφού νωρίτερα ταξίδευε σταθερά 30 31 kn

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ - Τ/Χ - ΚΑΤ SIfnos Jet στη Νάξο

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Τ/Χ - ΚΑΤ πλοίου ''ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, ότι διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στους υδροπροωθητήρες Νο1 και Νο3, ενώ έπλεε από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Νάξου.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ραφήνας προς τους λιμένες ν. Τήνου - ν. Μυκόνου - ν. Νάξου - ν. Πάρου, με 264 επιβάτες και 14 άτομα μέλη πληρώματος και για λόγους ασφάλειας δεν προσέγγισε τον λιμένα ν. Νάξου και συνέχισε τον πλου προς λιμένα ν. Πάρου. Στο ανωτέρω Ε/Γ - Τ/Χ- ΚΑΤ πλοίο επρόκειτο να αποβιβασθούν στον λιμένα ν. Νάξου 101 επιβάτες, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση στον οικείο λιμένα 02 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το ''ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Πάρου, ενώ από το Λιμεναρχείο Πάρου του απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

 

Link to comment
Share on other sites

Να πούμε επίσης πως οι 101 επιβάτες με προορισμό τη Νάξο αποβιβάστηκαν στην Πάρο και προωθήθηκαν στη Νάξο με το βραδινό Blue Star οπότε αντί για 18:00 έφτασαν μεσάνυχτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του ΕΓ-ΤΧ-ΚΑΤ Sifnos Jet στη Πάρο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ “SIFNOS JET”, σημαίας Κύπρου για δυσλειτουργία στην αριστερή εσωτερική κύρια μηχανή και ενώ το πλοίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ μετά την προσκόμιση αντίστοιχου βεβαιωτικού, επετράπη ο απόπλους του πλοίου, για την εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου του από Πάρο για Νάξο-Μὐκονο-Τήνο-Ραφήνα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...