Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ -Ο/Γ Florencia στην Πάτρα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''FLORENCIA'' σημαίας Ιταλίας, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηγουμενίτσας για λιμένα Πάτρας με εκατόν πενήντα πέντε  (155) επιβάτες και ενενήντα εννέα (99) οχήματα, για μηχανική βλάβη στην μία εκ των δύο κύριων μηχανών του χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το  ''FLORENCIA'' κατέπλευσε αυτοδύναμα και με μειωμένη ταχύτητα στο λιμένα Πάτρα και προσέδεσε με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΠΡΩΤΕΑΣ» Ν.Π. 11642, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες του 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Η ζημιά έγινε μετά την αναχώρηση στην Ηγουμενίτσα, αλλά δεν γύρισε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το πλοίο παραμένει μέχρι και τώρα στο λιμάνι της Πάτρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Florencia στην Ηγουμενίτσα στις 7/12/19

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “FLORENCIA” σημαίας Ιταλίας, για βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μπρίντεζι Ιταλίας προς Ηγουμενίτσα-Πάτρα, με 241 επιβάτες, 53 μέλη πληρώματος, 45 Ι.Χ.Ε και 121 Φ/Γ οχήματα.

Το “FLORENCIA” πλέοντας με μειωμένη ταχύτητα κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοϊας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το πλοίο έφυγε χθες το βράδυ από την Ηγουμενίτσα για το δρομολόγιο του (δεν το εμφανίζει στο σύστημα), αλλά με μια μηχανή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...