Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Νομίζω ότι παραβιάστηκαν να το βγάλουν για δρομολόγια χωρίς να ειναι έτοιμο!!!! Με ώρα αναχώρησης απο τον Πειραιά στις 15:30, το ταχύπλοο σέρνεται κοντά στις φλέβες με 17 μίλια!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ανεκτέλεστο το σημερινό δρομολόγιο απο Πειραιά, οι επιβάτες προωθούνται με το SR3 μέχρι την Σιφνο και απο εκεί με το Andros Jet για τα υπόλοιπα νησιά!

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ Σίφνος Τζετ στη Σέριφο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σερίφου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ «ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ» σημαίας Κύπρου στον οικείο λιμένα, παρουσιάστηκαν κραδασμοί και υψηλή θερμοκρασία στη μία εκ των τεσσάρων μηχανών του (αριστερή εσωτερική προωστήρια).

Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν τριακόσιοι εβδομήντα τέσσερις (374) επιβάτες και δεκαοχτώ (18) μέλη πληρώματος, εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο Ίο - Θήρα – Φολέγανδρο – Μήλο – Σίφνο – Σέριφο – Πειραιάς.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ», ενώ κατόπιν προσκόμισης εγγράφου διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα του επετράπη και απέπλευσε την 16:55 για λιμένα Πειραιά.

 

Το Σίφνος Τζετ αποκατάστησε το πρόβλημα και αναχώρησε το βράδυ για την Ίο, έτσι ώστε να κάνει το δρομολόγιο από τα νησιά σήμερα το πρωί.

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Champion Jet_2 said:

Τι κάνει το πλοίο εδώ και 1+ ώρα και παραμένει στη Κίμωλο;

Η αιτία ήταν απαγόρευση απόπλου του Ε/Χ-ΤΑΧ Σίφνος Τζετ στην Κίμωλο

Quote

Απαγόρευση απόπλου επιβλήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κιμώλου στο Ε/Γ-ΤΑΧ “SIFNOS JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο  εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιά-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Κίμωλο-Φολέγανδρο-Θήρα-Ίο, διότι, κατά τον κατάπλου του στον λιμένα Κιμώλου, παρουσιάστηκε έντονος κραδασμός στο αριστερό εσωτερικό σύστημα υδροπροώθησης, λόγω εμπλοκής σκοινιού.  

Στη συνέχεια και κατόπιν προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί επετράπη η συνέχιση του εγκεκριμένου δρομολογίου του, με 144 επιβάτες.  

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ Σίφνος Τζετ στη Φολέγανδρο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ ''ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου για μηχανική βλάβη στην αριστερή εσωτερική κύρια μηχανή του κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Θήρας προς λιμένα Φολέγανδρου.

Το  ''ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα ὀπου αποβίβασε οκτώ (08) επιβάτες, ενώ από τον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου απαγορεύτηκε ο απόπλους. 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με βεβαίωση του παρακολουθούντα νηογνώμονα, το πλοίο συνέχισε το ταξίδι με τρεις (03) κύριες μηχανές προς λιμένες Μήλου – Σίφνου -Σερίφου και Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το Sifnos Jet ταξιδεύει σήμερα σταθερά με 24 κόμβους και κανένας δεν το σταμάτησε, σε κανένα λιμάνι.....

Είμαστε τελικά για παλαμάκια ως κράτος......

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη για την άγνοια που έχω στο συγκεκριμένο θέμα. Αν, όμως, ένα ταχύπλοοο ταξιδεύει με ταχύτητες μικρότερες από ένα σύγχρονο συμβατικό, στη διαδρομή Μήλος-Πάρος-Μύκονος-Νάξος κλπ, με καλό καρό, ποιός θα πρέπει να αναρωτηθεί τί δεν πάει καλά, πέρα από το Λιμεναρχείο, αν υπάρχει βλάβη κλπ; Δηλαδή, όλα στην Ελλάδα ενεργοποιούνται μετά από καταγγελίες επιβατών στα κανάλια ή στο Λιμεναρχείο απευθείας; Αυτό δεν θα το περίμενα σε μια ευνομούμενη πολιτεία...

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Και βλάβη να είναι σε μία μηχανή,έχει πιστοποιητικό από το νηογνόμωνα να ταξιδεύει με 3 μηχανές οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Και τι το λέτε; Δεν είδατε με πόσο "ωραίο" τρόπο μου απάντησε ο φίλος με το όνομα Champion Jet_2 (συμπτωματικό το όνομά του), για πιστοποιητικό από νηογνώμονα που ταξιδεύει με 3 μηχανές κλπ; Όλα ωραία και καλά με το συγκεκριμένο ταχύπλοο, λοιπόν...

Διαβάστε, σας παρακαλώ, το προηγούμενο μήνυμά μου.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Είναι απαράδεκτο να πληρώνεις 65 € για Σιφνο και να πηγαίνει με ταχύτητες παρόμοιες Σολωμου 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Το ότι έχει βγάλει μια βλάβη δε πάει να πει ότι μπορεί να μη βγάλει κι άλλη βλάβη σε κάποια άλλη μηχανή.Όπως έχει αναφερθεί και παλιότερα στο φόρουμ,όταν ένα ταχύπλοο έχει waterjet και είναι όλα steering, έχει πιστοποιητικό από το νηογνώμονα που του επιτρέπει να ταξιδεύει με 3 μηχανές.Αυτό λένε οι κανονισμοί δε το έβγαλα εγώ.Το πλοίο προφανώς και θα σταματήσει σε κάποιο λιμάνι τώρα αφού η ταχύτητα αυτή είναι με 2 μηχανές..

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...