Jump to content
Shipfriends

Εκρήξεις σε 2 δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Ομάν || 13.06.2019


Recommended Posts

Σύμφωνα με το Bloomberg ξέσπασε πυρκαγιά στο τανκερ Front Altair. Στο twitter κάνουν λόγο για επίθεση, τόσο στο φορτωμένο με αργό από τα ΗΑΕ τάνκερ αλλά και στο τάνκερ Kokuka Courageous.

Edited by Nick the Greek
Tags
Link to comment
Share on other sites

Με αυτό με ξύπνησε σήμερα το πρωί το κινητό μου. Το Kokuka Courageous είναι της γερμανικής Bernhard Schulte και όντως φαίνεται να επέζησε της επιθέσεως. Οι πηγές μου σε εταιρείες security που επιχειρούν στην περιοχή λένε πως το Front Altair έχει βυθιστεί ήδη, ενώ το πλήρωμά του διεσώθη από το Hyundai Dubai, ο πλοίαρχος του οποίου αναφέρει πως η επίθεση ήταν από την επιφάνεια κι όχι από τορπίλη όπως ακούστηκε νωρίτερα. Το Front Altair ήταν έμφορτο νάφθας. Το καλό είναι πως με κάποιον τρόπο δεν είχαμε απώλειες ζωής σαν αποτέλεσμα των επιθέσεων. 

 

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, γίνεται ένας πανικός σε όσες εταιρείες έχουν πλοία στην περιοχή ή κατευθύνονται πρός την περιοχή, η χαρά των δικηγόρων. Και φυσικά, πέρα από τις όποιες πολιτικές και στρατιωτικές επιπτώσεις του συμβάντος, αναμένουμε και τις επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου. Φαντάζομαι πως θα αρχίσει, αν δεν έχει ήδη αρχίσει και η ρητορική εναντίον του Ιράν. Χωρίς να είμαι Ιρανόφιλος, απλά να υπενθυμίσω πως πρίν όχι πολλά χρόνια μας έλεγαν για το κακό Ιράκ που έχει πυρηνικά, και τελικά αποδείχτηκε πως δεν είχαν ούτε βαρελότα για να ρίξουν στην Ανάσταση:D. Οπότε ας είμαστε κριτικοί σε ό,τι ακούσουμε τις επόμενες ώρες και ημέρες.

 

ΥΓ: Δηλώνω δε μετά παρρησίας, αντιθέτως με τα όσα μπορεί να διαδίδουν ορισμένοι κακεντρεχείς, αγαπητέ @Panagia Ekatontapiliani , πως ουδέποτε έχω φωτογραφίσει ή έχω πιάσει στο στόμα μου κάποιο από τα δύο πλοία ή τις δύο εταιρείες :D

Link to comment
Share on other sites

Πέτρο, πες με παρανοικό αλλά δεν είναι λιγάκι "υπερβολικά βολικό" το ότι μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε και βίντεο που να υποστηρίζει πεντακάθαρα τους ισχυρισμούς των Αμερικανών? Θυμηθείτε στον πόλεμο με το Ιράκ τα περίφημα βίντεο που βλέπαμε τις "πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων" που τελικά μάλλον ήταν το πάλκο που έπαιζε κλαρίνο ο Ιρακινός Γιώργος Μάγγας:D, θυμηθείτε στον πρώτο πόλεμο με το Ιράκ το πουλί λουσμένο στο πετρέλαιο σαν αποτέλεσμα των Ιρακινών που ανατίναζαν τις πετρελαιοπηγές που βλέπαμε ξανά και ξανά στις τηλεοράσεις και αποδείχτηκε πως ήταν πλάνο από το περιστατικό του Exxon Valdez αν δεν με απατά η μνήμη μου.

 

Εμένα το όλο σκηνικό μου φέρνει στο μυαλό κουτσομπολίστικα περιοδικά και sites που η βίζ... έεε το μοντέλο βγαίνει ημίγυμνη από τη θάλασσα ή κάνει topless ηλιοθεραπεία. Κι εκεί ξαφνικά, τυχαία, βρίσκεται ένας φωτορεπόρτερ που την φωτογραφίζει ενώ εκείνη είναι φούλ μακιγιαρισμένη, χτενισμένη από κομμωτήριο κι αμέριμνη. Η φωτογραφία είναι με εκπληκτικό ήλιο, κεντραρισμένη και αψεγάδιαστη, το μοντέλο μάλιστα σκύβει -χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι πως την φωτογραφίζουν- ακριβώς μπροστά στο φακό και βλέπουμε τα οπίσθιά της φόρα-παρτίδα. 

 

Παραείναι ιδανικό για να είναι αληθινό, τουλάχιστον όπως το σκέφτομαι εγώ.  

Link to comment
Share on other sites

Μια σημείωση που ίσως βοηθήσει... το βίντεο εχει τραβηχτεί αφότου γίνουν οι εκρήξεις και δείχνει τα παλικάρια να προσπαθούν να αφαιρέσουν νάρκες που αν καταλαβαινω σωστά δεν εξερράγησαν. Γνωρίζοντας τη περιοχή δεν με εκπλήσσει που βρέθηκαν σε σύντομο χρόνο τα drones.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...